Minions

30 August 2012

Si Capik

Assalamualaikum


Firstly, ini bukan drama bersiri Tibi 3 tu ya.. Harap maklum..

Well, it was a typical day, checking my facebook acount, stalking blogs and other stuffs on the internet.. Allahuakbar Allahuakbar.. Yeah it was the prayer time.. Oh well, masjid dekat ja.. Continued  stalking-stalking.. bop bop.. kentut sekejap.. Jap lagi nak ambik wudhuk dah..

Allahuakbar Allahuakbar, Lailahailallah.......

No it's not the story that me with internet bla bla bla sampai lupa seruan Illahi.. No! I still went to the masjid you know.. Sampai kat masjid tu, masa nak naik tangga kat depan saya ada la seorang pemuda ni.. Beserban, berjubah kemas ja.. But.....

He walk with a tongkat..

Yeah, he walked with his tongkat, slowly but tried to be as fast as he could.. I pun follow belakang dia.. I'm not complaining that he was so slow.. Tapi dia buat saya terfikir..

Kalau dia yang jalan bertongkat boleh sampai lebih awal daripada aku, apatah lagi kalau dia mempunyai kesihatan seperti aku.. Mesti lebih awal dia akan sampai di masjid.. Mesti lebih lama dia akan beriktikaf.. Mesti lebih banyak ibadat yang dia akan buat..

I cried on my du'a.. Bukanla teriak guling-guling macam budak tak dapat lolipop tu.. Just tersentuh sekejap.. Mohon keampunan daripada Allah.. DIA dah berikan yang terbaik untuk diriku.. Boleh berjalan, melihat, mendengar dan pelbagai lagi nikmat yang tak terkira banyaknya.. Persoalannya, sejauh mana telah dimanfaatkan untuk jalan Allah?


Maka nikmat Tuhan yang manakah yang kamu dustakan
Surah Al-Rahman,  Membuktikan sifat Maha Pemurah Allah..Cuba baca dan hayati.. Betapa besarnya nikmat yang telah Allah berikan kepada kita.. Wallahu'alam..

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

23 August 2012

Beraya Bersama Irine Nadia Marcello

Assalamualaikum


Irine Nadia? Mana? Mana?

Tengok kiri... Tengok kanan... Tengok kiri... Tengok kanan lagi...



Takdepon.. Mana Irine Nadia?
Hehe.. Laju ja kan kalau sebut pasal blogger gojess ni...
Sekarang kena panggil Puan Irine dah...
Boys sila tutup mulut rapat-rapat ya...
Ekceli nak cerita yang...
Haritu saya pi wedding beliau! Wewiiiit...

No need to story sangat la kan semua skali start dari Keyel ke Masjid Tanah, Melaka.. Panjang sangat satgi jemu pulak korang baca.. Gambo pun sikit ja.. X sempat nak snap banyak-banyak.. Sampai pon dah lambat.. Salah my sis lambat sangat dari Johor.. Kalau nak tengok lagi boleh la google atau terus ke laman web irinenadia.blogspot.com.. 


See? Dah lewat dah.. VVIP mesti la sampai lambat kan.. (sesat cari jalan sebenarnya = ='')

Meet the driver.. Yang kanan tuh.. Kawan my sis.. Miss Aisah Hanafi.. Anddddd.. Fatin Liyana! Fewiiit! Dua-dua model ok..

Wehee.. Kami pulak.. my sis yang kat kanan tu.. Fatin Liyana yang suruh buat peace centu ok.. Kiut kan? Muehehe

Hah jumpa pong pengantin.. Tengah karaoke.. Dua insan kah lagu dia? Lupa plak..

And her husband's turn..

Habis menyanyi ofkos la kena serbu kan.. 

And there she is.. Superbly gojesss..

Kalau perasan ada gambo yang kena potong kat hujung tu...
That's me la.. hehe
Censored itu wajib...
This wedding ceremony dah lebih sebulan lepas dah pon...
Terlambat post la pulok... lalala~~~

Cuti lama-lama xde benda nak buat busan jugak kan...
Haritu godek-godek laptop usang ni terjumpa gambo-gambo kat atas tu...
Dan jugak ini...

Yah itu bukan shin-chan..

Nak lukis gambar wedding sweet couple ni...
Ingatkan nak kasi sebagai hadiah... Letak frame ke apa...
Memandangkan drawing ni takmau nak jadi cantik...
Dan laptop usang ni asyik KO tanpa fungsi "autosave" (dammitt)
Akhirnya terbengkalai ja...

Berkat bulan syawal mood melukis datang balik... (cewahh)
So my aidilfitri bersama Irine Nadia Marcello la! huhu
Tapi buat saja-saja ja.. Nak bagi pun segan sebab dah lambat sangat...
Upload kat sini ja la buat tatapan stalker...

Tadaaaa!



Bertambah-tambah segan nak kasi sebab tak pandai buat bagi detail...
Boleh yang simple simple ja...

And kalau ada yang bertanya macam mana saya boleh dijemput ke kenduri blogger femes ni...
SAYA LA BOYPRENG LAMA BELIAU!
Ekekeke.. Ofkos la melawak ja..
Ekceli my sis yang di-invite.. Saya menyebok ja..
Sekian.. Assalamualaikum...

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

18 August 2012

Selamat Hari Raya

The most important thing about Hari Raya is updating status about it... 
Seriously? =_____=

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome