Minions

01 September 2011

Strange Thing Happened in Baling During Raya!

For some reasons, there is a few weird things that happen in Baling during raya day... this unique situations can only be seen during a big celebration such as aidil fitri or aidil adha which are....


  • Tiba-tiba ja Baling telah menjadi BANDAR sebab TRAFFIC JAM teruk sangat...
  • Most cars ada nombor plat starting with a 'W' instead of 'K' or 'P'...
  • Banyak pulak keta yang brilliant belaka kot tengah jalan such as Camry, Alphard or City instead of Wira, Waja or Gen2 time hari2 biasa... 
  • Bila jalan round2 kot area pekan ni bleh dengaq org ckp 'e-e'... cth : "xdE apE pun kat sini"...
  • Makin ramai anak dara free hair rambut perang kat Pekan Baling...oops.. Bandar Baling kot... weeewwiitt...
  • Makin ramai teenagers yg pkai CAP smbil dngaq headphone lalu-lalang kat Pekan... oops lg skali.. bandar la...
  • Once in a year masjid or surau full habis sampai kna hampaq tikaq kat atas tar luaq masjid....
  • Ada bnyk mercun colourful yg vogue gla cam new year tu... tp.. x pnah plak tngok ada org jual mende tu kot area Bandar Baling ni.... huhu.. (suka la guna bandar)
  • Kot dalam pasar raya ada orang dok round 2-3 kali dkat rak yg sama tp msih x jumpa gak barang yg dia cari coz x besa shopping kot sini... huhu.. nak tlg tp maluuu... lalala~~~
  • KFC tunggal baling menjadi sesakpadatsendatketat << ayat xleh blah... sampai kana bratoq 30-45 minutes to order...
Cukuplah 10 examples... You can see the differences yourself... Skang ni da raya ke-3... most of this situations dah xde... so kna waitlah taun depan kalau nak tngok benda2 plik ni... hehe.. Oh by the way.. Ayat yang di-bold kat atas tu trully happen tau.. when me and sister tngah shopping kat LONGWAN, somebody say "xdE apE pun kat sini"... Apa kau ingat ni Midvalley or Tesco apa??? Ni Baling la... My sweet hometown...

Anyway... Its not too late kan to wish..



Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

1 comments:

••cik oяen ツ said...

aq sayang baling ;)

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome