Minions

26 March 2012

Blog Kau Macam Sampah!

Assalamualaikum


Dushhh! Rasa nak tumbuk ja skrin laptop ni.. Sakit hati aku tengok blog kau.. Memang dasar 'Blog Sampah'.. Ptuihh sekali aku bagi kat muka ko.. Punya la tinggi harapan aku bagi kat ko.. Tengok-tengok.. Sampah ja ko bagi dekat aku..

Korang tenung-tenung apa? Nak kena jugak ka? Hangin satu badan aku baca blog mamat ni.. Korang cuba la tengok sendiri.. Meluat aku nak bagitau.. ( Klik Sini )

Dah bukak blog mamat tu? Apa? Link takleh guna? Cuba cek betul-betul.. Aku dah double check tadi.. Mana ada silap.. Link tu masuk blog aku balik? Betul ka? Betul la tu.. Takda yang salahnya.. Memang blog akulah yang sampah tu.. 

Kredit tu Google

**Ekceli makian di atas diluahkan di depan cermin.. Memang kena tepat ke batang hidung sendiri**

Ya.. Sekarang ni blog MD (cewah, MD balik.. Tadi ber 'aku' ja) memang tersangatlah membosankan betul tak? **Geleng kepala.. Tak? terharunya.. Haha.. Perasan jekk.. I admit it.. Memang layak blog ni digelar sampah.. Bila tengok balik, memang kosong! Takda pengisian langsung.. Penulisan budak 3 tahun lagi mantap.. Sangat tak berkualitas..

Muhasabah blog! Ini hanya pendapat saya  mengenai blog yang kurang berkualiti :

  • Kurang pengisian bahan-bahan ilmiah, info-info, mahupun berita semasa.. 
  • Asyik menceritakan tentang 'aku' sahaja.. Contohnya.. pasal boyfie aku, pasal aku pergi dating, aku ini, aku itu.. Kadang-kadang banyak sangat cerita kelebihan diri ja jadi anoying jugak kan? kan? Biasanya lelaki la yang tak akan baca blog macam ni.. Lainlah kalau korang retiss..
  • Terlalu banyak join contest dan segmen sampai tak jumpa mana entry lain..
  • Blog terlalu semak dengan widget merapu dan obesiti..
  • Kebanyakan entry hanyalah copy paste sahaja.. Tiada penulisan sendiri.. **Tak tentu jugak.. Kadang-kadang entry copy paste ni amat bermanfaat supaya tersebar meluas.. Tapi kalau semua asyik copy paste ja.. Ermm..
  • Blog yang banyak caci maki dan fitnah-menfitnah.. Sebagai contoh macam ayat tiga perenggan pertama tu.. Ada jugak sesetengah blogger yang jenis suka dengki tengok kelebihan orang lain ni.. 
Le face.. Apabila baca blog berentry seperti di atas

Ok cukup la tu.. Dah melalut pulak.. Ekceli just nak marah diri sendiri sebab mengabaikan blog ni.. Kesian mereka yang blogwalking ke sini.. Tak dapat apa-apa input pun.. Sebenarnya korang datang paste kat shoutbox ja kan.. Baek mengaku cepat.. Hahaha

Anyway, InsyaAllah, lepas ni MD cuba untuk mempertingkatkan kualiti blog ni.. Seriously, sangat boring tengok blog sendiri.. Pasal entry tu satu hal, bertambah-tambah lagi bosan tengok design yang sama ja yang dah lapuk dek panas dan lekang dek hujan.. Erk? Apa-apa ja la.. Kalau cikgu BM terbaca ni, sila maafkan saya.. Haha

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

20 comments:

Syuhada Nasya said...

blog kita pon sama :'( hmmm

Boni JLL3 said...

hehehe.saya sokong 100% kalau awak nak berubah.. i will support u k.. yang penting, jangan mengalah..tu jer.

.........cP~ said...

Salam. Terkwjut baja tajuk. Takut kena kat blog saya. Apapun, keep up dengan azam baru anda..hee..blog saya pun tak banyak informasi nih. Nampaknya, kena ubah sikit.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

huhu..ingt blog mamat mana sruh klik td..btul..dila pun dh xth nk post ape kt blog klu tiap2 hr on9..huhu

frogos said...

hurm betul tu..saperla nak bace sgt tentang kite..
n klu nk kopy paste pon kopy la kat sumber yg mane info belum pernah orng bace lg kan,,,
ade mase singgahlah blog

http://ournext.blogspot.com/

megu-megu said...

uish,mengamuk bebeno..
ingatkan kat sape rupenye diri sendiri XDDD
ala,letlet la.. :P
chill

fatin amalina husna said...

haha..kering idea kan..

merahitujambu said...

marah betul ni..hehehe..setuju dgn setiap kata doktorXD

CCICute Design said...

hahah.. ape lah.. x baik tau kata blog sendiri cam sampah.. tu kan hasil MD sendiri...^_^ *puji le ckit..

Cik Rose Cute said...

hahaha okey jer...akak tengok blog nie..

[ Yuyu Atiqa ] said...

Assalamualaikum..

Jangan cakap macam tu...
Blog MD masih cool...
Biasalah tu kalau kita terlepas pandang untuk tulis entri-entri perkongsian ilmu yang bermanfaat..
apa-apa pun, semga MD sukses selalu... ameen. :)

Wassalam.

Rapunzel Cikilolo said...

sokong. kalau cerita pasal peribadi tu aku jugak. tapi kalau asyek cerita pasal peribadi je tak syok jugak kan :)

Azreen Amran said...

Agak-agak blog sy ni mcm tempat pelupusan sampah tak agaknya. :(.. Ni yg nak kene pegi cekidaut ni..

Thanks MD!

Cik tikah said...

x bosan. ok je :)

Syasya Johan said...

paste kat shoutbox ja kan*terasa
haha.

memang kalau masa nak buat entry nak yang bermanfaat taknaklah merapu je keje

Myra Azraff said...

ya!setuju sangat dengan md..paling tak suka dgn entri yg caci maki guna bahasa kesat..nak baca pon lemah lutut..lagi satu blog yg terlalu obesiti tu lagik la..bikin panas je.
last2 terus pangkah..wakaka--'

-SUPERGIRL- said...

agak2 blog sy sampah ke sarap ? hehe

Cik Pensil said...

saya tgk blog MD tak maacam gsampah pun.. kesianBLOG md meajuk dia nanti :)

Md result macam mana?

schakeyra said...

lama sgt tak aplod... pastu bile takde lukis2 cam dah kurang seri...

Nur Danisha said...

aiseh betul sngtlh tu..nk kne usaha perbaiki ape yg kurg..hadui..idea..idea

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome