Minions

02 January 2012

2012 Copycat Terms

Assalamualaikum

Nak kasi ceramah sikit ni.. Ayik berdiri ja nak duduk pulak lah.. Den pun ponat sih..

Selalu kalau korang terjah dari blog ke blog, korang pernah tak nampak benda ni?
  • Copycat sila berambus sekarang.
  • Copycat or copydog not allowed.
  • Copypig please leave this blog or I'll make your life measerable.
Ok biasanya ayat ni ditujukan khas buat pihak yang suka copy paste isi kandungan blog orang lain. It doesn't matter la if it's some kind of writing or painting or drawing *tak sama ka?*. Well, when somone put those sign on their blog, please respect them. Ok guys?

For my blog, it's a bit different. Lately, i found a lot of bloggers who copy my entries and publish them on their blog. Especially the entry about the hijab with tons of doodles. Don't worry, MD tak marah pun. On the other hand, i'm so proud that people use my handworks which mean they are good and have their own qualities.

So kalau korang mahu jadi copycat di sini is just ok as long as korang letak 'credit' untuk blog MD. Tak susah kan? Take whatever you want from this blog as sharing is caring. Tapi jadila copycat yang 'berhemah'. Ala... at the end of your post letak ja credit to blablabla.. So far everybody yang guna my handworks memang letak credit so thank you very2 much.

Lastly, MD nak pesan, korang cuma boleh buat camni kat blog MD ja tau. Dekat blog orang lain, jangan sesekali jadi copycat tanpa kebenaran TuanPunyaBlog. Hargai hasil kerja mereka. Dekat blog MD takpa la sebab my hasil kerja memang tak best pun. My doodle pun buruk gila kot. Serioudly not as precious as theirs.

I hope you'll understand my copycat terms. Kalau tak faham, that means your english suck. Haha. *Takda insurans betul mulut kau ya MD*. Dan ya, mesti ada yang kata "Blah la lu, bajet kau punya handwork masterpiece la sangat.. piraaaah.." So MD akan jawab "Ada I kesah? Suka hati I la mau prasan macam mana pun.. Ada kacau nenek you?" ^_____^

P/s : Err, am I too harsh? So much mumbling kan. Ada I kesah? Oopsy.

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

11 comments:

CekbOlat-bOlat said...

doodle MD comel la.. suke tgk..
nseb baik bolat tak reti brdoodle.. kehkehkeh..

MD ! ksi hacke la copy cat tuuu

Azzah said...

betul.kalau dia copy maknanya entry kita bagus..

Munirah Shamsudin said...

Kira okay apa MD pandai buat doodle. Den ni haaaa? Haih ._.

Anis Diyana said...

takdalah,doodle MD lawa gila kay ^^

Cik Pensil said...

hehe ..
okeyhh MD , thank you very much ^_^

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

bkn marah pun kalo org nk mik tp gitau dulu n credit... pnat2 kta bt entry snang2 dorg nk copycat... ada yg copy 2
entry kta org berpulun2 ckp bgusnya entry tp sbenarnya dia hnya bersush payah dlm mencopy org len punye

Nurul Nadiah Karim said...

eh,doodle MD punn okayy apa.comel ajoo,terpikat gituu.haha XD

CCICute Design said...

yaps...btol tu..at least pls bg kredit pon jadi lah..cuma rs sentap bila org copy artwork kita..penat2 cari idea senang copy jerk...uwaaa... ^_^ *terlalu hargai hasil sendiri dan penat lelah.. ^_^

merahitujambu said...

setuju dgn md..kalau nk cipy sila kredit..=)

Original CikTeddy said...

yeay!cik sokong kamo0!

myra azraff said...

den sapot sama encik dokter..
kredit itu penting.
*super comel dudel tengah duduk tu..:D

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome