Minions

30 March 2013

Alasan Tak Update Blog Bosan Lagi Cliche

Assalamualaikum




Korang tak rasa awkward ka tetiba lepas 4 bulan, MD kembali dengan entry Hepi Mother's Day?
Haha i dont think people care 'bout me that much..

Hai kawan-kawan.. Mr Doctor kembali lagi...
Booooooooooooooo.. **Lempar botol, selipar ataupun RM50..
Ok lap air mata, terima kenyataan blog ni dah tak laku..
Dah terabai lama sangat.. Miss me?



BUSY, BIZI, BIZZI, SEBOK, SIBUK, Arghhhh cliche semua tu..

Nak berstory sikit boleh? Mohon x bosan..

Pada suatu malam yang gelita, dikala angin bertiup sepoi-sepoi bahasa, 
menggamit kedinginan, sehingga meresap ku tulang solbi.. 
khatuihhh.. Merapu merepek meroyan.. Straight to the point..


ME : (On my cellphone) Mak masak sedap-sedap na.. Pukoi 3 pagi sampai la kot..
MAK : Hmmm ya la.. Nanti mak masak..

Later when abah picked me up at bus station..

ABAH : Hang suruh mak masak sedap-sedap ka?
ME : Ha laaa.. Lapaq gila ni..
ABAH : Hang tau dak mak dah seminggu xleh jalan? Mak kena stroke..
ME : **Tears............

It had been a week! Nobody tell me..
They don't want me to get worried..
Macam drama kan?
Balik tu mak terlantar atas katil..
Her voice pun not so clear.. Half of her body dah paralyzed..

Almost 4 months now..
Alhamdulillah, dah boleh jalan balik, although still guna tongkat..
we tried so hard to cheer her up, give her strength, and motivation..
The most important is, her, herself..
Semangat mak tinggi.. Im so proud of her..
Im so proud to be her son..
Arghh demm this tears.. haha


Dulu masa kecik mak ajar kita belajar jalan..
Sekarang bila mak dah tak-berapa-tua-lagi kita pulak support dia

OK ENOUGH!
So that's why MD kembali dengan entry hepi mother's day tu..
And that's why jugak MD dah 4 bulan x update blog..
Well, pray for my mom will you =)

OH! Ada sapa-sapa perasan blog ni dah berubah sikit?
Right.... nobody cares bout this blog anymore..

So this is the old one..

And the new one.. upgrade sikit ja pun..

Dah xdak caption "ini blog lelaki" tu.. lepas ni ada lagi la insan yang panggil MD akak.. 





P/s : Mind your health.. Jangan ingat muda-muda susah kena penyakit..

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

24 comments:

Kay Lya said...

semoga mak MD cepat sihat..

AMALINA YAAKUB said...

semoga mak MD cepat sembuh :)

p/s: wow machonya blog, warna warni hahahha :D

Yuyu Atiqa said...

Allahurabbi..
MD.. missing your entry!!!
seriously.. hee..

salam buat your mom.
be a good son k!

may Allah bless you and your family..

jazakallahukhairan.. :)

Rapunzeel Cikilolo said...

serius aku terkejut doktor...

semoga selepas ini, kesihatan mak tu bertambah baik ye

:)

Nur Irdina said...

Patot pon ade orang panggil akak sebab blog ni macam blog perempuan hehe... Boleh confuse tuee... Jangan marah ye!

#blog ni super cantek.. Terbeliak mata melihat heheh

Cik Tanpa Nama said...

nice template...cn I have it too? ngeh2....
masakan ibu jugak yg paling sodap di dunia..huhu (tetibe) haha

dell da deyl said...

be strong ye mak MD, insyaAllah akan sembuh.. btw, sangat comel header baru~

rafiza ruslan said...

Semoga ur mom kembali sihat dn sembuh ya..aminn

cik kaki ketawe said...

semoga mak MD cepat sembuh ekk..

#err,nama pun MR doktor bukan Mr tu untuk lelaki ke? kenapa ada jugak yg panggil akak?

p/s: mula2 datang sini memang sy pun ingat MD perempuan..sebab your blog..colouring habis...hehe :P

Meow Aizawa said...

salam..
harap2 mak awak sembuh.. in shaa Allah..
meow singgah sini ye ^_^

Iha Zaliza said...

Ya Allah yeke.. kesiannya.. patut la lama senyap.. sy dulu takleh jalan, skrg pun takleh jalan.. jadi mak sy sakit or sihat sekalipun dia kena jugak berjalan utk kuatkan semangat anak dia (jangan sedih pulak ek) :)
p/s: perasan jugak blog ni ada berubah sikit.. maklum la teman kan silent reader :D

hainom OKje said...

Alahai comenya kaki baby tu...hehe
Sedihnya kalau tetiba balik je emak sakit kan MD... Dugaan tu....
MD ni mengingatkan okje pd satu blogger satu masa dulu..... Blog dia pun mcm blog pompuan tau ....dia rajin dtg blog okje dan lepas tu dia menghilang tanpa kabar berita ...sedih mak...hehe..

Lee-kun said...

first and foremost, welcome back..!
2nd..moga2 mak MD akan pulih seperti sedia kala..nk keluar air mata jg MD tulis entry psl mak..huuu..
bertabahla ye MD..
and keep on posting..XP

Cik JariManis said...

slm ziarah! mcm mna MD buat blog MD mcm ni? header sekali dgn border blog MD..mcm mna tu? boleh buat tuto tak? hehehe

keri ikhwan said...

cantik blog akak.. haha

ingatkan dh lupa pasword blog sendiri. lama betul terbiar

aira ih said...

Makin comel lah belog akak MD hahaha.
Welcome vack incik doctor

shasha yacob said...

hey chill. ini lah masa untuk balas balik budi mak awak. tolong dia buat macam mana dia buat untuk kita waktu baby. we all care what. chill lar. :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

kemana mu menghilang..hohoho.. kan benda2 mcm ne sy takut kalau duk jauh dr mak bapak.. dorg tak nak kita riso tp bila dpt tahu kita nyesal tak sudah sebab mcm tak amik berat kt may bapak kita.. semohga mak MD sihat semula dan boleh masak lauk yg sedap2 na..huhu

Rien Rose said...

comelnya!!!!!!!!!!

miss∞spectacle said...

ofkos prasan, cute gegiler header baru MD..i'm your silent stalker by the way hahahaaa *gelak jahat*
sebak bace story di atas :') hope everything gonna be fine, be strong keep smiling gudluck in your life :D

sabella mohamad said...

semoga mak MD cecepat sihat . mak ayah ni mcm tu la kan , diorang rahsiakan sesuatu sebab taknak kita risau . tapi hakikatnye kita pulak yg rasa bersalah gila

Nadiah Ashikin said...

Smoga mak ang sembuh.. blog mcm pompuan punya seyh.. aku punya pon simple gila babas.. ho ho ho

UniMeOw said...

npe ak ngs bc n3 ni..?

kenapa?
kenapaaaaa.....??

(xlehtmerhakikat)

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome