Minions

21 December 2011

Shoutbox Terbaik Selepas Shoutmix ~Bukan Cbox Ok!~

Assalamualaikum 

Well macam yang you olls nampak, shoutbox MD sudah bertukar akibat si peberet SHOUTMIX akan ditutup. Korang tak tau lagi? Tengok SINI.

Cbox
Berbanding shoutmix, Cbox ni tak berapa best la. Sebab kita kena tulis nama dengan link tu banyak kali. Paham tak? Maksudnya, kalau kita pergi blog orang lain yang ada Cbox pun kita kena isi lagi nama kita dan url. Berbeza danagan Shoutmix! Shoutmix kalau kita komen dekat blog Si Peah ni then dekat blog Si Joyah pulak korang dah tak perlu isi nama dan url lagi sekali. Dia dah automatik ditulis.

Contohnya macam ni :

SHOUTMIX


1. Korang tulis nama dan link korang di Shoutmix A. Kemudian post la komen di situ.
2. Bila korang masuk blog lain yang ada shoutmix iaitu B, korang dah tak payah isi nama dan website korang sekali lagi. Dia dah automatic fill...

CBOX

1. Korang isi nama dan website korang di Cbox A. Then post la komen korang...
2. Bila korang masuk blog si B yang ada Cbox jugak, korang kena isi sekali lagi sebab dia takdak auto fill =_____=

Kesian dekat para blogwalkers yang terpaksa isi banyak kali. Ni semua salah Shoutmix! Awat yang nak kena bayar pulak. Aduh. Anyway, ada satu shoutbox yang ala-ala shoutmix jugak. Sekali isi ja pastu yang dekat blog lai dia auto fill which is http://free-shoutbox.net/users/create <-- Klik link untuk daftar.

MD bagitau awal-awal yang free-shoutbox.net ni tak boleh design seniri macam shoutmix dan cbox. Ada pilihan tertentu ja. Korang cuba la tengok dulu. Kalau berkenan bolah la ambik. Thats all. Kalau nak tengok contoh free-shoutbox ni tengok dekat sidebar MD ok? Babai.

P/s : Terima kasih buat semua pemilik shoutbox yang telah dikidnap di atas. Err, korang boleh teka tak pemilik dia?



Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

8 comments:

Eyqa Hasnan said...

nice info . thank you so much MD :)

Alysha said...

Aah, betullah.. setiap kali nak leave msg, mesti nak kena type details tu semua.. Malas je rasa.. Hehe..

thx u for the info ;)

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

itu shoutmix sayep.. hehehe.. tau xpe.. kalo blog ada cbox terus klik pangkah.. ne tga daftar shoutbox senang ckit

merahitujambu said...

sgt kasihan kan...redha jeee

fyka shafie said...

thanx info. nak buat shoutbox baru la. peace^_^v

syikin halim said...

hey syukran info nie yea ...
:)

syasyajohan said...

memanglah-.-
tak pe exercise jari.janganlah malas sangat nak taip.LOLXD

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome