Minions

08 December 2011

Bom Terbusuk Di Dunia

Assalamualaikum

Nak dijadikan cerita...

Bila balik kampung camni, parents kena pi taklimat nun 100 km dari rumah pulak. Dah la alone, hungry pulak dah! Punggah sana punggah sini, takdak pula yang boleh mengenyangkan my tummy yang boyot ni. Ala-ala masterchef tu, MD masuk dapur cuba mentransformkan nasi sejuk dalam rice cooker jadi nasik goreng.

Everything went well. Berbekalkan sotong yang my mum dah masak semalam, terhasillah nasi goreng sotong yang sedaap. Sebelum tutup api, nampak pulak telur itik kat dalam tray mak punya. Ewah! Bertambah sedap la nasi goreng aku. 

POOOOOMMMMM!!!


Waaaa... Telur tu dah busuk. Meletup kat dalam tangan masa ketuk. Busuk gila ya rabbi. Meleleh-leleh. Hijau pulak tu. Wuuu. Dengan perut tengak dok bergoncang-goncang lapaq teramat sangat, terpaksa gak la lap dulu. Lepas lap tuang sunlight cuci pinggan tu. Pastu mop pulak.



Yay! Boleh makan. Belum lagi la. Baju bau masam. Kena mandi dulu. Maybe ada hikmahnya sebab MD pun tak mandi pagi lagi. Baik sila abaikan perangai orang bujang bila mak takda kat rumah nak beletiaq. Huhu. Habis mandi, berkemban ja then terus serbu nasik. Alhamdulillah, bila lapaq semua jadi sedap.

Seriously, lepas ni benci terus dengan telur.Takmau makan dah sampai mati. Ok tipu. Telur sangat sedap tapi kali ni dia mengkhianati peminat tegar ni. Kuang hajo betul muka telur kat atas tu kan. Maybe trauma sekejap nak masuk dapur pasni. (Ada alasan nak bagi kat bakal isteri 2020 nanti. huhu)

Ok semua boleh bersurai.

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

9 comments:

iz said...

uisy...saba jela..haha..
mesti beruih telo tu kan?wahaha

CekbOlat-bOlat said...

berkemban? astaga. nk kena p skodeng MD nih.. wakakaka.. tak hantaq umah bolat pon ! >_<

CCICute Design said...

hahhaha...cci dpt bayangkan camne bau tu...wahhhh!!!busuk x hengat....wahahha...sibb baik x masok dlm ns goreng tu..wahahah.... ops..tutor rerama...cci pakai Ai....nak wat tutor mungkin tidak..sbb tutor2 ni cci mmg fail...x reti... huhuhu..kalo x da lama da blog cci pnoh ngan tutor...weeeeeeeeeeeee....~~~~

Eimma said...

ahahahha... ima penah lalui situasi nie.. tapi, time tu telur tu ima dah siap masuk lam kuali...memang dah tak dapat diselamatkan lagi.. huhuhdah ..dahla gastrik.. mmm..tahan je lah..(@_@)

Mr. Doctor said...

iz : Oopps.. Jangan sebut lg.. Meremang bulu roma.. huhu

CekbOlat-bOlat : Huhu.. Seksi.. ekeke.. Macam mana mau antar.. Untuk diri seniri pun x ckup..

CCICute Design : Jangan bayangkan! Nanti termuntah pulak.. hehe.. Ok.. pkai flash ya? Nanti MD cuba.. Fail skit la teknologi ni.. Paint yang zaman batu tu gak MD guna.. =__=



Eimma : Alamak! Lagi kesian.. Sabo jela.. ^__^

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

ui.. busuk 2.. 7 hari 7mlam kena mndi bunga

Nur Zulaikha said...

hehehe..alasan yg bagus ye..kte pun ade fobia ngn telur tapi dah lame2 mane blh pantang ngan telur..balun jugak la..

imHepPie said...

utk bakal istri???ececeeeeee

silent blogger said...

nampak sangat jarang masuk dapur.. sebab taktau telur kat dapur tu dah lama ke atau baru :P

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome