Minions

15 December 2015

South Korea Trip 2014 - 2015 : Prologue

Assalamualaikum


Annyeong haseyo yorobun.. Pap mogosso? 
*Translate pi Kedah : Hai hampa semua.. Makan nasik dak gi?


Gitewww speaking korea ya ahjussi dan ahjumma sekalian.. Motif sangat fefeeling Korean walaupun hakikatnya wajah ko tu macam mamak ja sejujurnya.. K sedaq diri..

Alhamdulillah, masuk tahun ni dah genap setahun bermastautin dekat Korea.. Sebab tu lama dah tak update blog.. Asyik busy ja dengan kerja-kerja kat sini sesambil usha awek Korea nak buat calon bini.. Plastic surgery pon OK what.. Eh?

PANGGG! K tipu ja.. Berangan betul! So straight to the point, since blog ni dah lama sangat x berhupdate, I decided to write and share my personal experience, tips, diary, travelog and whatever related matters on my trip to BUMI PLASTIC SURGERY, tak lain dan tak bukan....






**drum roll**





SOUTH KOREA! 
Gee Gee Gee Gee Baby Baby.. Tetiba


Taken at Udo Island

[Disclaimer] : Bukan peminat drama-drama jiwang leleh Korea.. Bukan jugak pengikut tegar Running Man.. Tapi kalau k-pop...... Err.. Hmmm.. No comment..

Sejujurnya aku paling suka pasal Korea ni kan, sebab tempat ni la paling dekat dengan Malaysia untuk fefeeling oversiaq.. Adehhh over betul oversea di-Kedahkan.. Faham tak fefeeling oversiaq ni macam mana? Alaa senang cerita dia punya environment dengan scenery lain la dari Malaysia.. Kalau Vietnam, Indonesia, Thailand tu still lebih kurang macam Malaysia lagi kan? Pastu Korea ni budget dia tak la setinggi mana.. Eh tapi mahal jugak lah.. (akan diceritakan kemudian).. And info travel Korea banyak gila kat internet.. Plus banyak lagi lah sebab-sebab lain! (Boleh diconsider buat entry baru ni.. Yes =)

Papapon meh layan gambaq teaser dulu..

Teaser ja dulu ya, main entry kemudian.. Panjang hoi!!! Semua benda nak cerita.. Segala cerita sampai kaler rumput dekat tepi longkang dekat Korea pon aku nak tulis.. Muahahaha.. Ni bukan rusa masuk kampung dah, rusa mendarat dekat Marikh dah ni..


Seopjikoji
Seongsan Ilchulbong
Gamcheon Culture Village
Jjampong at Nipong Naepong
Hogwart Ewha Woman University
Masjid Itaewon
Kbs Centre
Gangchon Rail Bike
Insadong
Nami Island
Gyeongbokgung
Seongsan Port
Myeongdong
Cheonjeyeon
Korea University
Sangumburi
Dongdaemun Design Plaza
Bukchon Hanok Village
Busan International Film Festival
Seoul from Naksan Park
Some EXO stuff
JYP Entertainment

Faham tak betapa susahnya nak pilih gambaq untuk letak dekat blog ni.. Gambaq yang ada diri sendiri memang out dah.. Kononnya misteri la xmau tunjuk siapa pemilik blog ni.. Pastu kena tapis-tapis pulak gambaq yang ada makhluk-makhluk seksi yakni gadis-gadis Korea berskirt pendek kaki gebus.. Astaghfirullahal'azim!

Perasan tak tajuk entry ni Trip 2014-2015? Setahun ka kau berjalan dekat Korea? I hope so! Tapi tak pun.. Mana nak korek duit hoi! Actually ada two separate trips.. One in 2014 and recently in 2015. Gigih pergi 2 kali kan.. Ada jugak orang tanya tak bosan ka pergi tempat sama ja? Rugilah duit pergi tempat sama ja.. Baik pergi negara lain.. Hahaha sebenaqnya trip tahun lepas tu berakhir dengan tragedi.. Tu wajib repeat balik tu.. Agak-agak korang apakah tragedi tersebut?


Till next entry.. Adios!

Eh silap.. Annyeonghi gyeseyo!

Ehhh kita orang Islam kan.. Assalamualaikum.





P/s : Tak tahu nak buat entry pasal Korea ni macam mana.. Nak cerita experience saja macam diary ka? Ataupun nak include sekali segala info macam mana nak pergi tempat sekian2 bagai tu macam travelog?

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

18 comments:

Diya Hanun said...

Hahaha..ayat first tu mmg klaka...lama juga tak update ni..hehe..
Bestnya dapat jalan2 korea..tringin naik gangchon rail bike tu >_< alahai bestnye cuci mata pun jadi lah

luqman zakaria said...

bestnya..teringin nak pergi sana jgk..huhu

tiga lalat said...

menarik trip korea ni abg doc., layannn ;p

UMIE SUE said...

yeay doc update.tq sbb mai blog suesukasusun.
tq sbb bg sy guna doodle dulu.Alhamdulillah

NADIA vs BERON said...

awat orang malaysia sekarang ramai pergi korea? ulang alik buat macam Korea tu Kokdiang pulak tu. cerita la lebih detail. pengalaman, bajet and info tourist hehe

Cik Kumbang said...

Welcome back !!! hahaha
TQ for the wish walaupun dah setahun ceq kawen :D

syoknya depa dok oversiaq lani haha
kalau cik kumbang nak jenjalan sana leh ka tulun tujuk jalan nanti ? ;P
tapi xtawla bila kan huhu)

cantiknya seopjikoji (*_*)

p/s;

Cerita la dari A to Z hahahaha
Bole update banyak entry kui3~

Zyra Roxx said...

hamboi dah dekat dua tahun menghilang tetiba tanya dh makan nasik ke belom, hahahah. pls sambung berblog ye encik

Yana Libra said...

wah..bestnyee..

bilalah dapat pergi sana ni..huhu

Mohd Noor Shawal said...

Tak ajak.... hahaha.. best tuuuu.. peh dua kali pulak tuh.. bila lah shawal nak jejak kaki ke sana ye.. >.<

singgah + follow sini.. ^^

http://akubukaninnocent.blogspot.com/

cEro said...

Wow! WOw! Wow!!
Tu je yang boleh dikatakan masa skrol gambar-gamber tu semua..
Woowww!!
Yang Cheonjeyeon tu macam best je...My kind of place. Hehe

Teena Tna said...

hai, same laa, baru pergi korea jugak aritu! Best!

dear anies said...

ada jumpa ahli2 running man x? hahahaah

dear anies said...

pulau jeju x singgah ya?

ct cheery said...

Include info lah ..nak tau gak cmner.mana taw rezki lebih tahun depan leh p hikhik

hainom OKje said...

Terpulanglah MD.....mana yg senang dan mudah di baca.....mak ok jer....hihi....
Entah bilalah saya nak sampai Korea, yg dekat pun rak sampai sampai ni...
Unik sungguh kampung tu ek, kalerful...
Ma

Mardiah Diana said...

Wahh....bestnya....teringin juga ni nak pergi korea tapi tak tau bila...harap² adalah rezeki....cantik² gambar di atas tu...

Siti Nurzafirah said...

Cantiknyaaaa.. tak pernah pikiaq nak pi sana.. okeh ! boleh kupul duit dah ni...

Tragedi ? Apakah ??

Othman Zan said...

Assalam. Banyak kali dah plan nak ke Korea. Taaak jadi jadi.

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome