Jan 3, 2012

Ala Tomey Tomey...

Assalamualaikum...

Masih lagi bermood campak walaupun dah nak kering dah pun. Manja siot. Still nak cerita2 lagi. Sila jangan rasa annoying dengan perangai MD =_____________=
First time nampak biji kat muka tu, rasa macam ala tomey tomey. Huhu. Bijik tu geram sangat coz nampak lembut ja. Hehe.

 Dengan rasa best lagi tak prasan kata itu tanda demam campak, MD 'belai' dia sesungguh hati. Hikhikhik..

 Berakhirnya riwayat seketul biji apabila ia pecah dan mengeluarkan cecair jernih. Time tu dengan bengongnya MD rasa puas macam pecahkan belon ja. Aisehh..

Keesokan harinya terkezut beruk apabila ia beranak-pinak dalam sekelip mata. Oppsy, i thought it was a pimple at first. But then, padan muka kau. Main-main lagi. Demm.


Nasihat MD : Kalau korang pergi ke klinik waktu demam campak baru di hari pertama, doktor akan cucuk antivirus untuk merawat dan demam korang akan cepat lega. Tapi ingat! Penggunaan antivirus akan membunuh virus serta merta. So, sistem body defence korang tak sempat nak menghasilkan natural antibody. Dengan kata lain, nanti korang akan kena lagi. Tapi kalau korang biar ia lega secara natural, tubuh badan akan menghasilkan antibodi melawan virus campak ni. So, korang takkan kena lagi dah ^____^ Inshaallah.

P/s : Sekarang musim hujan. Adeh, takleh keluar rumah. Nanti parut tak hilang pulak.

Connect With Me in Social Media:

13 comments:

  1. ala nanti lega la tu..sekali seumur hidup je kan dmam campak ni..

    ReplyDelete
  2. i've learn that in biology dulu..bab antibody..

    nway, semoga cepat sembuh!!

    ReplyDelete
  3. dh tua bru kene ==" kehkehkeh.. ape la MD..

    belai2? pdan muka.. kn2 =P

    yey dh sembuh!! erkk doktor jmpe doktor? spe doktor ni?

    ReplyDelete
  4. elehh...mcmla kalo x campak tu dok kuaq umah...pastu buat manja plak..haihh

    ReplyDelete
  5. saya da kene waktu umur 9 tahun.. hehe

    ReplyDelete
  6. comelnye blog die done folow sini :)

    ReplyDelete
  7. ahaks...kesiannyer... ^_^ kene campak ke....sib baik x kene campak masok gaung... :P lalalalala....

    ReplyDelete
  8. hehehe,, ciannye,, tp kelaka,,

    ReplyDelete
  9. kui kui kui...

    comel giler muka bila dah bertambah anak-anak biji yang datang menuntut bela kemusnahan ibu dia akibat dipicit oleh MD..

    imaginasi terlebih pulak

    ReplyDelete
  10. sekali seumur hidup je MD..hehe

    ReplyDelete
  11. Hahaha.

    tp comel je muka kena campak.

    gune bio-oil supaya nnt tak kena parut. plus, elakkan ujan.

    ReplyDelete
  12. comel plak lukisan jelawat..=p

    ReplyDelete

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome