Minions

11 December 2011

Churp Churp Vs Says.my

Assalamualaikum.

Malam ni MD nak story sikit pasal 2 jenis iklan yang MD tulis kat tajuk entry tu. Ok apa Churp Churp ngan says.my tu? Apa beza dia? Kena duit ka? Macam mana boleh dapat duit. Cukup! Meh sini MD cerita satu satu ok.

************************************************************************

RINGKASAN TENTANG CHURP CHURP DAN SAYS.MY?

  • Basically, dua-dua ni ekceli syarikat pengiklanan. Lebih kurang sama ja. Tapi says.my fully Malaysia. Iklan-iklan diorang ni kita tolong promotekan dan setiap iklan yang diklik akan memberi hasil kepada  kita dalam 20 sen setiap satu. Ok la tu kan? Sebab kita tak kena keluarkan duait satu sen pun. Just letak iklan diorang kat blog dan wallahh! Dapat la earning sikit.
HALAL KA?
  • Secara basicnya kita sebenarnya mempromosikan iklan syarikat ni. Kita dibayar sebab tolong promote iklan diorang. So halal la kan. Atas usaha kita tolong promote iklan tu.
MACAM MANA NAK PROMOTE?
  • Boleh dipromote melalui blog, facebook dan twitter. Korang letak la iklan ni kat tempat yang orang nampak. Moga-moga ada la orang klik. Ada trick camna nak bagi orang tekan sekali ja tapi boleh keluar banyak link. Lagi cepat la kayo. Hehe. Klik SINI untuk belajar trick tu.
BERAPA BOLEH DAPAT?
  • Biasanya satu klik 20 sen. Cuba korang banyangkan kalau 100 orang klik. Wow! Pastu kadang-kadang ada promosi khas yang korang boleh dapat 40 sen satu klik. Untung ooo.
UNDERAGE BOLEH JOIN KA?
  • Sure boleh selagi korang ada akaun bank untuk cash out duit yang korang dah kumpul tu.
MACAM MANA NAK CASH OUT?
  • Kalau churp churp korang kena cukup RM100 dulu baru boleh cash out. Dia akan hantar melalui cek.
  • Kalu says.my korang cukup RM50 dah boleh cash out. Dia masuk terus dalam akaun bank.
MANA LAGI BAGUS CHURP CHURP KA SAYS.MY?
  • Pendapat MD, says.my lagi best. Bila klik sekali dia terus masuk duit. Kalau churp churp macam lambat sikit. Kalau korang letak dua-dua iklan serantak guna teknik satu klik keluar banyak link tu yang tutorial dia kat SINI, korang akan dapati dekat says.my akan masuk lagi banyak. MD pun tak faham kenapa jadi camni.
  • Says.my ada nilai maksima yang korang boleh dapat dalam satu iklan. Contohnya hanya RM10 saja untuk satu iklan. So boleh 50 klik ja la. Ekceli nak dapat 50 klik pun bukan senang. So tak kisah la ada nilai maksimum pun kan.
  • Churp churp banyak orang join so promosi iklan dia cepat habis. Says.my pulak masih kurang sambutan, so promosi iklan dia lambat sikit habis.
  • Says.my RM50 dah boleh cash out. So cepatla sikit. Churp churp memang lambat nak tunggu RM100.
  • Conclusionnya, kalau dua-dua ada buat banyak promotion iklan, better la kalau promote says.my punya iklan dulu. Lagi berbaloi kot.
KORANG NAK DAFTAR?
  • Untuk says.my daftar kat SINI
  • Untuk churp churp daftar kat SINI

P/s : Jangan blogging untuk duit semata-mata. Niat mesti betul. Inshaallah ada la rezeki kita tu. Er, Jangan lupa klik iklan MD skali ya. ^__^

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

7 comments:

CekbOlat-bOlat said...

semak blog jehh.. haha =P

FarahNazurah said...

nak sign up says.my , tapi kenapa keluar 502 Bad Gateway ?

Addin-Lee said...

kalau kes tak berminat tu mcm mana ? haha :D

Addin said...

addin tak reti iklan iklan ni huhu noob :(

Ieyra SuRaYaA said...

Saya ada guna churpchurp tpi bila letak iklan x naik2 pun duit tu hahaha , dan iklan tu cpt habis tpi kalau says.my sgt2 best , cepat je naik , iklan pun lmbt habis hee :DD

nutracker nas'z lyn said...

macam mana nak guna?saya tak faham.

merahitujambu said...

leh buat side incomekan

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome