Minions

25 November 2012

Stupid Running Man!

Assalamualaikum


Running man......stupid???


Bijak bijak bijak..
Memang bunuh diri la kan bikin panas mau kutuk korean ni..
Tambah-tambah perang kpop ke berapa ratus belas ribu ntah baru meletus..
Gara-gara isu penyanyi kpop kena boo masa Shout Awards semalam..
Siap kena baling kasut kipas botol segala..
WOAH! Betul ka ni? X tertengok pulak award tu..
Dan bertambah panaz apabila..
Ada pulak anak gadis ni sudah swear yang dia xnak jadi malaysian..
Dan menukar kerakyatannya kepada Korean..
Meriah gila kot kat twitter nuh..

Ya maka sesungguhnya entry ini tiada kaitan dengan Kpop ok..
Langsung x ada kena mengena dengan SNSD, Bingbang dll..
Ekceli nak cerita pasal benda lain..
Pasal running man..
Orang lari ya..

Kalau x tahu ni masjid apa sila tukar kerakyatan..
Eh sensitif! Sensitif!

So kelmarin lepas ja solat jumaat..
Lebih tepat lagi time nak pakai kasut ja..
Betul betul ibu jari kaki aku yang kiut ni cecah hujung kasut..
Ibarat ada suis dekat hujung kasut tu..
Terus ja hujan turut.. Ceitt

Lari hujan lariiiiii!

Bila hujan ja memang otometik kita lari kan..
KAN KAN KAN??
Unless you are plussizer like me..
Slamber badak ja redah hujan..
Lencun pun lencunla..
Sayang takut lemak ni terbakar..
Ekceli kalau korang tengok video ni kannn..





Hoho shocking fact!
Berlari dalam hujan sebenarnya lebih basah dari berjalan..
Seriously seriously seriously?
Nampaknya aku, the selamber badak is the clever..
And you the running man is...........
Well not really..
Some people still debate bout this..
Lagipun masa kan emas diamond intan berlian..
X kisah la nak lari pun kan..
Apapun aku tetap jalan ja! Yezzzaaaa..

Fuhh lama x lukis doodle and you look kinda weird..

Mama tell us during her school years..
Kalau hujan diorang guna daun keladi buat payung..
Well untungla... Dekat masjid negara ni batang hidung keladi pun x nampak..
Tetiba lapar aiskrim yam..
Okla mengarut.. Assalamualaikum..



P/s : Sebaknya dengar imam baca qunut nazilah.. Bukan setakat imam, sekali aku pun menangis.. Doakan saudara kita di palestine, syria, rohingya dan seluruh dunia k.. :-)

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

88 comments:

Rien Rose said...

cutenye doodle hujan!

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

da hujan larik laaaaaa...... nti kena hujan kite kembung :P huhuhuhu....

-meeSUPERGIRL- said...

musim runningman .. huk

~ cik matahari ~ said...

ape yg berlaku senanye yg sal bdk nk tkr kerakyatan tu? hehe nmpk sgt xtau .. :P

de' facto said...

hahahaaa... ingatkan ape tah....
hmm... memg x di nafikan kalu perempuan tu minat suatu bende.. dye x boleh nak kawal pearasaan... tp, perempuan ygt bijak akan kawal emosi dye... so, sapa yg ckp nk tkar warganegara tu.. pi lah... kalu korea trima warga dye lah... korea kan maju... rakyat pun maju... huhu.. apapun.. minat x salah.. tp, jgn OVER .... sekian... :DD

Haris Khairuddin said...

kiut gilak pakai daun keladi..?? ;)

mak aku pakai daun pisang dulu dengan kawan dia. dah la macam bas mini jalan kaki katanya.. ;p

Aida Omar said...

ntah kpop punya pasal sampai tak ngaku orang malaysia.. alahai. itu masjid.. err..err..masjid negara :P jadi tak perlu tukar kerakyatan lah kan? hehe.. tak pernah tengok running man nie T_T berlari dan berjalan rasanya sama je basah kot. haha.. ce jalan boleh menghayati suasana :P

keri ikhwan said...

sama la.. kt sini pun tetibe hujan lebat time lepas bg salam.. tp lepas habis doa dlm 10 minit hujan berenti,.. hujan rahmat

Shasha Yacob said...

redah hujan tuh , janagn tak redah.
-__-

cik kaki ketawe said...

sy kenal masjid tuh walaupun sy duduk perak mr doctor..haha..nice doodle..tp sy lebih tertarik pasal love note kat atas...sy tak mampu nak dari segi lain..sy cuma punya doa saja...=(

The Watercolour said...

Air Skrim keladi warna Unggu.

misz aisya said...

laen kali mr doc redah je ujan. kalau demam, boleh MC. yeyyyy! huhu. :p

Siti Saleha said...

Tang beteduh guna daun keladi paling best. Sbb x pnh buat.... moral nya kena tanam pokok keladi tepi mesjid. Hehehe

afifudinsohaini said...

cabut terus pokok kalau dah takde..hehe

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

cool nye jln2 dlm ujan pkai payung daun kladi.haha.tpi la ni xsempt nk rembat daun keladi dh.btw yok doakan saudara2 kite di sane!

Anonymous said...

untunglaa boleh smayang kat masjid negara x ajak aq, aq masjd pdg serai jaa.

miranadia said...


bersyukur la dok malaysia, ada makanan halal. dok korea? nak cakap english pon tak lepass....

-marah-

ahha

محمد رازيق said...

hehe. kena sedialakan payung sebelum hujan. kang abih basah. hihi

Mrs AF ♥ said...

Boleh digunapakai hehehe.. "Berjalan dalam hujan" ;)

hainom OKje said...

Bila cakap pasal i-cream yam ni... teringat officemate Okje yg suka minum air yam kalau bulan puasa... yg jadi teringat tu sebab dia tak sengaja menyebut yam tu ala gaya sebutan B.M... he...he...

hainom OKje said...

Bila cakap pasal i-cream yam ni... teringat officemate Okje yg suka minum air yam kalau bulan puasa... yg jadi teringat tu sebab dia tak sengaja menyebut yam tu ala gaya sebutan B.M... he...he...

Cikgu Ma said...

entry rojak..haha

CikNana said...

ndak apa bah tu.sekali sekala hujan.hehe

hashima mohd salim said...

comel la doodle MD lg comel dr dulu...MD kami ada problem sikit ttg button "like" di blog..dia kena tekan tajuk entri lg sekali di blog baru ada button like d dlm mcm mana ni? :( p/s: hrp2 MD boleh tlg kami..

Arina Shamsul said...

hehehe...saya kalau hujan tak berganjak okey..keras kat situ je..hahaha.

bedeway itu doodle sangat2 comel..huhuhu.

Cik Pensil said...

kalu lari cepat je sampai MD ;P

prog muten said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Dak Fisha said...

hoho. fisha suka tgk runningman. kelakar. tapi tkdelah smpi ke thp lam entry ni. hihi.
atototot tomelnyo doodle MD tuh.

Dulu Lain Sekaran Lain said...

sudah bersedekah... semoga rezeki mencurah..

cci said...

mcm2 sekang ni... tp mmg btul kalo ujan mesti cepat2 lari.. takut basah.. :P

kiut ar doodle tu.. ehehe..

Nur Zulaikha said...

running man ye..huhuhu

Nur Zulaikha said...

running man ye..huhuhu

AmyZana said...

Tak silap saya, Yahudi dah buat perjanjian genjatan senjata kan ? Tapi rupa-rupanya dorang tipu kemudian dorang serang semula Gaza. Sekarang tak tahulah apa cerita. Harap-harap tak ada serangan ke atas negara-negara lain macam palestine.

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

zila manaf said...

eskem yam woihhh cedpa kottt

muhammad fakhar muhammad nur said...

As Salam, i am currently conducting a survey about mosque for my master thesis. it would be a big help if u could help me to answer the survey. Thanks in advance.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGhMa19JeDlpZ04xajZTVnROYVl2cWc6MQ#gid=0

prog muten said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

merahitujambu said...

lama x jengah sni

saifudin said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Berikan yang terbaik pada dunia, dan yang terbaik akan kamu dapatkan.

Qiish said...

assalamualaikum . memang merapu tapii tidak membosankn :) hihi . sy mlwat sni ~

faiq said...

amin2...harap hidup di negara aman sentiasa ingat Allah

purple girlz said...

selamatkan palestine... <3

Umi Aisyah said...

wahhh..ade layan koren jugak. Running man memang haha. tapi always best citer ni :)

Zaharah Jamilah said...

xyh lari2 kalo jan.. air je pn.. hehe

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

hi.. salam kenal ya...
saya pon suka berjalan time hujan.. nk lari malu.. haha

Cik Cempaka said...

comeLLL giler ah budak tu..nak hambek boleh ^^

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

onie said...

dan sekarang onie macam nak demam akibat balik kerja selalu redah hujannnnn,nak tunggu sampai ke malam memang tak la,tak beraniiii T_T

onie said...

dan sekarang onie macam nak demam akibat balik kerja selalu redah hujannnnn,nak tunggu sampai ke malam memang tak la,tak beraniiii T_T

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

zafirah nazri said...

doodle tuh comel XD lamanya tak update blog . huhu

Khairun Solehah said...

fakta yg interesting..haha.. #doa sentiasa mengiringi saudara kita di sana

merahitujambu said...

rindu doodler mr doktor

yana yani said...

ingatkan cerita running man yg korean tuh.hahaha..

forever yours said...

Daun keladi sekarang tak macam dulu. sekarang tutup mata pun tak lepas. kecik

aini shahroni said...

hehehe..
ingatkan nak boom korean..
wat gempak jer..
^___^
btw, nice entry!

from ::Arkitek Hati::

Tengku Puteri said...

lama x singgah sini...tuan doctor dh jrg update... heee...still comel lah doodle kamu...hee

Cik tikah said...

igtkan kutuk running man. bru nk marah. haha

Ain Dzaya said...

ain tak pernah minat dengan kpop...oh! pehliss laaa...

Ain Dzaya said...

ain tak pernah minat dengan kpop...oh! pehliss laaa...

mohd z said...

SALAM, SY ADA NAK JUAL TERMOMETER DIGITAL MURAH
MURAH HARGA BARANG RM20.00 (TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN)
KEMPEN 1 RUMAH 1 TERMOMETER-(BUZZLE BERBUNYI BILA DAPAT BACAAN SUHU SEBENAR BADAN)
LAYARI BLOG DIBAWAH
http://termometer-digital-suhu-badan-bbt.blogspot.com/

Syarafi[skyforce331] said...

hah!!..biar betol kena blg botol..bagai..hahaah..
betul!! kalau berlari dlm hujan lebih basah..tapi nak buat camana dah lumrah mesti rasa nak lari jugak kan~~ fi pun suka jugka tgk mythbuster tu

btw
jom lawat blog fi tgk artwork fi vespa iron man concept :D

syafeika edora said...

HAHA. ingat runningman ape tadi. upenye runningman dlm hujan yer..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

tapi memang betul lah..
berlari dalam hujan lagi basah kuyup rather than berjalan..
dont know why..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

tapi memang betul lah..
berlari dalam hujan lagi basah kuyup rather than berjalan..
dont know why..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

tapi memang betul lah..
berlari dalam hujan lagi basah kuyup rather than berjalan..
dont know why..

Mak Wardah said...

Anak akak suka myth buster tu...comel bnetul kartun yang pegang daun keladi tu...kalau pakai daun keladi kan gatal...

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

ISMA ILYA AHMAD PUAD said...

kenapa blog ni warnanya syweet sangat.. macam candy ok..

statement sayang lemak (takut lemak terbakar) tu memang sangat famous ^_^

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...

Cendol said...

oh really?lari dlm hujan lg basah drp berjln?cendol mmg selalu jln je dlm hujan tak lari pun bukan sebab selamba badak macam hang.tp takot jatuh kang lagi lah buruk padahnya.jalan licin.safety first :P

ade jgk ye nak tukar kerakyatan jd korean?pasal taksub sgt ke ngan korea?bagi penampo 2 liang boleh sedar diri kot

Qashmere said...

Salam Kenal Doc Muda.

Kekekekek..ade gambar yang kelakor jugak ye

Fauziah Mohamad said...

hihihi nape ye kita running dalam hujan?

lame dah tak update, pi mana?

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

aisyah fashadeland said...

salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

Mak Wardah said...

Thx young doc, hope for the best

Nasuha said...

bnyk anak muda telah dikaburi dgn budaya barat antaranya kpop..

timm_bill said...

canteknya blog dia..

birthday party said...

menariik artikelnya :D salam kenal yaaaa

Meow Aizawa said...

salam.. comel je blog ni.. hehe
kalo mcm tu meow pon nak berjalan je la.. hehe..

meow singgah dan follow ye..jum follow meow ^_^

birthday party said...

nice post :D salam kenal yaaaa

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Anonymous said...

The use of bactericides such as fusidic bitter, for to react to Impetigo treatment within approximately trine years.


my webpage; how to treat staph infection on skin

Si Tracey said...

haha.. baca rasa macam menarik, tertarik dan lucu :)

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome