Minions

07 February 2012

Jom Promote Blog Korang Di Blog Saya! Free Aje..

Assalamualaikum..

Woowooot.. Nampak tak kat atas tu ada widget baru? Nampak tak? Tak nampak? Scroll atas balik.. Widget blog promoter tu la.. Tapi ni free punya tau.. Bukannya yang RM10 sebulan tu.. No no no! Tapi yang ni lapan jam aje.. Ekceli admin boleh set sampai 1 hari pun boleh.. Tapi MD saja letak 8 jam so korang boleh gilir-gilir promote blog.. Kan kan kan!

Hehe.. Alang-alang dah masuk sini.. Apa salahnya promote blog korang skali kan.. Bolehla up traffic sikit.. So I put this widget as an appreciation for my followers.. Ekceli kalau tak follow pun boleh letak iklan.. Terpulangla~~

Kat sini MD nak ajar cara nak letak iklan korang.. Jom tengok.. =)

1. Klik mana-mana iklan kosong.. *pop-up akan keluar*


2. Masukkan url blog dan url banner korang.. Kalau takda banner letak gambar yang bersesuaian..


3. Klik simpan dan wallahh.. Dengan magicnya terpromotelah blog korang..



Haaaa.. Mudah ja kan.. Apa lagi, promote la blog korang skarang.. InshaAllah kalau iklan menarik maka bertambahlah traffic korang.. Sekarang mesti dah sedar kepentingan banner blog yang menarik kan.. Hehe.. Ok.. Titik..


**Bagi yang nak belajar cara nak pasang widget ni boleh rujuk SINI**


P/s : Sila letakkan banner yang sopan dan menutup aurat sahaja.. TQ


Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

27 comments:

nur chahaya abadiey said...

salam doc..
tumpg promote skli larh.. walu hti malu tp mahu..hehe..thank yer :)

siti said...

mcm mane nk tetapkan masa tuuuuu??

Fisha Adura said...

Thank you MD. InsyaAllah. Nt Fisha letak kan. hehe.

Lee-kun said...

xder ruang iklan free lg..huuu..kena tunggu..

merahitujambu said...

wah..terima kasih share benda ni..=)

cik kumbang said...

ala nak letak jga hihi
cik kumbang letak link buat text effect kat Fibox Mr Doc ye :)

[ Yuyu Atiqa ] said...

wahh ! seronoknya.. :)

hanihyzaf said...

wahh . best ni .. tapi dah full la . nanti2 saye dtg balik ... hmm , jemputlah singgah n komen kat blog saye ye

CekbOlat-bOlat said...

HUH ? sye tak pernah rsau dgn traffic =,=" hehehehe

Md ade la dlm bloglist bolat.. jgn rsau

::WafaIrdina:: said...

nak promote cni ugak lar
hihi
:D

charmyiex said...

alaaaaaa....dpt dh iklan..tp tersilap copy paste banner..kuar pic katak...huhuhu

cweet pinky said...

da ltk ! wahahaha ~ laju jep an , biasala , freshie lagik , laju jep la pomot2 nih , wahahaha !

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

free?? wah!
aku suka benda free2 nih..haha

FarahNazurah said...

saye pun tumpang ye :3

cibilzsonic said...

promote untuk 8 jam hanya sehari ke? anyway saya promote blog saya skali.. saja cuba-try-test :)

Ckin Kembaq said...

da letak..hehe ^_^

aLyA_syGS said...

wahhh... bestnya... nak try laa :)

Anonymous said...

salam 1 malaysia j0m jemput datang kew s0cial netw0rking yang baru dibuat . j0m daftar ramai-ramai http://simplez.x10.mx

eiqa azra said...

best nye!!
eiqa dh letak banner.. hehe :)

Fatin Najihah said...

Nak tumpang ye tuan blog :)

loVe puRpLe said...

Tumpang jugak ek, encik tuan blog
(^-^) thanks2 semoga murah rezeki..

Miss Amateur Cook said...

assalamualaikum mr doctor!
sy dh masukkan kt kanan sekali tapi salah masuk url banner. huihuihui. excited sgt smpai maen letak je tanpa melihatnya semula. hehe. :D

Nursyamura Faris said...

tumpang juga.... tq tuan punye tanah.....

CiK FizA said...

Cik Fiza tumpang promote utk 10jam nie ek. hee. tengs MD ^^

Nurul Hana said...

As'salam, Doc. Tumpang Promote!

AlyNn NyzAa said...

salam..da follow MD..mintak izin tumpang promote blog jap..xde banner tp da letak gmbr shows dat tu blog alyn :D

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome