Minions

14 April 2012

Kaitan Gay Dengan Pelangi?

Assalamualaikum


Am i the only one who didn't know gay is directly associate with gay? Alamak! Habisla.. Takuit pulak nanti ada aww aww datang mengorat nak buat boyfriend. Ok stop! drama drama drama.. Pfft, Kenapa korang tak cakap? Coz i'm soooo noob.
Rainbow aka pelangi paling popular di dunia dengan lambang kepada aktivis LGBT. Apa LGBT? Hah! Lesbian Gay Bisexual and Transgender (Terbeliak sekejap) 

Pergh! Seriously? Memang saya sorang ja ka yang tak tahu? Mujur someone inform dekat fb. "Kenapa pilih warna pelangi? Nanti orang kata gay!". Me, yang shock lagi noob terus bertanya, "apsal gay pulak?". "Cuba la search sendiri dekat google, gay and rainbow". Dan hasilnya, damn! Inilah akibatnya mengabaikan social science. Jadilah katak bawah peti ais.

Sebelum ni MD dapat komen positif ja pasal design blog ni, xdak orang kata pa pun. Skarang, 3 things in my mind :

  • Memang semua orang rasa ok ja kot. **perasan jekk
  • Orang memang nampak blog ni macam gay, tapi segan nak tegur takut kecik hati.
  • Blog ni memang tak ada stalkers pun.


Papepun, seminggu kot struggle buat benda alah ni. Ikut la nasihat my best friend, pakai ja 1-2 bulan. Nanti buat lain la. Padahal mula-mula beliau pun kata header macam pondan. Ciss! Eh, bukan ciss, berterima kasih ekceli, at least beliau bagi pandangan ikhlas as a friend. Kan kan kan?

Paling tak tahan ada sorang kawan ni, mahu dikenali sebagai abang md kamal, memberikan pandangannya tersendiri. Blog ni, design queen, tapi content king, memang takleh dipisahkan. It's perfect! Haha, suka dengan idea beliau.

So for now, memang nak biar dulu camni ja. Buat pa nak ikut sangat kaum bodoh yang dilaknat tu kan. Kita ada pendirian sendiri. Kalau orang nak kata blog pelangi ni gay, maka blog wanita-wanita yang kalerful di luar sana pun automatik akan di-cop lesbian. Sebab apa? Sebab pelangi ni melambangkan LGBT pride. Perlukah kita ikut? Tak kan....



Haish, the main idea i chose the rainbow theme is, i wanna be different, unique and amaze people. Tak sangka pulak pelangi ni ada simboliknya.

A man named Baker merupakan orang pertama yang jadikan bendera pelangi ni sebagai simbol LGBT. (Curse you!) Lambang ini digunakan dalam bendera since 1970 di Weast Coast dalam perarakan LGBT di sana. 

Well, walaupun since 1970 diorang dah guna, I prefer the history that took place earlier since 1961. Lambang pelangi ni digunakan dalam perarakan di Italy sebagai pace movement. Pace means peace in italy. So, watlek watpeace, kaler rainbow kat blog ni adalah lambang keamanan! Muahahaha 


So pasni kalau orang tanya apsal blog kau pelangi? Kau gay ka? Dengan selamba akan menjawab. Hei bangang! Ko tak tau sejarah ka? Pelangi tu lambang keamanan la
 (Ok ayat ini sangat kejam lagi biadap :P)
Firman Allah : "Mengapa kamu mendatangi jenis lelaki di antara manusia, dan kamu tinggalkan isteri-isteri yang dijadikan oleh Tuhanmu untukmu, bahkan kamu adalah orang-orang yang melampaui batas".

Laut mati, menjadi saksi kepada pembalasan kepada kaum nabi Luth yang ingkar melakukan amalan homoseksual. Ya Allah, rindunya nak ke bumi Jordon lagi. =___=
Perasan tak dalam politik skarang ni slalu masuk isu ni. Ok end discussion, sebelum mengundur diri, jom tengok sikit gambar-gambar menghairahkan hasil carian "gay and rainbow". 

Mempersembahkan...

Gambar-gambar 'PELANGI' yang mengghairahkan...

Yang akan membuat air liur korang meleleh...

Membuatkan nafsu korang membuak-buak...

Rasa macam...

macam...

macam...

Haip!!! Enough dirty mind! Pernah ka MD lucah sebelum ni? ha? ha?

Sebenarnya nak tunjuk gambo-gambo ni...

Attracted gila!

.....

....

...

..

.

TADAAA!





Okbai nak ke dapur. Cari benda makan. Tetiba rasa lapar.

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

61 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

tapi, comel ape ncik doktor?

♥!!✿ Ain sajee ✿!!♥ said...

erk , bole plak cm 2 . taa pyah tuka lhaa MD .
header 2 daa ckop cntekk ~ be kan aje .
steap orgg ade pndngn msng2 :)

Si Matatajam said...

Blog yg interesting. Akak bw here. Slamat berblog ye ustaz

siTangan said...

seriously rainbow colour sinonim ngan gay lesbian dan yang sewaktu dengannye??? tak pernah tahu pun.!wuhuuu, atau mungkin golongan medicoss punye student macam kita yang katak bawah tempurung.muehehehe

-SUPERGIRL- said...

gay ?? yucks ! haha

btw dah lme tak masuk blog awak . then bila masuk TERLOPONG kejap.

new face !! adakah sy org last yg tahu ?? hahahha . cantik !

buat lah tuto edit buat template sendiri bagai nihh .. PLEASE !!!!

=") <<-- muke mintak simpati !

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

Jangan biar situasi mengubah anda,
Tapi biar anda mengubah situasi!

Nice blog, great colors and design, KEEP it up!! :)

NIZAM said...

err.. new info ni. tak pnah tau pun. adeyh! dulu aku pakai baju kaler purple pun dikate gay colour. OMG!

takpela, aku suke je pelangi tu. cantik ape. colourful. hidup pun kena colourful barulah indah kan. *tetiba bermadah*

Munirah Shamsudin said...

ok. blog ni memang comel tak tahu nak kata apa lagi arghhhhh!

Miziey said...

Rainbow is a symbol for LGBT?? homaiii!! me too, never knew it. MD pedulikan jer apa dorang nak kata. Kita tak dapat nak puaskan hati semua orang. Theres nothing wrong with rainbow. Theres is indeed many things wrong with LGBT and one of them is using rainbow as their symbols.
Just saying.
:)

cik kaki ketawe said...

hahahhaha...1st time baca entry nie sy ketawe...then sy ketawe...dan ketawe...pasal pelangi pon nk kait ngan gay?? funny la...semua org ade taste sndiri..but this blog just nice..xsrabut...cantik kowt...=))

cik kaki ketawe said...

hahahhaha...1st time baca entry nie sy ketawe...then sy ketawe...dan ketawe...pasal pelangi pon nk kait ngan gay?? funny la...semua org ade taste sndiri..but this blog just nice..xsrabut...cantik kowt...=))

shafiq said...

hehe , nasib baik ada orang bgtau , aishh ,

err , saya pun baru tahu actually nih , hehe ,

Zaza said...

pedulikan apa org kata. colourful is amazing huh :D

Aini Yunus said...

aini suka blog ni..sejuk mata mandang..terbaikkk

keri ikhwan said...

haha.. betul gak tu, pernah terbaca dulu pasal pelangi dan LGBT nih... daan memang wujud golongan2 yg suka pakai gelang warna pelangi, barang2 yg bersimbol pelangi... tp blog pelangi tak tau la plak ...
rasanya ok je kot blog ni. kalerful dan meriah. ceria sket orng yg masuk.

