Minions

29 May 2012

The Most Annoying Statement Ever!

Assalamualaikum


Meh layan kartun selepas berbulan-bulan dah tak melukis..



Dekat mulut "rasa macam dah gemuk la" padahal dekat hati "Tengokla body I ni montok solid molid lagi.. macam Angelina Jolie gitu".. Cis cis cis.. Super duper annoying ok.. Especially untuk plus sizer like me..But don't worry, mari belajar tips-tips untuk deal dengan situasi sebegini.. Hehehe.. Ada beberapa style untuk korang pilih..


Style ustazah : "Alhamdulillah, itu tandanya awak cukup makan minum.. Tak seperti saudara kita di Afrika, Palestin.. Mereka hidup kebuluran.. Nikmat mana lagi yang kamu dustakan? Marilah sama-sama kita panjatkan kesyukuran kepada Maha Pencipa dengan mempertingkatkan ibadat kita.."

Style mengambil kesempatan : "Mana ada.. Tak gemuk pun.. Tapi I perasan la you macam naik sikit.. Daaaan you untung tau.. I ada jual jamu mak dara extra special original pun ya untuk maintainkan perut you tu.."

Style kasi cuak : Aamiin Aamiin Aamiin.. Kata-kata tu kan doa.. Aku doakan mudah-mudahan kau betul-betul gemuk la ya.. Gemuk kan tandanya hidup bahagia.. Gemuk takpa janji sihat..

Style cari nahas : "Eh.. Ya la.. Aku baru perasan.. Tapi kau takpa la comel macam Beyonce...... Tapi masa dia pregnant dulu la"

Style mintak penampo : "Ish ish ish ishhhh.. Aku tau! Aku tau! Dah lama aku tau! Kau buat kerja-kerja terkutuk tu kan.. Taubatla wei.. Sampai bila kau nak sembunyikan bayi kau tu?"

Style slamber : "Tali corset kau dah putus ka?"

Style zalim : Dush! (**tumbuk di perut) "Nah, sekarang kau dah kurus balik.."


Ok semua statements di atas hanyalah gurauan semata-mata ya.. Jangan korang ikut pulak.. Kalau korang betul-betul face dengan situasi camtu.. Just buat ini..

The moral is.. Bersyukurlah atas setiap ciptaan Yang Maha Esa.. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.. Jangan merungut atas tiap-tiap nikmat yang telah dikurniakan.. Dan jangan pulak bermegah-megah dengan kelebihan yang kita ada.. Bila-bila masa saja DIA boleh tarik balik.. Peace..

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

34 comments:

Awan Nina said...

style cakap direct : kau memang nak suruh aku puji kau kan. a'ah la kau gemuk *mata ke atas tak turun turun dah* HAHA

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ok..nnti nk jwb yg xkuasa tu.nk tiru mcm bdk tu..biar snyp trus org tu..hihi..mlut mnusia..mmg mcm2..=_=

Hitsugaya Hadi (氷) said...

haha,, boleh buat ni .. kalu yg laki seswai dgn tumbuk kat perut .. haha,, nice bro!

Just Giveaway said...

gambar budak kecik tu yg tak menahan...heheh

Awan Biru said...

Baik Mr. Doctor.
Baik buruk lebih elok didiamkan selagi ia tidak mengganggu kita.

merahitujambu said...

haah..pelik la.diorg ni dh kurus kata gemok tension je dgr..pastu sy yag kurus ni diorg kata keding..errggghhh,.

iZ said...

bersyukur seadanya..
tapi pemakanan kena la jaga..
jangan main bedal je..
hehe

Wanieys said...

sokong yg ustazah kata hehe
hahhahha lawak arr gambar budak tu...
skang ni ramai dh tiru aksi tu...

girl with NO title said...

lucu je gmbr bdk tu haha

Cik Pensil said...

hehe. sapa budak tu md? haha.. lawak muka dia :D

Dak Fisha said...

betul.bersyukur dengan ape yg dah pada diri. hehee.
chumel la budak kecik lam pic tuh.
adik MD yer?

Nur Zulaikha said...

jelesnye tgk background MD ni..huhuhu..nak jugak blh x?

LydSunshine said...

paling bengang kalo org kurus kata dia gemuk, pastu kalo dia gemuk, aku ni apa plak?

D' Black Writer said...

Haha.. lawak la style-style tu. xD Tapi suka, sebab post ni ada maksud tersendiri. (Y)

http://wirawanceritera.blogspot.com/2012/05/aurat-wanita-post-panjang.html

Azzah said...

tu statement mintak pujian...

hana said...

tak suka dgn orng yg ckp gitu..
mentang2 la kurus dr saya..
saje je la tu ckp cmtu..
nak perli kot..
hahhaa

Mimi Jazman said...

but..still..in the same time.. badan kene jage jugak..

memang Allah jdikan kite ape adenye.. but..Allah juga lebih menyayangi hambaNya yang kuat..bukan??

so..to have a fit body is vital jugak sebenarnya.. :)

just kongsi2.. :)

NIA SI DRUMSTICK said...

comel plak nia tgk budak tu..hahaha

Cik Penguin_Solehah said...

haha,nanti nak test no 1 lah=p

Munirah Shamsudin said...

selalunya lah, aku akan cakap "sedar diri wehhh" kahkahkah T_______T

Si Cadburry said...

Hahahahaha. Statement tue mcm mintak tapak kaki :)

Cik tikah said...

nice entry la dr :)

izzah said...

:DD gamba budak tu yang tak leh blah. btw, belajar bersyukur.:)

miss kecoh said...

hahaha... mmg..tu la pompuan bile lme x jumpe..mesti tego pasal berat badan la..ape laa..

ain soofiyah said...

moral drp ain pula : jawablah ap yg korang rse terbaik..

Kesuma Angsana said...

he he he .. gd one saya suka.. dah follow u ye

Cik Jaa said...

hahaaha. ngok betol. tgelak aku sorang-sorang. but yeah. realiti kawan-kawan saye yang hotsetuf and bajed retis sumee. oh please~

Panggil Aku Han said...

tali corset kau dh ptus ka??
heheh..style selamba hbis..^_^

#Salam menjejak kaki ke blog cun ni dn menyemak kan komen box..^_^v

Sang Pemerhati said...

Haaa !! Serius ! Bengang gila kott...
Tapi reply saya : Kalau kau gemuk, aku ni apa ?
geraaaamm~

keri ikhwan said...

vote untuk style slamber tu haha

Cik mama said...

Hahahah comeii laaa buat camtu.. tak kuasa makk.!!! ^_^

Follow sini.
http://pinkpurplemerah.blogspot.com/

Suana Zhar said...

salam awk...boleh saya pinjam kartun awak dalam post ni?

Anonymous said...

Pinjam gambar boleh? Terima kasih

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome