Minions

19 April 2013

Buffered Earning / CPUV Kedua dan Ketiga Daripada Nuffnang

Assalamualaikum..



Baiklah doodle di-recycle daripada entry lepas. Excited gila kot first time dapat Buffered Earning atau CPUV Nuffnang minggu lepas. And then kan kan kan.. Lepas kita jampi serapah sikit dekat Nuffnang kan kan kan.. Akhirnya kan kan kan.. PANG sekali gedik sangat. SRAIGHT TO THE POINT. Ini;


Woohoo.. Eh, Alhamdulillah. Pestime dapat Buffered Earning haritu dalam Entry Ini pon dah lompat-lompat sampai pecah bumbung rumah. Inikan pulak tiga sekaligus. Haritu dapat Maxis ja, rupa-rupanya ada lagi Project Breeze Pop Pop dengan Libresse. Ya! Libresse. Adakah Nuffnang pon ingat blog ni blog perempuan? Whatever.. Dapat ja iklan ni I was like

Oh Menarik Gila!


Tapi tengok ramai ja blogger yang dapat Buffered Earning bulan April ni kan. Ok tak boleh la nak syok sendiri. Tips? Rahsia? JAMPI SERAPAH yo! Ceh poyo. Syirik semua tu. MD tak buat apa sangat pon. Cuba tengok entry lepas pasal BE Pertama Dari Nuffnang. Perhaps itu puncanya? Apapun, Alhamdulillah. Haza fadhlu minallah.

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

43 comments:

Ieyra Ghani said...

err sebenarnya still tak paham dengan earning nuffnang nie -_-" apa maksud buffered earning tu?

btw ieyra ghani dah buat blog baru. jemput tengok entry nie mr doc ^^
http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/2013/04/jom-order-casing-smartphone-comel.html

merahitujambu said...

syoknyaaa...belanja pantin baru please.. =P

ros_reeza said...

Alhamdulillah.. tahniah rezeki..

JungRara said...

woahh!!!!bestnye! saya x pernah dapat pun..huuu

AmyZana said...

Dulu saya pernah cuba guna Nuffnang tapi dalam dekad setahun gitu macam tak membuahkan apa-apa hasil jadi saya pun give up je dan dah tak guna dah nuffnang. Untung orang2 yg pernah dapat BE nih. Saya tak pernah dapat pun

fatin amalina husna said...

mak aih 3 sekaligus..tahniah MD..=D

Sya_Merpati Putih 88 said...

semoga makin banyak dpt BE lepas nie..:)

cik kaki ketawe said...

erkk...libress? hahahahaa....ok gelak guling2...ngeee :P

iAmCekbolat said...

harap ada ja iklan nuffnang ni dalam blog bolat . tak pernah buka cek pun . setiap kali buka 2 ringgit ja . haha tak reti sebenarnya !

Ain Dzaya said...

ain dah lama tak cek nuffnang...

! aL-Zain_Nabihah ! said...

sy buat nuffnang tp tak naik apa apa pun.. hmhm sedihh

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hehehe. bgus la cm tu. rezeki kan ;) alhamdulillah. nie kenapa blog semakin cantik dan comel nie ? jeless tahu tak? hehe. nk jugak

Dak Fisha said...

fuiyooo. ni mesti byk kan. hehe tahniah MD :)

Nur Zulaikha said...

errr..still x paham lg dgn mende2 ni sume..bagaimanakah??BTW tahniah..adk tk tahu psl ni doktor...

Cik Farhana said...

Alhamdulillah rezki Allah..tahniah..itu suma berkat usaha sndiri ye dak? :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

nang-nang memg susah nak bagi tp kena rajin.. klik nang-nang die :P

shasha yacob said...

wah wah, tahniah, aku dapat BE tapi earning aku susah nak naik, menci ler

merahitujambu said...

alhamdulilah...rezeki

tenku butang said...

bestnyaa.. teman dpt 1 jea.. =(

Cendol said...

tahniah la dapat menambah duit tabung anda

AZ Collection said...

Salam.. nk mintak tlg LIKE page ni blh? =)

AZ Collection ada menjual pelbagai jenis tudung AKEL bidang 50' dan 60'.. Nk tempah kraf felt pn blh.. Jom singgah sini..

https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

Terima Kasih.. =)

Leadership Developmant Training said...

nice blog :)

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

alif ismail said...

Salam ziarah...

anda telah ditagged disini

http://bloggeralif.blogspot.com/2013/07/selamat-menyambut-ramadhan-1434h.html

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

wah!tahniah..bestnya dpt..:-) slmt brpuasa:-)

ieta said...

o... tu buffered earning ghopenye... dh lm letak nuff dlm blog, hr ni baru kakak tahu... huhuhu.... mekasihla bagitahu...

jai said...

bagus tu..murah rezeki kamu

DTira said...

Sy follow..singgah n lawat awak..
Tinggalkan link awk di blog sy..TQ..^^

Comel blog doc ni..^^

from:www.diaristira.blogspot.com

ieta said...

Salah 1 petuanya, dah buat entri, p lelaju hapdate plak survey kat encik Nuffy. Than sesekali, watlah entri tentang Nuffy mcm entri yg ni. Tp lps wat entri, jgn lupa update servey tau

Syarafi[skyforce331] said...

ahahaha OMG!..
wah rezeki :D

Cik Farhana said...

Alhamdulillah..usaha berbaloi:) syukurilah rezeki pemberian dariNya~smga dmurahkan Rezeki ye MD:)

montana said...

simple ja blog ni..sempoi

Aisha Fauzi said...

Salam. Blogwalking sini :) Done follow ^^

Salam. Saya blogwalking sini dan follow awak :)

Awak suka join contest / giveaway / segmen di blog atau facebook tak ? Kalau ya, jom singgah blog saya sambil usha banyak giveaway menarik dengan tawaran hadiah yang sangat awesome !

Jangan lepaskan peluang anda untuk memenangi barang mahal secara free xD banyak hadiah menarik seperti tudung, shawl, dress, jubah, cash money, teddy bear dan macam-2 lagi ^^

Selalu-selalulah jenguk blog saya untuk tengok update giveaway yang terbaru dan HOT. Kalau taknak terlepas mana-2 giveaway baru yg diupdate, jemput follow blog / bloglist blog saya sekali. Tiada paksaan :)

King Of Contest - http://twinkleeestar.blogspot.com/

Aisha Fauzi said...

Salam. Saya siggah sini :)
Btw nak mintak tolong klik link di bawah ni dan press button LIKE :)

https://www.facebook.com/aishah.fafa/posts/550188008409273

Terima kasih sudi tolong ^o^

anajingga said...

seronoknya 3 sekali melekat...cepat2 kumpul duit kay..

syafeika edora said...

HAHA..seronoknya dia dpt BE..

shasha yacob said...

Lamanyaa, MD xupdate blog. busy rasanya kann. sama lah saya pun akan membusy kan diri dah lepas nih. hihi

syafeika edora said...

wahh congrats :) rajin promo la ni sbb tu dpt kot. saya tak pernah dpt dpt pon hahahah

twinscraftlife said...

HI~ 안녕하세요!this is twinscraftlife! Pls visit our blog shop^^ 꼭 오세요^^ twinscraftlife.blogspot.com

krung krungx said...

OmG so cute la blog awak !
first time singgah sini then terus rasa nak follow ..

Hafiz Azmi said...

Salam mr. Doktor,

Dah reply komen dalam blog hari tu tanya pasal beg. Ni bro sifusempoi.

nanti boleh la ajar saya guna iklan2 bagai ni. Mcm best jer :D

Cikna said...

Tahniah, pasni msti lg kencang....^_^

Aaron Grey said...

Hi, Nice site I enjoyed reading it. Thanks for sharing. Would it be possible if I contact you through your email? Please email me back. Thanks!

Aaron Grey
aarongrey112 at gmail.com

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome