Minions

20 May 2011

Hey Girl! How About This.

Assalamualaikum


Ok... Firstly, this entry is written speacially  for a young girl yang sangat tidak sopan di blognya... KLIK SINI untuk lihat blog beliau...


Entry ini diubahsuai dari entry beliau...


Excuse me cik adik free hair urban!! Dengar sini Doct. nak nasihat!! {guna Doct. la untuk doctor.. cam sopan ckit.. hehe} (Doct. nak nasihat, bukan nak kutuk, tapi nak tazkirah, nak bagi ceramah agama, Doct. memang nak kasi NASIHAT) Kalau nak kutuk ke hape ke... Just shout to me OK! Sekarang ni Doct. nak nasihat cik adik ni. Geram sesangat la kat Cik Lovesucks ni.. Tak puas ati sila tinggal komen ok... I care :


Doct. tau la cik adik nak menyegak dengan free hair. Tu Doct. tak heran la. Tapi serius Doct. menyampah gile tengok orang free hair tak puas hati plak kat orang bertudung.. cik adik lagi terdedah semuanya... Pejadahnya ni? Bukan ke SEMUA PEREMPUAN muslim kena tutup aurat? Ke rambut tak masuk dalam zone aurat? Cik adik fikir Allah kasi ehem kat cik adik suruh tayang kat semua orang dengan free hair and low cut neck tu? Orang lain pun ada la.. Pandai ja diorang jaga... At least cover la jugak kan.. Apakah motif cik adik free hair ni? Apakah ilusi yang cuba cik adik tampilkan?


Uit cik adik free hair yang suka tayang rambut.. Tau la rambut panjang pun.. Tak payah la nak tayang satu dunia.. Rambut cik adik tu dah memang aurat, takleh nak tayang, takyah la gedik nak bergaya sana sini! Haram la woi... Cik adik dah la tak pakai tudung pastu kutuk pulak yang pakai tudung. Kelakar la wei.. Desperate gile ke nak tayang rambut panjang? pe cik adik ingat orang tak tau cik adik  tak sanggup beli tudung, selendang yang bidang besar-besar sebab nak tunjuk ilusi rambut cantik cik adik yang komfem aurat tu kan? Tayang sana sini bajet orang takde rambut. Sadis gile.


Woi cik adik free hair urban yang kononnya nak tiru Britney Spears! Cik adik tu Islam. Tak payah la nak tayang rambut kembang tu ala-ala Britney Spears. Dia tu botak pun lawa. At least dia tu kafir. You are Muslimah.. Britney tu tayang aset sana sini pun.. dia bukan tahu dosa pahala.. Cik adik tu pulak.. Leh tak pakai tudung elok-elok? Ni dok mengurai sana sini cam Kak Limah dah Doct. tengok. Dah tu yang paling takleh blah. Ada hati plak nak mengutuk orang yang pakai tudung. Apa kepala terhantuk kat penyidai kain ke time nak kuar?


I see hair...

Haih... macam-macam...



Rasulullah s.a.w. bersabda dalam hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah, yang bermaksud:


“Ada dua golongan dari ahli neraka yang belum pernah saya lihat keduanya itu: (l) Kaum yang membawa cambuk seperti ekor sapi yang mereka pakai buat memukul orang (penguasa yang kejam); (2) Perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat dan mencenderungkan orang lain kepada perbuatan maksiat, rambutnya sebesar punuk unta. Mereka ini tidak akan boleh masuk syurga, serta tidak dapat akan mencium bau syurga, padahal bau syurga itu tercium sejauh perjalanan demikian dan demikian.”

(Riwayat Muslim)

Balasan bagi orang yang melanggar larangan Allah, ialah azab yang amat pedih, antaranya:
  • Balasan wanita yang membuka rambut kepalanya selain suaminya dan keluarganya, akan digantung dengan rambutnya di atas api neraka sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya.
  • Dada yang sengaja dibuka atau ditonjolkan supaya kelihatan seksi, akan di gantung atas api neraka dengan pusat dan buah dadanya diikat dengan rantai neraka sebagai penggantungnya
  • Betis dan paha yang terselak - selak , sedia untuk dipanggang , pedihnya tidak terkira .
  Antara Peristiwa Mi'raj 
* Wanita menangis sambil meminta pertolongan tetapi tiada yang sanggup membantu. Gambaran balasan wanita yang berhias bukan   kerana suaminya. 
* Wanita tergantung pada rambutnya, otaknya menggelegak dalam periuk. Balasan wanita yang tidak menutup auratnya (rambut)  
* Wanita yang mukanya hitam dan memamah isi perutnya sendiri. Balasan wanita yang mengoda dan menghairahkan lelaki. 
* Lelaki dan wanita dimasukkan besi pembakar daging dari duburnya, keluar hingga ke mulutnya. Balasan orang yang membuat fitnah, mengejek dan mencaci.
* Lelaki dan wanita kepalanya terbenam dalam api, dituang pula air panas ke badannya lalu melecur seluruh tubuhnya. Balasan orang yang berusaha ke arah pergaduhan sesama manusia. 


Astaghfirullahal'azim.. Pedihnya azab akhirat.. Hell?? What do you mean? Cuba la tengok azab kat atas tu.. Sanggup??

And yeah baby, ikut suka hati Doct. la nak cakap pe pon.. this is my blog.. if i wanna give you advice, suka hati lah... You yang bagi green light kan..

Bengang? Sakit ati? Mengucap!

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

21 comments:

qucachahir said...

haaa..amek ko!
kene sebijik..bajet bagus jew minah tuh..hehe..
entry best..follow u ;)

Anonymous said...

alaaa.. pmpn tu kan attention seeker sbb tu post entry mcm tu.. tgk la skg ada 740 komen.. tu yg dia nak!! toksah layan betina mcm tu.. lagi byk org komen lg dia sonok guna bhs2 kesat ni.. pmpn akhir zaman...... naudzubillahi min dzalik..

Anonymous said...

satu sen tarak guna punyer pompuan ..seriously dowh..bg jerung tgh laut je ler...keh keh keh

mottymot said...

entri ni best gile. memang terbaik laaaa ! suke baca. selain nasihatkan ORANG TU dapat juga nasihatkan orang lain. (:

rNesZaiNe said...

HAHAHA :D
Terbaik entry nih .
Bile baca Antara Peristiwa Mi'raj , Nauzubillah ~
Takutnya ~ :(

Lovesucks said...

i like... mmuah!!

sevunation said...

Doktor, kalo makan roti berkulat..
adakah spora tu leh hidup dlm perut kt dgn gembiranya?

Nur Hazirah said...

TERBAIKKKKKK!

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

biarla doctor, Allah lebih mengetahui tentang ciptaannya



Saya tahu lumrah kita tgk tang buruk je,
tapi doktor tahu ta dia ni sekurang kurang berjaya ingatkan saya pada Allah


kerana dia lebih dekat dgn org yg hati gelap berbanding gadis tudung, so nasihat dia lebih berkesan





mungkin belum masanya dia berubah, mungkin ini lebih baik utk diri dia, Allah Maha Mengetahui =) jgn api api kan lagi ya isu ni




*kalau saya setan, saya suka dgn post doctor ni, memanjangkan lagi isu, + aib aib

qucachahir said...

yew..memang dy berjaya mengingatkan kamu kepada ALLAH..
begitu juga saya..
tapi bukan hak dy untuk menghakimi DOSA,PAHALA seseorang..
saya ada bace entry LOVESUCK yang lain-lain..
dy tak lah "sehina" yang orang lain cakapkan..
dy oke..oke..
cume entry dy yang berkenaan "carutan untuk minah bertudung urban" sangat lah keterlaluan..
nampak nye nafsu dy ketika menulis entry itu dikuasai oleh "SETAN"...

*SETAN ada dimana sahaja kamu..

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

haha what we can do just ingat pada Allah la


kita marah marah dia t no point la, ikut rentak setan buat apa =)


da la =) pandang positif and keep smiling k

qucachahir said...

hehe...just ingat allah?
yup..tapi kene amalkan suruhan dan tinggalkan larangannye.. ;)
oke..ambil positif..
tapi dy juga perlu berubah dan pandang positif atas "nasihat" orang lain terhadap dy..
begitu juga yang lain kan kene "pandang positif"
terhadap "carutan untuk minah bertudung urban" itu..

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

When kita ingat Allah kita tau apa yg patut kita buat

kita tau mana yang baik so amalkan la


macam saya cakap =) Allah lebih mengetahui kenapa hambanya macam tu



if dia belum berubah macam kita nak, belum masanya, Allah lebih tahu. If kita tegur dia tanak ikut, so kita na ikut marah2 ke? post aib dier, sorak bila ada org maki maki dia



korang boleh jadi lebih baik =) so pikir pikir ye, korang sendiri tahu betul salah kan kan

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

saya cakap ni pun sebab saya rasa korang orang orang yang baik, tapi rugi je korang cemarkan dengan ter ikut ikut marah marah, maki maki, kutuk kutuk



so macam sayangkan family saya sendiri sebab tu saya cakap kat korang, bukan kat dier atau kat blog saya, sebab korang tahu sapa korang, nak ke cemarkan hati tu semata mata seronok kutuk org?

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

lain la kalau korang na jadi macam saya, atau macam dier. nak ke?


jadi jahat, nak? kalau nak mari la kita saling maki2 ;) kutuk2, dan membalas dendam

qucachahir said...

bukan maki..bukan kutuk..balas dendam?
maybe..but bot me..hehe..
bukan nak aib dy..
bak kate kamu, "mungkin"
dy "boleh jadi lebih baik" dengan bace entry doktor ini kan... ;)
betol kan..
sama jew.."orang lain boleh jadi lebih baik" dengan bace entry dy..
malangnye ramai yang pandang negatif.. =(
belum mase mereka-mereka yang pandang negatif tue tok "berubah jadi lebih baik"...
dan ALLAH yang lebih mengetahui itu..

ouh..teguran sebagai "family" dan "saudara sesama islam".. oke.. :)

Mr. Doctor-To-Be said...

Firstly, thanks buat sapa2 yg like my entry... hope that kita sama2 dpt amik iktibar from it...

I'm so sorry if you think this entry is somehow trying to 'kutuk' or 'aib' dia... crius its not... makan daging saudara sendiri??? no3... thats not what im trying to do. i, as a muslim, just rasa tertarik nak bg a piece of advice to her... yup.. btol apa yg you ckp, mungkin belum masanya dia berubah, mungkin ini lebih baik utk diri dia, Allah Maha Mengetahui... tp, x salah kan kita sesama muslim saling menasihati... we can ikhtiar tp allah yang decide it...

The way she give her advice, macam tu la i try mendekati dia... like you said la... she had changed you... ok, using her way, i tried to nasihat dia with her 'style'. But I tapis ckit bhasa I, so xde yg terasa... maybe hati dia bleh terbuka??? her advice is good... she got her point... but dia x spatutnya sindir org camtu... look at the comments... rmai yg terasa kan.. oh and one more thing, she seems to like my entry... see above...

Thanks for ur comment... yes.. i care... tp you must remember one thing, i bkan nak sindir2 dia or whatever... it just an advice...look at the positive side... it doesnt matter if she wants to take it or not, itu hak dia... I dah cba lakukan yg terbaik nak ubah dia... ingatlah..

Dalam hadis sahih yang diriwayatkan oleh ulama-ulama hadis, antaranya Muslim, dan diriwayatkan oleh Abu Said al-Khudri r.a., sabda Rasululah s.a.w. yang bermaksud;
“Sesiapa di kalangan kamu melihat perkara mungkar maka hendaklah dia mengubah dengan tangannya, sekiranya tidak mampu maka dengan lidahnya, sekiranya tidak mampu lagi maka dengan hatinya dan dengan yang demikian itu (dengan hati itu) adalah sedaif-daif iman.”

lovesucks said...

yes..i like ur entry..

Mr. Doctor-To-Be said...

to sevunation.. haha.. ekceli im not a doctor yet... one day inshaallah.. pasal roti berkulat, bkan la bermkna kulat tu biak dlam bdn... sistem body defence kta kuat tau... as a responce, bakteria tu akan mnyebabkan kracunan mknn : cirit or muntah untuk sgkirkan bhan ni scpt mgkin... kalau tak.. boleh kna kanser hati tau...

sevunation said...

time kasih doctor atas penerangan diatas..ehe

Anonymous said...

hihihi...minah carut tu x berani nak masuk sini ke..hihihi

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome