The Most Annoying Statement Ever!

29 May 2012

Assalamualaikum


Meh layan kartun selepas berbulan-bulan dah tak melukis..



Dekat mulut "rasa macam dah gemuk la" padahal dekat hati "Tengokla body I ni montok solid molid lagi.. macam Angelina Jolie gitu".. Cis cis cis.. Super duper annoying ok.. Especially untuk plus sizer like me..But don't worry, mari belajar tips-tips untuk deal dengan situasi sebegini.. Hehehe.. Ada beberapa style untuk korang pilih..


Style ustazah : "Alhamdulillah, itu tandanya awak cukup makan minum.. Tak seperti saudara kita di Afrika, Palestin.. Mereka hidup kebuluran.. Nikmat mana lagi yang kamu dustakan? Marilah sama-sama kita panjatkan kesyukuran kepada Maha Pencipa dengan mempertingkatkan ibadat kita.."

Style mengambil kesempatan : "Mana ada.. Tak gemuk pun.. Tapi I perasan la you macam naik sikit.. Daaaan you untung tau.. I ada jual jamu mak dara extra special original pun ya untuk maintainkan perut you tu.."

Style kasi cuak : Aamiin Aamiin Aamiin.. Kata-kata tu kan doa.. Aku doakan mudah-mudahan kau betul-betul gemuk la ya.. Gemuk kan tandanya hidup bahagia.. Gemuk takpa janji sihat..

Style cari nahas : "Eh.. Ya la.. Aku baru perasan.. Tapi kau takpa la comel macam Beyonce...... Tapi masa dia pregnant dulu la"

Style mintak penampo : "Ish ish ish ishhhh.. Aku tau! Aku tau! Dah lama aku tau! Kau buat kerja-kerja terkutuk tu kan.. Taubatla wei.. Sampai bila kau nak sembunyikan bayi kau tu?"

Style slamber : "Tali corset kau dah putus ka?"

Style zalim : Dush! (**tumbuk di perut) "Nah, sekarang kau dah kurus balik.."


Ok semua statements di atas hanyalah gurauan semata-mata ya.. Jangan korang ikut pulak.. Kalau korang betul-betul face dengan situasi camtu.. Just buat ini..

The moral is.. Bersyukurlah atas setiap ciptaan Yang Maha Esa.. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.. Jangan merungut atas tiap-tiap nikmat yang telah dikurniakan.. Dan jangan pulak bermegah-megah dengan kelebihan yang kita ada.. Bila-bila masa saja DIA boleh tarik balik.. Peace..

34 comments:

  1. style cakap direct : kau memang nak suruh aku puji kau kan. a'ah la kau gemuk *mata ke atas tak turun turun dah* HAHA

    ReplyDelete
  2. ok..nnti nk jwb yg xkuasa tu.nk tiru mcm bdk tu..biar snyp trus org tu..hihi..mlut mnusia..mmg mcm2..=_=

    ReplyDelete
  3. haha,, boleh buat ni .. kalu yg laki seswai dgn tumbuk kat perut .. haha,, nice bro!

    ReplyDelete
  4. gambar budak kecik tu yg tak menahan...heheh

    ReplyDelete
  5. Baik Mr. Doctor.
    Baik buruk lebih elok didiamkan selagi ia tidak mengganggu kita.

    ReplyDelete
  6. haah..pelik la.diorg ni dh kurus kata gemok tension je dgr..pastu sy yag kurus ni diorg kata keding..errggghhh,.

    ReplyDelete
  7. bersyukur seadanya..
    tapi pemakanan kena la jaga..
    jangan main bedal je..
    hehe

    ReplyDelete
  8. sokong yg ustazah kata hehe
    hahhahha lawak arr gambar budak tu...
    skang ni ramai dh tiru aksi tu...

    ReplyDelete
  9. hehe. sapa budak tu md? haha.. lawak muka dia :D

    ReplyDelete
  10. betul.bersyukur dengan ape yg dah pada diri. hehee.
    chumel la budak kecik lam pic tuh.
    adik MD yer?

    ReplyDelete
  11. jelesnye tgk background MD ni..huhuhu..nak jugak blh x?

    ReplyDelete
  12. paling bengang kalo org kurus kata dia gemuk, pastu kalo dia gemuk, aku ni apa plak?

    ReplyDelete
  13. Haha.. lawak la style-style tu. xD Tapi suka, sebab post ni ada maksud tersendiri. (Y)

    http://wirawanceritera.blogspot.com/2012/05/aurat-wanita-post-panjang.html

    ReplyDelete
  14. tu statement mintak pujian...

    ReplyDelete
  15. tak suka dgn orng yg ckp gitu..
    mentang2 la kurus dr saya..
    saje je la tu ckp cmtu..
    nak perli kot..
    hahhaa

    ReplyDelete
  16. but..still..in the same time.. badan kene jage jugak..

    memang Allah jdikan kite ape adenye.. but..Allah juga lebih menyayangi hambaNya yang kuat..bukan??

    so..to have a fit body is vital jugak sebenarnya.. :)

    just kongsi2.. :)

    ReplyDelete
  17. comel plak nia tgk budak tu..hahaha

    ReplyDelete
  18. haha,nanti nak test no 1 lah=p

    ReplyDelete
  19. Anonymous29 May, 2012

    selalunya lah, aku akan cakap "sedar diri wehhh" kahkahkah T_______T

    ReplyDelete
  20. Hahahahaha. Statement tue mcm mintak tapak kaki :)

    ReplyDelete
  21. :DD gamba budak tu yang tak leh blah. btw, belajar bersyukur.:)

    ReplyDelete
  22. hahaha... mmg..tu la pompuan bile lme x jumpe..mesti tego pasal berat badan la..ape laa..

    ReplyDelete
  23. moral drp ain pula : jawablah ap yg korang rse terbaik..

    ReplyDelete
  24. Anonymous30 May, 2012

    he he he .. gd one saya suka.. dah follow u ye

    ReplyDelete
  25. hahaaha. ngok betol. tgelak aku sorang-sorang. but yeah. realiti kawan-kawan saye yang hotsetuf and bajed retis sumee. oh please~

    ReplyDelete
  26. tali corset kau dh ptus ka??
    heheh..style selamba hbis..^_^

    #Salam menjejak kaki ke blog cun ni dn menyemak kan komen box..^_^v

    ReplyDelete
  27. Haaa !! Serius ! Bengang gila kott...
    Tapi reply saya : Kalau kau gemuk, aku ni apa ?
    geraaaamm~

    ReplyDelete
  28. vote untuk style slamber tu haha

    ReplyDelete
  29. Hahahah comeii laaa buat camtu.. tak kuasa makk.!!! ^_^

    Follow sini.
    http://pinkpurplemerah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. salam awk...boleh saya pinjam kartun awak dalam post ni?

    ReplyDelete
  31. Pinjam gambar boleh? Terima kasih

    ReplyDelete