Cik Pensil said...

saya pun baru tahu MD, sebelum ni tak tahu pun bende ni. nampak sedap giler kek tu MD. huhu

merahitujambu said...

biar apa pon org nk ckp manusia x leh nk tutp mulut..jaji comel org suka masuk isi dlm blog tu penting..=)

Lee-kun said...

ekkk? lee-kun pn tataw jg pelangi dikait rapat ngan gay.. ni br taw..

E Ja said...

sokay.takpe2...E Ja pun baru tau ni.hahahaaa....kesian btul la MD

Dak Fisha said...

Biarlah jela 'sound2 katak' yg kutuk sal blog MD ni. yg penting sekrg. Lebih ramai menyukai dr membenci. kan3 MD? Hehehe

Tak pyh lah ubah. penat2 buat alih2 nak tukr. Fisha suke la tone colour blog MD. Meriah gitu.hehe. :)

Badrina Ibtisam said...

Lol really?! Haha baru je tahu after reading these entry. Hesh. Eh gmbar2 kat bawah tu mmg comel mmg meleleh air liur! Haha!

Syarafi[skyforce331] said...

fi pun baru tau...haha...tapi takdak mananya kalau rainbow tu gay....tak dak maknanya...just be the way you are..jgn dgr sngt apa org nk ckp.. :)

anie said...

comel ape,,pandangan masing-masing

SITI NUR AMIRAH ! said...

haha.laaa.baru tawu.selme ni x twu pon .

Zul Fattah said...

ye ker? dia just suka color2 je kot?

DATO MUDA NIZAR said...

haha,..menarik kisah,..haa,..awak tentu banyak kawan kan??haa,.dato nk offer awak jd agent topup,..senang2,..baca laa kt blog dato,.free jaa daftar,..

http://traveloghidup.blogspot.com/2012/04/jom-jadi-agent-topup-mudah.html

iyou said...

agree wif 'why did the gays ave to ruin the rainbow for everybody else?'

bagi iyou chomell sst2 template nih.. xyah peduli sgt laa isu gay tuh..

buat apa yg kita suka^^

Hanamiko Sakura said...

glup.. serius tak tau pelangi ada kaitan dengan gay.. biar je la MD,, apa orang nak kata.. btw, memang terkejut lah kalau lelaki dengan rainbow ni.. ^_^ orang lain tak buat, kita buat.. menjadikan kita ni sepesel kes.. ngee~

Jai Montana said...

pergh..kek pelangi..macam sedap

Boni JLL3 said...

fes time denga pelangi ni lambang kepada gay..

QasehSuci said...

Qaseh suka lah design baru MD...siyes...mungkin nampak lebih kpd girly...but i think dats perfect...ok apa...x semestilah lelaki yg suka warna comel2 ni gay or lembut...kan..kan..

Salhah Suhot said...

damn LGBT! sorry! pedulikan kata orang. saya pun suka pelangi. so what?

Anonymous said...

LOUISIANA and MOBSTERS!
How's that for RRAPOP !
It's MUSSEC- " ASSHOLES"!
IRA- POPERS- POPPINDA!
They got the DANADELAMAR- NADEDA- HEPOPADU !
They got the AK'S with LOU!
And PACHOO!
That's CHO!
She LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOVES .......
CHOCOLATE with RENE COLATO!
NRENQ & NDAREN!

Anonymous said...

This is THE ROCCE blog- ROKST?
We hear this is the blog with ROCCAT ROVE?
This is where MMNST meets MMILAYST ?
And this is where FAMAK CONNIE MACK gets " STING"?
SYRIA to GERMANY and ACES?
ERPOE?
They are doing that movie " KK" and those that don't talk get named, beginning and end.
ROCKET MAN has already made deals with
EDWARD MEESE.
So has SUMAR SUMANDO.

Syira Qahira said...

salam..

masa awal-awal dulu saya ingatkan ini pun blog org perempuan,

: dari design
: cara penulisan

tapi saya yakin ini blog lelaki bila baca tagline blog ni :)

wani ★ mis0pink said...

AAAAA~ baru tauuuuuu :D header blog wani pn ada pelangi. takpe-2, yg penting sy tetap straight. abaikan LGBT hahah :D

Nor Zilla said...

hahaha..tipah tertipu jugak..igat belog gegirl tadi..hehe

CekbOlat-bOlat said...

wakakka.. rainbow pon mslah =.=

dRopPuc!noo™ said...

Its OK, itu western punya falsafah gila2.. kita kan masih waras :))

ain dzaya said...

baru la rase feel bol boboiyot..klu tak tiap kali masuk cam ggugurl2 la pulak..adeshh...

"Ain Dzaya | Tips penting bodek godek pensyarah.hik.hik..".

Cik Amal said...

nice blog
im follow u

anda di tag
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar_20.html

i.am.who.am.i said...

dan aku pun baru tau. =,="

noorniey Azman said...

sokay lah.me love ur belog.look so adorable.ase nak makan lah pulak!

Fatimah Maqsurah said...

md, kak eimma tgk, comel je.. huhuh...

Dak Fisha said...

Bila MD nak update new entry :)

Jai Montana said...

sempoi kek 2

Ratu Lissa said...

lah.. mulut org memang tak boleh tutup . macam diri tu sempurna sangat nak mengata org lain . sabar je lah :)

setiap manusia kan buat silap . saya pun sama . saya sendiri pernah mengutuk orang .

btw , bagi saya blog nie comel sangat ! happy blogging :)

Pink Lavender said...

teruja tengok kek pelangi..
jom doc ke blog makneng juga..mcm2 kesah ada...=)

Nur Zulaikha said...

dah berwajah baru..jeles la..huhuhu

D' Black Writer said...

Blog ni sebenarnya comell! And kita ada pendirian kita yg tersendiri =) Tapayah jadi lalang. hekhek xD

Rafflesia™ said...

seriusly? ishhhh ke syieda yang baru tahu? hahaha..@_@

*biarkan orang lain cakap ape. yan penting kite selesa. niat kite yang penting. kan? dah tu warna hitam je la warna bukan pelangi? hari2 pakai baju hitam dah macam berkabung pulak.. kuikui

Iznie said...

Rainbow tu kan anugerah Allah.. :) haruslah rasa kagum dgn ciptaan Allah... :D
yang cakap "gay" dsb tu sbb dorang jeles kut..hoho.

❤ cik ieYra ❤ said...

jan kesah sgt pe org kate tu , yg penting kte sndiri tahu diri kite nie mcmmne .

btw , design neyh mmg superb . huhuhu
kemas !

Balqis Al-Hawariy said...

Md , soorylah pasal hadiah tu . Ada masalah dengan para sponsor -,-

fatin nabillah :) said...

Blog ni best what sbb colourful and ceria >.<

tiRia jeZsy said...

Assalam.. Gay? ahaha.. i prefer peace than LGBT tuh.. ok apa.. cute weh pelangi nih.. lantakla org fkir n cakap apa.. up to u yg pnting U bukan macam apa yg difikirkan tuh.. i mean LGBT tuh.. ^^

Aalia Shahira said...

LGBT pilih pelangi maybe nak menunjukkan kepelbagaian hubungan mereka..boleh pilih lelaki-lelaki,perempua-perempua.xpon dua pon boleh..hahaha.

apakah yg saya merapu nie MD?adakah saya sakit?LOL kidding :)

Aujinz said...

laaa.. blog lelaki ker.. koh koh koh

Pka Rahim said...

eh sama laaa ngan kita awakk..
kita suka warna pelangi jugakkk!
dan ada buat entry pasal tu jugee..
jom baca nakkk.. kt sini

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/addicted.html

salam perkenalan mr. doc ;))

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome