Minions

11 November 2011

Pakai Tudung Merupakan Satu Kesalahan!

Bismillahirrahmanirrahim and Assalamualaikum..

Wooo... Stop it right there! Nak pegi mana tu? Call polis? Pejabat agama? Ada kes ajaran sesat kat sini. No lah. Habistu napa ko buat tajuk pakai tudung tu salah? Ok let me explain panjang lebar. Entry ni special Mr Doctor buat untuk adik manis cantik gorgeus lawa lagi bergaya kat luar sana. Yang rupa sedang2 pun sila turut sama perasan k. (senyum panjang-panjang ye =) The most important thing is, janganla marah, terasa hati or melenting tau. Just santai-santai and relax k. Chill ^___^

Bagi mengelakkan kebosanan, MD lukis some doodles yang buruk sehhh untuk tatapan korang semua. So kat sini ada list 10 kesalahan bertudung yang agak ketara la skang ni. Bukan pakai tudung tu salah! Tapi cara dia x brapa kena la. Tak kawww lagi. Ok merapu sudah.. Lebih tepat jika tajuk tu ditulis pakai tudung merupakan satu kesalahan jika (dotdotdot) Everybody! Duduk diam-diam, we'll gonna see one by one the problems in wearing jilbab nowadays.. Focus on the pic!


Scanning........... Problem detected!!! (Cewah ala-ala mesin canggeh gitu)
Problem : Tudung singkat (Tak tutup dada la)
Status : Badly influenced

Scanning......... Problem detected!!!
Problem : Pakai tudung dengan baju lengan singkat
Status : Badly influenced

Scanning.......... Problem detected!!!
Problem : Processor tekeliru doodle ni ngan hantu kak limah. Mekap dah overlimit.
Status : Badly influenced (terutama dlm kalangan teenager yang bajet supermodel)

Scanning........... Problem detected!!!
Problem : Brain tumor! Eh silap.. Sanggul menggunung
Status: A new trend that had getting worst (siap pakai mangkuk lagi)

Scanning........... Problem detected!!!
Problem : Rambut detected (Lebih sedap dipanggil jambul..huhu)
Status : Banyak menyerang kaum datin and artist
Problem location : Selalu kelihatan bila artis or datin ke mahkamah syariah or kubur. peace

Scanning........... Problem detected!!!
Problem : Pakai tudung tapi baju singkat (Aiyaa, punggung adik manyak besar maaa)
Status : Uncontrollable

Scanning........... Problem detected!!!
Problem : Pakai tudung tapi legging (Tau la kaki kechik pon)
Stattus : New trend

Scanning........... Problem detected!!!
Problem : Tudung dah labuh tapi tarak stokin lor.
Status : Uih! Buleh bilang sapa yang pakai stokin.

Scanning........... Problem detected!!!
Problem : Pakai tudung la adik. Bukan serban (nampak neck)
Status : Newly virus

Scanning........... Problem detected!!!
Problem : Tudung sudah ada tapi baju kenapa jarang tu?
Status : New trend

************************************

There! Ada seploh dah kat atas. Tapi manyak lagi sebenarnya. Ekceli bukannya nak suruh korang ubah 100% jadi ustazah. No lah. Korang dah pakai tudung tu kira tersangat ok la tu. Just nak upgrade sikit ja. Bukan Mr Doctor nak paksa-paksa. Do it for Allah K. Done for this topic!

P/S : 

Baru perasan follower berkurangan. Ada orang unfollow. Wuuuuu. Sebab tu la MD update blog harini. =(

Err, ok tak doodle tu? Sapa nak angkat tangan! Uih ramainya. Ok shadap. Jangan perasan sendiri. Lukis pun cam budak tadika. Tapi ada yang thumbs up? Ada kan (Sila hangguk).. Kalau korang hangguk nanti MD lukis lagi kasi freebies kat semua. Yang kat atas tu dah ada watermark la. Okbai! Boleh bersurai.


Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

37 comments:

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

hehehehe.. 'brain tumor'... nice2... tq dngan peringatan anda itu..^^

Aesya Zealous said...

hehe bagus entri ni..

salam, MD..baru first time singgah blog ni. terus folow! hehe.. jarang update ea? nak doodle tu satu!! nk letak kat belog~~ heeee

zuwaieka said...

thanks atas entry ini , sekurang-2 nya kita da tahu ape kesalahan kita bertudung yang x ikut syariah islam:)

Fiqah Alias said...

waahh..menariknye..stylo gtu..comel je doodle2 tu..papepon,sy sukela dgn cara dakwah gni.. :)

Dina Ifhami said...

oke :) time for me to correct my hijab . /:)

absolutely emy said...

nice entry... nice doodle2 tu.. semoga memberi pengajaran kepada saya dan kaum2 wanita..

Cik Cempaka said...

eee comelnyer semua dudel,
"brain tumor" sangat cool..haha

mama i cakap, hambek tempurung kelapa, letak kat kepala buat sanggul..free..

merahitujambu said...

comelnyaa lukisan tu semua...

Mr. Doctor said...

@Aesya Zealous yang ni ada watermark la.. ambil kat freebies ya

Mr. Doctor said...

@zuwaieka sama-sama.. ^__^

Mr. Doctor said...

@Fiqah Alias tq.. comel ka? hehe

Mr. Doctor said...

@Cik Cempaka huhu.. save duit kan..

Mr. Doctor said...

@merahitujambu thanks, tp cik merahitujampu pnya doodle lagi cun

fieha said...

kreatifnye..doodle pon comel2 je sume :)

Anonymous said...

first time datang, assalamualaikum.

nice. sy nk share ea, nt letak link MD. thanks (:

-gaein

Mr. Doctor said...

@fieha hehe.. thanks

Mr. Doctor said...

@Anonymous waalaikumussalam, thanks share

Cik Rose Cute said...

Ambik satu....doodle

Story Of March said...

Nice Mimi ambil

Najwa said...

MD , tengs fer the info :)Najwa nak buat entry cm nie credits to MD . boleh ? :[

gloryglory_maisarah said...

wahhhhhh comelnye doodle MD :) nak satu kayh!

IrA tHIrA said...

ambil satu...

Tengku Puteri said...

Doc...saya nak minta izin.. nak guna doodle dan info yang berkaitan dengan entry nih untuk dipamerkan kat pameran Pendidikan Islam Bahasa Arab sempena karnival fakulti pendidikan ukm...

Tengku Puteri said...

sebab saya tak sempat nak buat..tadi kawan-kawan gtau nak hias booth petang nanti.. terus teringat doodle doc ada berkaitan dengan pakaian... minta izin ye guna doodle doc...

Mr. Doctor said...

Alamak Tengku Puteri..Yang ni ada watermark.. Kesian kat TP..

nazurah said...

setuju .. mungkin memang trend sekarang kot . biasalah tu . nice article ;/

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

setuju..emm,diri sendiri pon tergolong dlm itu group :( (kena sedar diri sebelum terlmbt kan)

raihanah said...

nice gambar, pakailah untuk tutup aurat

Aqilah Azmi said...

Kenapa MD hebat sangat eheheh.
Thanks for the kesalahan hijabis tho!!!
We'll try our best to cover our aurah perfectly!
Doakan :D Huhuw

Ashken Istar said...

Wahhhh cutenya semua doodle ni!

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome