Minions

21 January 2012

Where Were You?

Assalamualaikum

Aduh... Pandai betul main sembunyik2 ya... I can't believe it... Kenapa sebelum ni tak pernah jumpak kau? Am I blind? Cun macam tu pun boleh tak nampak... Hmmm...

Ok berhenti meroyan di situ... And jangan fikir MD dah angau ya... It just... Dalam 2-3 hari ni... Ada terjumpa blogs yang sangat catching... Ya blog... Bukan aweks or gepren ok... So apa yang special sangat ni sampai kecoh-kecoh dekat blog? Apa hot sangat ka? Yup.. I bet..


Ya allah... tersangat la comel artwork beliau... Penat godek2 blog... Kusangkakan orang Jepun... Coz entries dia banyak in English... Uik? Ada jugak cakap Melayu... Macam tak percaya pulak... Hasil chibi beliau sangatlah masyuk... Bangga ada orang Malaysia hebat camni... Cewaah... So nama beliau ialah Nur Amalina... Call her Meg... 20 yaww... Jom la berkenalan dengan beliau... She's new to blogger... Sebelum ni beliau guna tumblr and others... Bila korang masuk blog beliau komfem mata korang membulat coz teruja tak terhingga dan terus mencari button follow... Like seriously... Tengok sikit artwork beliau...

Credit to Meg... Haa.. Baru korang tau shegak ka tak... Korang boleh tempah chibi dekat beliau dengan harga yang Super Duper Ohsemmm... Jangan lupa... Terjahh!!!



Ok jangan tertipu dengan nama blog beliau... Vespa buruk? Ok that's one unique name... But the doodle... So not buruk... In fact, sooo ala tomey-tomey... On my first time visiting her blog, I thought she is one of the cartoonist dalam majalah Gempak... So perfect! She is Nur Hidayah Binti Abdul Halim... Lebih mesra dengan Deaday or Day... I'm so impress with her English... And sangatla suka tengok komik-komik dia yang FUUNNYYY tu... Uh, penat scroll mencari butang follow... Rupanya ada dekat bawah skali... Ok sila jangan pangkah terus blog MD yang cabuk ni... Korang bukak la blog beliau in new tab... Tau la tak sabar nak serbu pun... MD tunjuk sikit ja artwork beliau... hehe... Takut korang lari tak sabar2 nak follow beliau...
So this is her header...
Weeewiiit... Comel kan header ni... I don't mind you ikat kucing ngan bebear tu... But the babby bit... oh no... (Babby bit tu nama yang MD panggil dekat my baby rabbits.. Same like the one in the pic... white fur... and kinda pink eyes... Save her!!!) Enough about the rabbit... Terjahhhh!!!



Arigato Kuzaimas!!! **Wadehel speaking Japanese ni? Tah betul ke tidok ejanya tu... Lantak..** Welkem To Japan... This is Ell Kay's Underworld... The world of the best anime in this galaxy... Err.. Ni satu lagi blog yang buat MD confuse... Betul ka Malaysian ni? Godek2 lagi... Oh, entry in Bahasa Malaysia... Malaysian ni... But the artworks... Vogue gila kot... Ambik kat google ja kot... Eh, entry latest beliau siap ada sketching lagi untuk artwork tu... Kompem la beliau lukis... Warghhh!!! Sangat jelez dengan kebolehan mamat ni.. Wait!!! In one of the entry titled 'describe yourself in next 10 years',  I'm so shocked with the sentence 'A good daughter to my parent'.... What? Perempuan ka? Ingat laki coz artworks dia banyak guys... She is one talented girl... Or woman maybe... Don't know her identity... Better prepare to see her artwork... Warning kepada mereka yang ada masalah sakit jantung...
Fuhhhh... Tersembur air hidung... Cute Cute Cute... Like 1000X... Banyak sangat doodle beliau yang lawa2... Rambang mata nak letak yang mana satu... Korang boleh gi tengok seniri kalau tak caya!!! Header super ohsemm!! Wondering if she drew that... Gila hebat!!! Terrjaaahh!



So ni la blog hebat yang MD baru jumpa... Semuanya Vogue sangat sangat sangat sangat sangat ok enough! Baru perasan semua kat atas ni semua pompuan... Wah.. hebat wooo... Tiba-tiba rasa malu pulak... Buruknya doodle aku!!! Memang tak layak nak compare dengan diorang ni... Sila terjah blog mereka skarang... Jangan lupa datang sini lagi walaupun blog ni buruk.. =_____=


P/s : Blog kat atas ni disusun tak ikut ranking apa-apa pun... Susun random ja... Cuba bayangkan dapat artwork diorang <-- bodek letteww... Ok shadap! Tapi best gak kan... Shadap now!

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

9 comments:

merahitujambu said...

semua doodle diorg sy terjah termasuk mr md..=)

DeaDay said...

first time ada blogger review my blog. THANK YOU DOC!!!

Cik Pensil said...

Ye,la MD cun-cun . Meletup !

megu-megu said...

*speechless*
aisshhh~~terharu bebeno bace entri ni sampai xtau nak ckp pape..
uwahhh!thankchuuu soo muchh <33333

cik ayuni said...

waa, nak terjah!!

Lee-kun said...

uwwaahh, x sangka betul, ada jg blogger peymes nk review blog lee-kun yg x seberapa tuh..huhuhu, terharu2..thanx a lot...!
arogatou gozaimasuuu..! ^^v

CekbOlat-bOlat said...

comel2.. mcm MD.. err.. heheh

Azzah said...

terkejut masuk dalam satu blog kat atas..ada blog buruk azzah dalam bloglist dia..

Firdaus® said...

serius suma comel2..teringin nak belajar cara2 buat doddle ni suma..hurmm... nice blog..
do follow my blog ye~

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome