Minions

25 January 2012

K-Pop Itu Bodoh???

Assalamualaikum...

Pang!! Prang.. Pang.. Gedebuk.. Pon Pon.. Dushhumm.. Bush.. Wei wei wei! Thanks ya kasi free selipar, periuk, kuali, belanga, serta pinggan mangkuk kat sini.. Baru tulis tajuk camtu dah nak serang.. Apa ni? Sabar dulu and keep reading..

Hehe.. Entry agak kontroversi.. Especially buat diorang yang minat mereka ini..

Dan ini
Serta yang ini..
Dan jugak... err.. uhh.. err.. tak kenai dah la yang laen.. sapa lagi ya? ni pun google search ja.. =P
Oh I know I know...
SNSD.. hehe.. Gee Gee Gee Gee Baby Baby..
Oops.. Terlebih sudah..
Sayang takleh letak gambo diorang.. Kang dapat pulak dosa kering.. Aik kering? pape ja la..

Hei.. Kau sapa nak kata K-Pop bodoh? Ko pandai sangat ka huh? Blah la wei.. 

Er.. Ekceli ni bukan statement yang MD buat.. Ni adalah statement yang sesetengah bloggers yang k-pop haters kat luar sana yang buat.. Banyak sangat.. Nak list pun.. X baik aib orang.. 

Ke ko saja buat cerita MD? Mau cari pasal ka?  Mesti la.. Eh silap.. Betol la.. Diorang kata.. I tak kata k..

MD selalu baca jugak entry pasal k-pop haters ni.. Always be a silent reader.. Just baca entry, baca comment and geleng-geleng kepala.. Haish.. Harshnya kata-katamu.. MD tak sokong mana-mana ya.. Just jadi pemerhati.. Yang tersengih-sengih lebih dari kerang busuk.. Tengok perangai orang kita.. Ayarkkk..

Firstly si k-pop haters.. I've got your massages.. Ya.. Kita tak boleh agung-agungkan sangat benda ni.. Asyik tengok korean drama ngan korean songs sampai.. err.. emm.. camna nak cakap ya.. Camni lah.. Cuba comparekan waktu ingat pada Allah dengan waktu berhibur.. Kalau nak kata sampai x ingat dunia langsung mesti x kan.. Diorang pun tahu batas akidah.. But what I saw, which was so irritating.. Tak baik la sampai cakap diorang ni BODOH.. Amboi sedapnya mulut.. My friend ada ja yg fanatik k-pop.. Sampai study sambil dengar k-pop kat mp3.. Pandai gila kot.. Pandai sangat sangat sangat..

Ok untuk k-pop lovers pulak.. Emm.. Korang jangan pulak sampai jadi die-hard-fan k-pop ni.. Some of the comments said that 'jangan mengutuk minat orang lain'.. Yup, minat tu tak salah.. Tapi amat rugilah kalau ia diagung-agungkan melebihi Rasulullah.. Ni sampai gaduh-gaduh pulak.. Apa hal ni?? Berjihadkah? Steady sudah.. Siapa la diorang kan kita nak protect sangat.. Saudara seagama? No.. Family? No.. Mujahidin? Of course not.. So tak payah la nak gi serang si k-pop haters ni dengan memaki hamun balik.. But I respect mereka yang boleh terima teguran tu serta menegur semula si k-pop haters agar beri nasihat dengan baik.. 

Ekceli benda ni bukan pasal k-pop ja.. Sama la peminat Lady Gaga, Justin Bieber, Jason Chance, Dato' Siti Nurhaliza dan lain-lain lagi.. Jangan la minat yang berlebih-lebihan sangat.. Kang tak pasal-pasal pulak dosa bertambah.. Ya la.. Biasanya artist ni tak tutup pun aurat diorang.. Kita tengok free.. Dapat dosa pun free.. Taklah.. I tak tengok pun video clips diorang.. I dengar lagu ja.. Ok kalau lagu yang dinyanyikan oleh seorang wanita.. Dapatla dosa kecik.. Ala kecik ja kan.. Haa kecik-kecik pun.. Tah-tah dosa kecik yang bertimbun tu yang akan memberatkan timbangan mizan kita ke sebelah neraka.. Nau'zubillah..

Conclusion? Seriously, k-pop lovers are NOT BODOH! Jangan sesenang hati ja nak judge orang.. Nak tegur itu bagus tapi ada caranya.. So k-pop lovers and haters.. Nak gaduh jugak? Jom kita gi gadoh ngan Makcik Hajjah Sitt Alwuzara tu.. Ha baru betul.. Haha.. Tak sudah-sudah gak kes tu kan.. Apa la dendam dia dengan Islam ni? Wallahua'lam..

P/s : I am not a k-pop lover tapi tak pulak benci k-pop ni.. Err.. Lagu gee pun best apa.. Haipp!

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

36 comments:

Hanani Souche said...

yeah~ setuju entry ni one hundred percent :D

Rapunzel Cikilolo said...

ade betulnye. tapi bergado k-pop tak k-pop buang mase je

Eiqa Lyka Vandetta said...

mula2 terkejut tngok tajuk entry ni..sekali baca betul2..nasib baik..saya kpop fans tp saya x delah smpai nk gaduh klau diorg kutuk kpop..saya cool je bile diorg kutuk2..hehhehe :)

Jamalina said...

Hurmm , btw sy minat kpop . N , ade terasa sikit dengan entry nih . Sorry ..

rAra said...

suke enrty nih ! hee sy k-pop fans oke .sbnarnye kite ley improve BI kite kot . n then ley tmbh lg 1 bhase yg bole kite blajar . xd la terok cgt bile jd k-pop lovers niyh .jnji jgn trlbey sudah la kn . hee =D

Lee-kun said...

lee-kun x layan k-pop tp xderla smpi nak jd haters..huhu..

seb bekla lee-kun j-rock lovers, xder sape amek kesah..haha.. XP

Azzah said...

boleh je minat hiburan apa2 pun cuma jangan addict..nanti lalai..

+Mel Amalina+ said...

hehe.beselah manusia..minat gak kpop tapi bukanlah kipas susah mati ^_^ huhu

♥ Putri Alyra Narisha ♥ said...

ely pun tak minat sangat k-pop ni. Tapi taklah sampai jadi hater.

merahitujambu said...

serius x kenal K-pop tu apa..th pon Kpop Boboi*maharaja lawak mega..XD..

black rose said...

same as me..i not fanatic and not hater to them but actually i like their song.. :D

Cik Pensil said...

Err .. saya tak kisah pun , saya tak minat , saya tak ambik tahu pasal k-pop , tak penah ambik tahu langsung . tak tahu apa-apa pasal ni -_-'

haha :DD

Boni JLL3 said...

hehe..dalam hal ni..tepuk dada tanya selera.hehehe

Nurul Nadiah Karim said...

hmm,sekurang-kurangnya entry niey dapat sedarkan k-pop fans tuu.jangan leka sangat berhibur kann ;)

Princess Nur Atieyqah said...

sbnrnye sy ni peminat k-pop jgk..sy xde la minat sgt..just minat lgu die jer.. anyway thanx sbb bg nasihat :)

teha said...

dulu jee aku minat kpop , pastu makin lame makin boring aku tgk.. hahaha !

Hadi Marosadee 히스 said...

yarr,, sokong MD!!! huhu

hadi minat j-pop,, tp normal2 jerr,,=)

nasha sanza said...

suka lagu and drma tapi tak fanatik pun..=)

CekbOlat-bOlat said...

bolat hnya suka citer scent of women ngn runningman..
yg lain bolat taklyan.. haha

Schaza said...

wah agk terkejut bila baca title...
rasa nak marah pon ada lah sebab kata kpop 2 bodo....
bila baca entri ni sampai habis ad la lega skit....
Saya peminat Super junior sebab 2 ad berapi skit...:)

btol jugak hanya minat tapi x lebih2.....
terima kasih sebab buat entri ni....

Touya K II said...

aku memang hater obses k-pop fan ...

Mr. Doctor said...

Alhamdulillah.. thanks ya.. nasib baek semua memahami mesej yg MD nak sampaikan.. Takut kna serang ja.. haha..

Tengku Puteri said...

K-Pop? karipap ke? heeeee..

keri ikhwan said...

dengar lagu ape pon , jnji best n liriknya ok. x salah setakat minat, tp jgn smpai puja.

Liyana Najwa [YayaHwangMinYoung] said...

suka entry ni (walaupun saya peminat kpop) hee ^^

cik tyka said...

haha ! best la bace :)

Nabilah MARS said...

sokong sangat entry neh :) jgn over minat kankann ^^

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

tgok pada title meme kipas susah mati kpop akn serang MD abis-abisan..huhu, tp apa yg md tulis meme ada btolnya.. tak payah la nak taksub sgt smpai maki2 pada hater k-pop.. sya pn suka tgok k-pop tp rilek jer.. hater pulak jgn la nak kutuk2 bagai.. lantak p la dorang nak minat sapa pun.. respect each other.. yg korang dok maki2 pun saudara2 seislam kita.. patotnya kita kena bersatu bkn berpecah belah...org korea kalau tau msti dok gelak tgok pragai org2 kita mcm ne.. so stay cool jgn cpat melatah..

aimaniman said...

k pop x bodoh tp yg agak2 nak bodoh pengikut fanatik yg x tau nak beza mana satu patut diikut mana satu patut ditolak,.. so dalam apa2 pun kena fikir dulu baik buruk bukan pakai redah nak jd peminat dah tu fanatik plak...

cik lemon said...

saya minat jugak kpop..tapi minat mcm tu lah.. :D
takde lah sampai nak guna kata kesat kat blogger lain...cuma ada blogger yang suka guna kata-kata kesat untuk luahkan pendapat..itu yang tak betul :D

Amoy said...

Is it jason chance or "greyson chance" ? Anyway,entry ni best ! Thumbs up !

FaFa Remina said...

hi , sya suka awk tulis entry nie.. betul tu , actually sy nie bru je mula nk fanatik kpop , tp bla bca sesetengah perenggan kt ats tu , rsa cm org bodoh ja nk jd fanatik .. dpt apa pn xda , humm.. tengs :D

An'nissa Ariqah said...

betul jugak apa yang diceritakan..memang banyak anti K-POP dekat luar sana..Pelik,mereka bukannya kacau diorang pun..

Ira Nur said...

stuju sesangat....
ramai lahh kot kpoppers nie :D

miss anis said...

kpop tak bdoh,yg bdoh ialah fans yg taksub dgn mereka . btw im kpop fans jugak . Hati kental :p

Anonymous said...

Saya suka entry ni walaupun saya 50% minat dan x minat kpop

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome