Minions

04 September 2011

Doodling Fever

Salam. I love Dollydle! OMG..What's dollydle??? A doll or something... Maybe some kind of barbie??? Can't find it on the GOOGLE TRANSLATE... No la... Dollydle actually stands for DOLLY + DOODLE... Introduced by the dollydle SIFU AMAR AMIRAH at BELOG CAP AYAM....She's a superdooperextraordinary human that created superdoopercomelgilacute Dollydle for everybody with a cool price... Tringin sangat nak tunjuk contoh tapi takut tuan empunya marah... Sapa x marah kan kalau hasil kerja yang so exhausted to be finished taken by somebody else kan! (sila hangguk)... Kalau nak tengok g la melawat blog beliau... skali lagi link dia SINI...

Rasanya mesti most blogger dah tau kan pasal benda ni... Kalau yang xtau tu ni contoh dia... tapi this is created by MR WAN HAZEL di WANHAZEL'S BLOG... Quite different from Amar but still cute kan!!!


Basically the dollydle shows the personality of the owner... macam yang Sifu Amar buat for example kalau a catlover a dollydle with a cat, a photographer a dollydle with a camera, and even a love couple can have their own dollydles.... Mr Doctor tried to make one for himself... but... It becomes soooo ugly!!! Wanna see?? Here... (Jangan gelak ok*_______*

Skema hair, chubby... Yup.. that's me.. But i think my skin gelap lagi kot...

It is fully inspired by Sifu Amar.... Tapi xtau la napa x lawa.... It's 100 percent made by using application PAINT... Dekat 2 jam kot... And here i make for my sister... This one lagi lama nak buat... But still x kiut -_______-

Still trying to make a better one... Oh ya... Making dollydle bukannya bermaksud saya aww ya... Please take note of that... Just a new hobby in front of lappy.... Try la make one!! Perhaps you can be the next SIFUUUU.... 



Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

11 comments:

cik Dil said...

dudel yg last tu, shomel la..ok pe..^^

imHepPie said...

haha comel la doctor ni pipi merah je kah3...weh buat kat aku 1 plak

Mr. Doctor-To-Be said...

@cik Dil lama gila kot nak wat yang tu... still buruk lagi la..

Mr. Doctor-To-Be said...

@imHe pPie Ok2... Nanti try tengok... ada request?? hehe

Mr. Doctor-To-Be said...

@imHe pPie Ok2... Nanti try tengok... ada request?? hehe

imHepPie said...

weh aku nak gambar pakai baju kurung moden..pastu wat pegang payung kalerful bleh??

imHepPie said...

nazer...weh nnti free tlg donlod cita pirates stranger of tides dgn transformers dark of the moon yg ada subtitle..pastu cita super 8 ngn quarantine 2 wokesss.....syg hg byk2

Yeon-In-Nolae said...

awesome la doctor..next time i wanna show u my handmade doodle pulak!!hehehe

Mr. Doctor-To-Be said...

@imHepPie boleh3... bnyknya movie.. waduh..

Mr. Doctor-To-Be said...

@Yeon-In-Nolae ya3... buat cantik2.. nanti tunjuk tau...

schakeyra said...

awat kakciknya lawa sikit, awat hang kata dia suka masak... aku lagi selalu masak la weyh!!

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome