Minions

01 March 2012

Tutorial Disable Word Verification

Assalamualaikum...

Korang slalu tak pergi blog orang.. Baca entry best.. Pastu nak komen.. Tetiba ada benda ni..


Perghhh.. Ada robot detector tu.. *Tengok dalam kotak merah di atas.. Mesti rasa macam ggrrrrrr gila kan.. Rasa macam nak hack ja blog ni nak tolong buang word verification tu.. Haish.. 100% manusia bencikan benda ni.. Terus hilang mood nak komen =(

Ekceli benda ni dah tak relevan la skarang ni.. Sistem publishing blog sudah ada spam detector.. Takyah sesusah korang nak letak benda ni segala.. Ada jugak orang yang tak perasan benda ni ada lam blog.. So cara nak cek / buang benda ni ialah..

1. Pergi ka dashboard > Settings > Comments

2. Dekat bahagian bawah sikit, cari "Show word verifications for comments?"

3. Tick dekat "NO"


4. Klik SAVE SETTING

Perghh.. Bukan susah pun nak wat benda ni.. Senang gila kot.. Sesenang klik churpchurp kat sebelah tu sambil korek hidung.. Cuma maybe orang tak perasan kot.. Apa lagi? Cepat pergi buang skarang.. Thats all.. TQ..

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

2 comments:

loVe puRpLe said...

eehhe..sometime, boring nak comment if ade benda nie... n kadang2 compius dgn word yg dia bg... (^-^) hehehe

D' Black Writer said...

Ahah! Sudah menjadi! Thanks ye MD! :)) Memang mende tu menyusahkann pun. XDXD Saya sebenarnya guna yang new blogger, tpi bnyk gile tutorial gune old blogger, selalu jugak sy tukar2 set new , old , new , old XD

thnx ye buat tutorial ni!

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome