Minions

22 November 2011

Contest Cute Dolly atau Doodle

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim..

Mau join? KLIK BANNER K.


Contest lagi? Boleh menang ka? Boleh ka melukis? Ok enough...

As you all can see from the title, MD dah join a contest which I have to draw a doodle (not dolly coz it will cause my eyes to pop out from the socket). Susah kot. Tapi digagahkan tangan ni lukis doodle. Ni pun my sis yang encourage me untuk masuk. Seriously, i'm lack of self-esteem.

Ekceli nak cerita sikit la on how I involved in doodles world ni. Penganjur, Cik CCI yang penuh berbakat *bodek itu perlu* tak cakap pun xleh berstory-mory kat sini. So apa lagi, korang kena baca gak la, huhu. Early in this year, my kakak ada la terbukak blog SIFU AMAR and got addicted to her dollydle. Trying to make her happy, I, adik yang baek *puh-leasssss* try my best to make one for her. This is my first ever doodle.

Amacam? Buruk gila kan. Motif kambing? Sebab family kitorang ada bela kambing. Mbekk. Ok dah. Despite the ugliness of the doodle, kakak pun guna doodle ni untuk header blog dia sampai skarang to show her appreciation. *terharu* Wanna see? KLIK.

Sedar diri yang doodle tu huduh, MD pun kerah lagi tenaga ni zahir batin *fulamak* untuk lukis yang lain. Yang kat bawah ni lebih elok dari dulu tapi still tak brapa cantik. Tak tau dah nak wat camna. Tak present gi kat my sis. Hope she likes it. (Tambah-tambah gi kalau boleh menang contest ni....... boleh ka?)

Penat sungguh mau bikin yang ini. Anyway, nak tau sebab pa MD tak sempat tunjuk lagi kat my sis doodle ni? (sila hangguk) Sebab recently she is officially taken by Encik Saifudin, a kaki pancing from Johor.

Looks like he managed to catch my sister's heart. On 4 Nov 2011, at 3:21 pm, he took away my sis. Yup, MD adik yang manja. huhu. Bongsu la katakan. Last but not least, I want to show all of you one more doodle drawn by me!
THEIR WEDDING PICTURE. 

~the end~

P/S : 

1. Jom la ramai2 join contest ni. CCI buat khas untuk doodler newbie cam kita ni. Skali lagi, KLIK kalau mau join. Warning! Jangan terkezut tengok blog CCI yang gila punya cute daa...

2. MD dah follow semua rules yang diberi. Tak payah bukti dah kot. MD kan jujur lagi baik hati dan hensem. *sila jangan muntah*

3. MD saja letak beberapa doodles kat sini. Moga2 CCI akan pilih mana2 yang terbaik. Hadiah dia vogue gila kot. Mau3x... Dah la dapat 1 online certificate blog doodle atau dolly dari CCICUTEDESIGN. Mantap!!!



SKUAD!!! BERSURAI!!!

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

13 comments:

CCICute Design (IP0357198-D) said...

tq join contest cci....banyaknyer doodle dia...mana1 nak pilih neh....wahh...rambang sudah...ehehhe... mmg super cute mute... ^_^ btw good luck k... ^_^

imHepPie said...

ecece.....MD ni ensem la..pandai wat doodle lak tu...nak sain puhlisssssss....btw gudluck sayangs!

mimieux said...

nazerr...pandainya buat..ajaq laaaa..=p

Azzah said...

jarang jumpa lelaki pandai buat doodle kecuali apit..MD yang kedua..:)

Mr. Doctor said...

CCICute Design (IP0357198-D)Thanks CCI. Pilih la yang mana berkenan di hati.. huhu.. Hope boleh menang la.. Inshaallah..

Mr. Doctor said...

imHepPie haha gediks... doakan menang ya..

Mr. Doctor said...

mimieux Haha, macam mana mau ajaq... Doodle x cantek pun.. Just main2 ngan paint ja.. ^__^

Mr. Doctor said...

Azzah Yup! Master Apit is the best...

merahitujambu said...

wah comelnyaa..good luck

Mr. Doctor said...

merahitujambu Thanks.. Tp awak punya lg cantik..

CCICute Design said...

http://ccicutewatermark.blogspot.com/2011/11/senarai-nama-contest-cute-dolly-atau.html

CCICute Design said...

ambil sijil yerk.. ^_^
http://ccicutewatermark.blogspot.com/2011/11/sijil-penghargaan-contest-cute-dolly.html

Cik Pensil said...

kalau saye nak ambik satu Doodle tu boleh tak ? :)
kena mintak izin dulu , hehe

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome