Minions

09 September 2012

Tentang Babi

Assalamualaikum


Yeah, piggy fact..
Atau nama melayunya "fakta kebabian..
Ayarkkk! Pelik sangat la dalam BM..
Let's stick with English ok..
(Mari ranting bersama Inggeris ok)

Do you know the fact that...

Oink oink oink..(Mr piggy mimpi basah lettew)

Well..
It's weekend..
Planning to sleep all the day?
Think again..

Hehe..
Gurau-gurau ja..
Kurangkan tidur ya..
Walaupun tidur itu ibadah..
Agak-agak la kan nak tidur sampai dah lengkap dah peta dunia atas bantal tu..

Uh..
Btw, cakap pasal natang tu..
Korang penah tengok tak video ni?
Kenapa orang Islam xleh makan babi..
Wekkk..



Rasanya dulu macam pernah dengar dalam tazkirah..
Babi kan makan apa saja..
Termasuk najis ya!
Dulu dalam bahtera nabi Nuh..
Makhluk ni la yang membersihkan kapal tersebut..
Wallahu'alam..
Kalau salah tolong pebetul ya..

Ok pergi samak balik laptop korang..
Najis mughallazah ni..
Opppss..
Kesalahan orang Melayu..
Suka sebut samak..
Sebenarnya samak tu untuk menyucikan kulit haiwan..
Nak buat handbag gucci ka apa guna kulit buaya tu..
Kalau yang tersentuh babi/anjing ni sbut kena "sertu"..
Take note ya..



P/s : amboi terstory-mory habis pasal menatang ni.. ekceli mainpoint dia kurangkan tidur time weekend.. tu ja.. huhu.. Happy weekend =)

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

43 comments:

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

oo tu yg dok pulun vavi..huhuhu... p samak blog ne

cci said...

setuju sangat.. ^_^

yg video tu euuuuuu.. mmg menjelikkan..

muhammad asyraf said...

malaysia selalu salah guna term dan term tu jadi lain maksud di malaysia.. :)

imHepPie said...

hoi cita mengarut apa ni...yaka hg x tidoq lama haha

yoon da-hyun said...

OMG !
geram betul aku nengok video tho .
rasa nak cabut satu persatu ulat2 .
hahahahaaaa !

zainul zaki said...

menarik ceritanya,, alang mnyinggah truih follow,, harap follow kembali thanx

Yang Benar Hanini said...

Assalamualaikum MR DOCTOR ;)

Post ni semua tentang Pig . Terima kasih sebab informasi tentang oink2 tu ya :D

Terima kasih sebab visit blog saya dan done follow blog Doctor . Nice blog dan kemas . Saya suka . Apapun , link blog Doctor ada di blog saya bahagian navi "YOU" :)

Wasalam .

yuyu said...

eeeuuww.. geli ok dgn video tuh.. dulu uztaz yuyu dah pernah tunjuk video tuh.. yerkk.. anyway.. comel gila blog nih.. and yuyu follow sini..

Hanamiko Sakura said...

asal lah ba alif ba ya tu comel sgt.. hahaha!

CekbOlat-bOlat said...

piggy kn pemalas dan suke tido.. so jgn jdikan hobi.. haha :)

tengs mr.doc

fifie said...

Sertu. Baru dengar nie. Thank you cik doktor :)

Siti Saleha said...

1st time tau pasal fakta ni hehehe

Cik Puan Izan✿ said...

salam kenal..sis follow blog kiut miut ni yer... betul2 ingat blog ppuan tadi...hehehe... nasib baik ada tulis blog lelaki...

Cendol said...

oh okay dr...kurangkan tido ye.ha mmg cendol tak sempat nk tido2 sgt lah
hahaha oink oinkkk!!eh bunyi ape tu????

keri ikhwan said...

dulu2 ramai tak suka sebut babi.. tp sebut khinzir.. lg sopan kononnya.
tp skang ni perkataan babi guna balik. baru betul haha

Scya Lollita said...

tetibe tringat angry bird hihihihih

btw, bju pgwai yg sy mention dlm entry b4 ni is not bju koperat. memang bju pgwai, nju pgwai unit beruniform. ala yg mcm org2 atasan pakai tu h0h0h0

Ain Dzaya said...

ew..ew..ew..umpama ulat sedang berjoget joget dalam perut pulak rasanya..mohon diperjauhkan!!

Cik PensiL said...

Kesimpulannya kurangkan tidur untuk hidup yang lebih sihat :D

Cikgu Ma said...

samak dengan clorox tetap haram menatang ini...

xda istilah samak utk babi dan anjing kan ustaz...hehe

zila manaf said...

oic...gitu ye...maseh tunjuk ajarnya...

Dak Fisha said...

Fisha da tgk da video tuh. eeiii.. Hahaha. wek-wek. MD sihat???

onie said...

yarkkkkkk video tuuuu

Anonymous said...

Ada hikmah Allah SWT kata babi tu haram. Maybe sebab babi banyak bakteria kott. Ya la kan, babi makan apa saja yang dia rasa nak makan. Dan babi sangat pemalas. -.-

Happy weekend, doctor. Heeee. :)

Mak Wardah said...

Persamaan yang mengerikan...

Khalilah MNor said...

Maafkan sy sebab tak mampu merapu di sini. Fakta saudara ada betulnya.. Hiks :)

Syarafi[skyforce331] said...

OMG!!!...biaq betui..haha... :D

The Watercolour said...

YA, sebenarnya masa dalam kapal nabi noh tu, Babi ni duduk di tingkat bawah sekali. Semua najis haiwan di atas jatuh celah2 papan. Maka babi pun hidup bergelumang dengan tahi itu.

Dan diorang mungkin ada banyak penyakit sebab suka bergomol dengan tahi kot.

hainom OKje said...

Betul tu.... kena kurangkan tidur ... alim ulamak pun tak banyak tidurkan.... banyak berjaga melakukan ibadah!

aini shahroni said...

wah!
baru tahu..
urm, nsib baik saya bukan dari golongan yang suka tidur,,ahak..
thanks for sharing!

http://nurainishahroni.blogspot.com/2012/10/segmen-siapakah-blogger-idola-korang.html

Damae said...

WOW! Nice posting, :)

salam blogger,
http://damai.malhikdua.com

Khairun Solehah said...

haha,ok2,thankz sbb ingatkan.. Happy weekend =)

ELY FAUZIANI ISMAIL said...

oppssy! ely terlebih suke tido.kena kurngkn la nmpknye ni.hehehe

obat penyakit rematik said...

kunjungan,


salamsehat, smga sukses selalu,,

zah S.J said...

haha , piggy fact pon boleh .

nice blog . . for man . . kekekeke . .

k k . gurau . :)

AmyZana said...

dah pernah tgk dah video tuh. geli betul mase mule2 tgk -.- nasib baiklah org Islam tak makan pig sebab pig nih, dahlah byk worms, kuman pun byk :S

Ckin Kembaq said...

baru tau istilah sertu. =)

Miz Elle said...

Salam perkenalan. Fakta menarik tentang babi. Memang selalu kawan non-muslim tanya kenapa tak boleh makan babi. Boleh dijadikan bahan rujukan untuk menjawan soalan-soalan sedemikian rupa!

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Nur Ezqy said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.50/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Anonymous said...

Your oωn ρost offers veгіfieԁ nеcesѕary to me.

It’s really useful and уou really are cleaгly quitе knowledgeablе οf
thіs type. Υou gеt opened up our eye in orԁer tο varying viеωs on this mattег tοgether with intereѕting and strong
contеnt.

Hеre is my website phentermine
Here is my site ; buy phentermine

Anonymous said...

Your own аrtіcle οfferѕ verifiеd helpful
to mуself. It’s really helρful and you're naturally extremely educated of this type. You have opened our eyes to be able to varying thoughts about this kind of topic with interesting and strong written content.

Take a look at my web blog: buy phentermine
Take a look at my webpage - phentermine

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome