Minions

20 January 2012

1st GA If I'm Student

Assalamualaikum...

Lepas sembahyang maghrib elokla baca quran ya... Paling tak pun gi la tengok berita, boleh jugak tau isu semasa. Sila jangan ikut saya yang terus beronline time maghrib camni... Hadooii..

Anyway, tadi dok usha2 dashboard terjumpa pulak satu contest yang cool.. If i'm student... err, grammar error la... Rasanya better if i'm a student... Lantakla... Janji boleh join... Baru semalam mimpi balik zaman sekolah dolu-dolu... Sweet memories ^__________^

The Banner
Kalau nak join klik banner... Sila join segera coz it ends tonight at 11.59pm...

So jom tengok syaratnya dan ofkos hadiahnya...
I adore the topup... Hahaha

**Perhatian... Entry ini agak panjang kerana banyak yang nak diceritakan... To adik-adik, don't try this at school... Mungkin patut buat entry 18sg... muahaha...**

If I'm a student, pertama sekali I don't want to struggle so hard in my studies... Mesti best kan kalau orang cakap "Wei aku tengok ko tak study pun... Camna ko pandai?"... Fuh! Sure kembang gila time tu... Haha, jangan mimpi la nak pandai kalau tak study... Lain la kalau memang dah dilahirkan 'gifted' otak Si Einstein tu... Sangat jeles dengan Amir Khan dalam 3 Idiots tu... Wannabe like him... Not like Hermione Granger... If you know what I mean...

If I'm a student, I wanna be a PREFECT! Ya la, golongan baju nila (dekat skolah I pakai baju biru) ni slalu dipandang mulia oleh guru-guru... Kalau mai skolah lambat pun tak kena denda... Jaga asrama la konon... Caiiitt... Selain tu boleh gak gi kem, lawatan yang dapat sponser dari skolah... Sumpah heaven! **Sila maafkan saya jika anda exprefect**

If I'm a student, seriously akan menyakat Maklong dobi asrama serta Makcik dewan makan dengan lebih kerap... Seronok gila tengok diorang melatah ^_______^... Sampai bawak penyapu lari dekat koridor asrama kejar budak-budak yang menyakat tu... Weeee~ **Tapi kadang-kadang kesian jugak... Beliau sudah tua**

If I'm a student, I nak ambik gambar banyak-banyak dekat tangki air sekolah yang tinggi, berbahaya dan ada signboard 'dilarang masuk' tu... Sepanjang duduk dekat sekolah menengah tu pernah panjat 2 kali... Tapi gambar ada 2-3 keping ja sebab ketandusan kamera... Hmmmm... Kalau la ada DSLR, kompem posing sakan sebab view dia nice gila...

If I'm a student, I nak lari sukantara bagi habis setiap tahun... Kalau ikut sejarah, masa form 1 dan form 3 ja lari sampai habis... Yang lain semua join PBSM team yang kononnya bagi rawatan dekat mereka yang cedera... Padahal haraaammm... Dok menyembang, menyokong serta memaki hamun ahli rumah sukan yang lain... Oh miss that so much... **Masa form 5 kena jaga track dalam kebun getah... Seronok sebab dapat kuih dan air ja... muahaha**

If I'm a student, I nak lompat pagar atau istilah sekolah dipanggil 'fly'... Err, ekceli dah pernah fly lebih kurang 5 kali... Tapi tringin nak fly lebih jauh pergi pekan ke hapa... Selalunya fly just nak cari makan coz lapaq sangat... Mujur tak pernah kantoi... At least nanti kalau cucu tanya apa kenangan tokwan dekat sekolah?? Maka tokwan boleh jawab "Tokwan suka fly dulu... Best ooo... Makanan kat asrama bukan sedap... Kat luar masyukkkk"...

If I'm a student, I nak join KRS or Pengakap... Selama ni asyik PBSM ja... Seriously, no activity at all... Sesuai la dengan nama dia "Persatuan Berehat Sepanjang Masa"... Teringin jugak nak pi kemping-kemping masuk hutan ngan join kawat kaki... Ni tak... Asyik jadi penyorak paling bising kat alam semesta... Hadooiii...

If I'm a student, I nak cari pasal dengan pengawas puas-puas... For you information, I naib pengerusi Librian merangkap Pengerusi Persatuan Anti Prefect... Oh, sangat berdendam dengan geng itu... Cikgu suka bagi muka sangat... Kalau buat salah cikgu diam ja... Kalau kami buat salah.. hamboiihh... Kecoh 1 sekolah... Tringin jugak mau nila baju kasi terang gila... So boleh la mengaku "Kami prefect gak... So boleh la datang lambat"... **Sangat kejam di sini**

If I'm a student, I nak jadi athlete lumba lari... Kuang3... Disebabkan berat badan yang bertan-tan... Memang takda can la nak masuk... sesungguhnya saya sangat tidak popular di sekolah... Kalau athlete ni fofular wooo... Tapi yang peliknya walaupun badan besar tapi lontar peluru tak pulak pegi jauh... Haisshh... Memang dasar takda bakat kot... Apakan daya...

If I'm a student, I nak ceroboh asrama pompuan dengan menyamar pakai tudung... ekeke... Tringin nak tau budak2 pompuan buat apa ya dekat asrama... Riuh sungguh... Tapi exam top pulak... Kot-kot la diorang ada jampi serapah apa nak bagi cepat ingat nak jugak tau kan... Hehe...

If I'm a student, I nak rebus buku sejarah, biology, chemistry, arab, quran sunnah, syariah, literature atau secara ringkasnya semua buku patut direbus dan diminum airnya... Agak2 boleh pandai tak buat camtu... Teringin mau cuba tapi sayang dekat buku....... Eleh... sayang konon.. Tah sekarang ni buku2 tu duduk mana ntah... Jadi lunch anai-anai dah kot... hehe

If I'm a student, emmm.. err.. ekceli teringin nak bakar sekolah... kih3... Tensyen la sekolah lama sangat... I Pernah buat kempen kat sekolah undi I jadi perdana menteri suatu hari nanti... So I akan ubah supaya sekolah 2 hari cuti 5 hari... hehe... Dan apa yang paling best... I nak buat pengangkutan ROLLER COASTER dari asrama ke sekolah... Penat woo jalan... hehe..

If I'm a student, I nak conteng pintu toilet banyak-banyak... Nak tulis ayat-ayat merapu macam "Aku was here since blablabla"... Seriously, masa berak I suka sangat baca love notes tu... Tak la boring sangat... kuang3... Komfem orang takkan lupa kita... Ekeke

If I'm a student, I nak main nyorok-nyorok dengan warden lagi... Seronok betul main nyorok2 bila tak pi prep petang, prep malam, kuliah subuh or sembahyang berjamaah... Selalunya menyorok dekat bawah meja bilik study asrama sebab nak masuk locker tak muat... Menggeletar kot dbawah meja tu coz takut sangat...

If I'm a student, I nak tidur betul-betul dalam toilet time skolah... Cikgu selalu tuduh I tidur dalam toilet coz memang I ni spesies ehemm ehemm lama... Tak pasal-pasal kena marah dan dicop cuba memonteng... Siap cikgu tunggu depan toilet lagi... Hadoiii... Malu betul time tu... =____=

Lastly, if I'm a student, err... I nak kawin boleh tak... ekeke... Pendorong semangat la konon... Tapi teacher I cakap... Kalau kapel dengan sorang awek tu boleh bagi kita semangat dalam pelajaran... So kapel la 10 orang lagi... Kompem 11A... Haha... Cuba bayang kalau fom 5 dah ada nak... "Adik duduk diam-diam tau dekat rumah... Bapak nak pegi ambik SPM ni... Doakan bapak yerr.." Wah... Sungguh tak boleh bayang.. kih3..

Fuhhh... Alamak!!! Dah bengkak mata uolsss... Sori la entry panjang sangat.. Banyak betul story mory time skolah dulu... Ekceli, I bukanla student jahat sangat tapi for sure nakal la sikit... Weee~~ Tapi seriously teringin nak buat benda bukan2 ni...Baru best.. hehe... But hormat cikgu itu mesti! Ada batasnya kan nak buat apapun... Kalau tidak camna mau berjaya dan berkat guru-guru... Peace ^___^

Untuk tag pulak... I nak tag mereka yang sudah berumah tangga or beranak-pinak so bolehla ingat balik zaman skolah dulu-dulu...



P/s : Cam pelik pulak guna I kan... Tapi dah nak sesuaikan dengan tajuk if I'm student... Hehe... Oh, sorry.... Mau mintak maaf sama prefect di luar sana... Perhaps not all yang bad kan... Or maybe memang aku yang jahat kot... ngee~~

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

10 comments:

merahitujambu said...

mr d sy dh bg doodle kt awok kt fb tau..=)

CCICute Design said...

alor..x sempat nak join...uwaaa.... lmbt.....

Azzah said...

bru buka blog..tau2 dah habis..

Hadi Marosadee 히스 said...

bez jer bacee .. nice!! lucu .. hihi ^_^

Cik Pensil said...

MD saya pengawas gak kat kolah dah 3 tahun dah . Pengawas ni banyak tanggungjawab , kadang-kadang rasa macam nak berhenti je .. kawan-kawan yang sama-sama jadi pengawas masa form 1 tu dulu ramai yang dah berhenti . Tinggal bapa kerat ja .
pengawas banyak keistimewaan dia , cuma jangan salah guna keistimewaan tu je .
nak teruskan pengawas sampai form 5 , sayang pengawas :DD

CekbOlat-bOlat said...

haha.. ko nk jdi prefect? meh sni aku nk lempang lelaju.. hhaa

bestt la ko en.. =)

si ngokngek said...

HAHA,sengal nampak sgt kegatalan tuh,takkan budak sekolah boleh kawen..bawah umur..:))

Rapunzel Cikilolo said...

kelakar. buat aku gelak. sebab aku pun mcm tu jugak!

black rose said...

hahaha..aq gelak sampai nak pecah perut...hadoih..best jugak..aq pun teringin nak buat cam tu gak tapi takut kena list dgn ckg displin..naya nanti.. :)

eyza ♥ said...

salam , tolong inbox eyza yea no fown anda . tq :)

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome