Minions

16 December 2015

South Korea Summer Trip 2014 (Throwback) : A Tragedy

                     Assalamualaikum


Gyeongbokgung.. Tu kalau hujan tu tak bertakung ka ayaq atas tu?


Entry ini adalah sambungan dari sini


✔ Jalan kaki ayam dekat Airport sambil semua orang usha pelik.

✔ Jalan terhincut-hincut dekat Pulau Jeju macam OKU.
✔ Mengesot naik tangga Subway Station.
✔ Harapkan orang belikan makanan bila lapar. 
✔ Harapkan orang basuhkan baju (including underwear) sebab tak mampu buat sendiri.
✔ Buang duit pergi Korea dengan tidoq ja dekat bilik.


Drama kan? Kalah Tuan Anas Mikael kat Astro tu. Tapi tu la memory MD masa dekat Korea for the summer trip tahun lepas. Setahun plan baik punya but end up terbongkang ja atas katil masa kat sana.. Agak-agak korang kenapa? Cer teka cer teka..

Sedih weh. 11 hari masa dekat Korea tu 3 hari ja betul-betul boleh jalan. Selebihnya tak boleh buat apa-apa sebab MD ada gout. Ha tudia time ni jugak la dia nak mai. Sapa suruh tak pantang? Dah tu nak melantak apa lagi bila susah cari makanan halal kalau bukan seafood? Tskk Tskk


Bull Nakji aka Sotong Masak Merah Dari Kayangan Ketujuh Darma Sakti Inderapuri.. Gitewww overnya nama aku bagi sebab rasa dia heaven gila!

Tu cara makan dia.. Bungkus dalam daun petik tepi longkang tu then ngap.. Cena nak pantang kalau benda ni depan mata?


Belut bakar.. Tak pernah-pernah makan belut kat Malaysia bila pi sana tetiba rasa menyesal kenapa tak makan dari bayi dulu.. OK dah lapar sekarang..


Actually masa dekat sana pon MD tak tahu lagi MD ada gout. Sebelum tu ada ja sakit tapi ingatkan sebab masalah berat badan!? Sekali masa balik Malaysia tu pi check dekat hospital pakar baru tahu uric asid dalam badan tinggi gila.. Eh kata Doctor apasal sakit sendiri pon tak tahu? Mr. Doctor kan? Errr.. Emmm.. Errr.. Takdir Tuhanlah! Haaa jawapan selamat =P

Ya mari lupakan yang sedih-sedih tu.. At least ada alasan untuk repeat trip kan? And yes Alhamdulillah dah selamat pon balik dari trip kedua 1 December lepas.. Rindu weh bernafas keluaq asap suhu -5 nuuu.. Brrrrrr

So that's it guys.. Ni ja nak cerita sebenaqnya.. I will not cover my 2014 trips dekat sini.. Sebab gambaq sikit sangat.. Sikit-sikit pon 1000 lebih jugak la dalam masa 3 hari boleh berjalan tu.. Tapi mostly selfie ja.. Kalau bukan selfie pon aku ambik gambaq hang, hang ambik gambaq aku..Segan wehh nak letak blog..  Note that MD travel berdua masa tu.. Alhamdulillah dia la yang dok tolong sepanjang kat sana masa sakit tu.. I owe him my life! Hah centu..


Next entry akan cerita pasal trip 2015.. InshaAllah..

Assalamualaikum.


Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

11 comments:

tiga lalat said...

abg doc dh ripit 2015 oke lettewww ;p

NADIA vs BERON said...

ayah aku pun ada gout, seksa tengok time dia kena. kadang-kadang sampai demam.

btw, dah pergi trip ke-2 tu tak makan seafood dh la? laparnya tgk sotong tu. aku first time try belut time makan sushi.

Mohd Noor Shawal said...

aduii.. kesiannya.. tapi alhamdulillah lah kan yang kali kedua dapt puaskan trip.. :)

http://akubukaninnocent.blogspot.com/

ct cheery said...

Wkumsalam..wahhh..terliur nengok pic makanan tu lah.dah lah lunch tadi xbape nak cukup huhu

sofie adie said...

moga terus kekal sihat wal'afiat MD!
^_^

Scya Lollita said...

jaga kesihatan MD !
at least ada jgK pngalaman pergi sana kan haha

cci said...

hai MD.. sihat ke.. hehehe.. lama kan x singgah sini.. dulu rajin jerk.. bw.. hahahaah... lama jugak x singgah blog comel ni

dear anies said...

daun apa tu? jarang nmpk dlm drama korea ;-)

dear anies said...

gout... seafood...x leh nk kata apa laa

Yana Libra said...

ruginye..huhu..nsib baik ada sahabat sejati..huhu

Lieya Von Jay said...

org muda pon leh kena gout eh ? tiba2 rasa mcm kena g checkup jugakk huhu

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome