Minions

19 April 2015

Is Blogging Still Relevant?

Assalamualaikum


Ohohoooooi anyeong haseyo sawadikap no krai mi leane ayuayayaya..
Maafla tak reti nak buat muqadimah sebenaqnya..
Ekceli semalam tegerak hati nak bukak balik blog ni yang pernah meletop suatu ketika dahulu..
What i mean by letop is dalam 10 views sehari centu la kan.. Pffffft..
And masa bukak tu kan, i was like HOMAIGAWWD CANTIKNYA BLOG SAPA NI?
Yakin ya puji diri sendiri.. Muahahahaha
Dan kebetulan pulak bila cek last entry blog ni, 19 April 2013 ya tuan-tuan..
Genap dua tahun menyepi!
Dan sepanjang tempoh tu i have become a husband..
And a father of twin kids..
K tipu melampau ya masih single tak laku gemuk puiiii..
Apapun, Rindunya berdoooodleeeeeeee!!!!



Tengok balik bloglist, MashaAllah ramainya my favourite blogs yg inactive..
Sedih pulak nengok.. Dah bersara jugak ka?
As for me, bukan busy pon sebenaqnya..
Malas tu lebih.. Dari update once per day, sampai once per week, month and so on..
Sayang kot blog ni.. Dah la segak.. Again, self confidence ya..
Tapi yg part edit blog, doodling smua tu dah banyak yang blur blur..
Haishhhhh!

Basically this entry tak ada point sangat..
Just muqadimah reopening balik blog ni..
Takkan tetiba nak bergosip mengutuk mengumpat merapu terus kan..
In fact i believe memang dah tak ada reader dah..
Tapi tak apalah, memang purpose blog untuk syok seniri pon kan..
Im hawwwt and i know it..
OK bilalah Mr Doctor nak matang..

I'll update more soon..
Or should I?
Pernah tak rasa macam blogging ni sangat lah wasting time?
I mean, bila dah namanya berblogging kena la blogwalking apa semua tu kan..
Sometimes even kita tak minat pon certain blog tu still kita bertenggek jugak kat situ..
Meninggalkan jejak dengan harapan he/she would do the same..
And sometimes untuk jaga hati orang yang singgah blog kita so kita pon repay visit..
Ye dok? Ke tak?
Tapi memang usually routine blogger gitu la kan..
I admit i used to do the same..
How about you guys?

P/s : i think i want to make my blog like a personal diary.. Dont have to think about the views whatsoever.. Tapi macam hambar pulak centu.. Of course what we wrote we hope someone would read and respond kan?

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

13 comments:

Cik Kumbang said...

Welcome back mr doctor haha
Cik kumbang pun sama la,malas btl nak update aduhai

Sekarang ni hari2 just buka blog yg khas utk bloglist tu,then usha update terkini blogger,mana yg menarik terus terjah.

More to blogwalking jela skrg
Nak update blog sndiri xtahu la bila wakaka



Harei Sachiyo 幸代 said...

haaahaha sama lah kita.
bezanya scya buat blog baru terus (T__T)

duk usha kengkawan lama pun semua pakat dah x update dah delete dah private blog memasing :(

Myra Azraff said...

hi mr doctor :P
dalame tak singgah sini. btw dulu masa belajar pernah jugak ada feel macamtu, seriouss blog ni terbiar gegila. rasa nak delete. dah habis study ni lah baru ada rasa nak upkan balik blog tu. cemana nak amek feel tu ?

haa usha usha blog lain. kalau dorang masih boleh menulis, takkan kita takleh ? :P

RahimAim BudakPrihatin said...

I came and read what you write... Haha... Btwy...saya pun sama macam anda.. lama tinggal blogging n baru2 ni aktif smula...saja tengok blog2 yang saya pernah follow... guest what... banyak gile blog yg sy follow rupanya, bloggernya dah tak aktif.. ada yang 1 tahun lps, ada yang 2-3 tahun lps last aktifnya.... Selamat berblogging kembali :)

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

sob sob..agree sgt yg pasal bloglist tu...ramai yg dah tak update..years jugak..mcm kau.. :( aku pun setahun entry boleh dikira dgn jari,,
tak tahu kenapa.. serious zaman rasa dah berubah sgt..dulu berlumba-lumba nk update blog..sekarang.. baru 2 t0 3 years..
kan..rasa mcm nk buat personal diary..merepek pasal hidup..complain itu ini tp nanti mesti hambariah sebab takde informasi langsung.. and then tak kisah ada viewer ke tak..kalau dulu tiap jam nak check status..lol

btw.. rindu dgn kau punya doodle tutorial..haha.. tp lepas lama tak blogging ni, skill edit gambar, text semua berkarat..harhar.. nak edit coding tu pun blur2 je.

Anonymous said...

lawa doodle.. :)

Mohd Noor Shawal said...

i think im the first one to comment here.. hahaha.. as always, ur writing are too interesting and selamba.. huhu.. memang blog Mr. Doctor cantik.. Self confidence? yes we should have it.. huhu.. tak caye dah genap 2 tahun Mr. Doctor tak update.. ni dah kenapa senyap hampir dua bulan ni? nak cukupkan lagi dua bulan ke? hehehe.. hopefully u will be active macam dulu.. Fighting!

http://iamshawal.blogspot.com/

Schakeyra said...

I wish to read n curi ur doodle again!!!

Izz said...

salam ziarah..sama lah..lama menyepi..ttbe rse nk bukak blog..tgk2 blog y pnh difollow... =D

lia ummiirfan said...

welcome back :))

Diya Hanun said...

ahhh..sygnyeee..blog ni..dah meletop kott..huhuu..jgn menyepi~

ct cheery said...

Welcome back doctor!! Pada sy suka ja baca citer owg lain..Kita manusia xleh lari dari compare and samakan life Kita dgn owg lain. Contoh, slama nih sy fikir sy sorang jer suka syok sndiri tapi bila berblog upanya ramainyaaaa syok sndiri..kahkah.

hainom OKje said...

Kekadang konfius pulak baca entry awak ni MD .....betul ke tipu, betul ke tipu...Tapi tak salahnya nak bercakap jujur walaupun di alamaya. Boleh gitu? Hihi....
Namanya pun berbloggingkan, kenalah ada kunjung balas, barulah meriah blog kita.

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome