Minions

14 April 2012

Kaitan Gay Dengan Pelangi?

Assalamualaikum


Am i the only one who didn't know gay is directly associate with gay? Alamak! Habisla.. Takuit pulak nanti ada aww aww datang mengorat nak buat boyfriend. Ok stop! drama drama drama.. Pfft, Kenapa korang tak cakap? Coz i'm soooo noob.
Rainbow aka pelangi paling popular di dunia dengan lambang kepada aktivis LGBT. Apa LGBT? Hah! Lesbian Gay Bisexual and Transgender (Terbeliak sekejap) 

Pergh! Seriously? Memang saya sorang ja ka yang tak tahu? Mujur someone inform dekat fb. "Kenapa pilih warna pelangi? Nanti orang kata gay!". Me, yang shock lagi noob terus bertanya, "apsal gay pulak?". "Cuba la search sendiri dekat google, gay and rainbow". Dan hasilnya, damn! Inilah akibatnya mengabaikan social science. Jadilah katak bawah peti ais.

Sebelum ni MD dapat komen positif ja pasal design blog ni, xdak orang kata pa pun. Skarang, 3 things in my mind :

  • Memang semua orang rasa ok ja kot. **perasan jekk
  • Orang memang nampak blog ni macam gay, tapi segan nak tegur takut kecik hati.
  • Blog ni memang tak ada stalkers pun.


Papepun, seminggu kot struggle buat benda alah ni. Ikut la nasihat my best friend, pakai ja 1-2 bulan. Nanti buat lain la. Padahal mula-mula beliau pun kata header macam pondan. Ciss! Eh, bukan ciss, berterima kasih ekceli, at least beliau bagi pandangan ikhlas as a friend. Kan kan kan?

Paling tak tahan ada sorang kawan ni, mahu dikenali sebagai abang md kamal, memberikan pandangannya tersendiri. Blog ni, design queen, tapi content king, memang takleh dipisahkan. It's perfect! Haha, suka dengan idea beliau.

So for now, memang nak biar dulu camni ja. Buat pa nak ikut sangat kaum bodoh yang dilaknat tu kan. Kita ada pendirian sendiri. Kalau orang nak kata blog pelangi ni gay, maka blog wanita-wanita yang kalerful di luar sana pun automatik akan di-cop lesbian. Sebab apa? Sebab pelangi ni melambangkan LGBT pride. Perlukah kita ikut? Tak kan....



Haish, the main idea i chose the rainbow theme is, i wanna be different, unique and amaze people. Tak sangka pulak pelangi ni ada simboliknya.

A man named Baker merupakan orang pertama yang jadikan bendera pelangi ni sebagai simbol LGBT. (Curse you!) Lambang ini digunakan dalam bendera since 1970 di Weast Coast dalam perarakan LGBT di sana. 

Well, walaupun since 1970 diorang dah guna, I prefer the history that took place earlier since 1961. Lambang pelangi ni digunakan dalam perarakan di Italy sebagai pace movement. Pace means peace in italy. So, watlek watpeace, kaler rainbow kat blog ni adalah lambang keamanan! Muahahaha 


So pasni kalau orang tanya apsal blog kau pelangi? Kau gay ka? Dengan selamba akan menjawab. Hei bangang! Ko tak tau sejarah ka? Pelangi tu lambang keamanan la
 (Ok ayat ini sangat kejam lagi biadap :P)
Firman Allah : "Mengapa kamu mendatangi jenis lelaki di antara manusia, dan kamu tinggalkan isteri-isteri yang dijadikan oleh Tuhanmu untukmu, bahkan kamu adalah orang-orang yang melampaui batas".

Laut mati, menjadi saksi kepada pembalasan kepada kaum nabi Luth yang ingkar melakukan amalan homoseksual. Ya Allah, rindunya nak ke bumi Jordon lagi. =___=
Perasan tak dalam politik skarang ni slalu masuk isu ni. Ok end discussion, sebelum mengundur diri, jom tengok sikit gambar-gambar menghairahkan hasil carian "gay and rainbow". 

Mempersembahkan...

Gambar-gambar 'PELANGI' yang mengghairahkan...

Yang akan membuat air liur korang meleleh...

Membuatkan nafsu korang membuak-buak...

Rasa macam...

macam...

macam...

Haip!!! Enough dirty mind! Pernah ka MD lucah sebelum ni? ha? ha?

Sebenarnya nak tunjuk gambo-gambo ni...

Attracted gila!

.....

....

...

..

.

TADAAA!





Okbai nak ke dapur. Cari benda makan. Tetiba rasa lapar.

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

13 April 2012

Facebookers Respond to Tsunami

Assalamualaikum


Tak payah la intro segala bagai cerita pasal semalam yang kita semua digemparkan pasal amaran Tsunami tu. Bukak ja pesbuk, pergh! 99 peratus post pasal ni, mintak diselamatkan daripada bencana besar yang diramalkan akan berlaku tu. Tapi, ramalan manusia tak semestinya betul kan.

Namun selain daripada doa-doa mintak kita semua aman sejahtera, ada jugak manusia yang berkata begini :

Tsunami nak kena Acheh? Ha padan la muka diorang, maksiat sana sini. Ni la balasan Tuhan untuk mereka
Astaghfirullahala'zim. Ada jugak manusia berfikiran macam ni. Memang bagus kita ambil semua ni sebagai petanda dan amaran Tuhan atas kelalaian kita dalam mengerjakan suruhan-Nya. Tapi perlukah kita doakan mereka agar ditimpa bencana sebegitu? Siapakah kita?

Cuba korang kaji peta elok-elok, kasi bukak sikit minda tu..


Cuba tengok betul-betul, tengok lokasi gempa bumi tersebut. Kenapa Malaysia lebih selamat daripada ancaman Tsunami berbanding Indonesia? Ya, kerana tanah Indonesialah yang menjadi benteng kepada kita daripada bencana tersebut. Ingat kisah Tsunami 2004? Cuba bandingkan berapa banyak Indonesian dan Malaysian yang terkorban. Masih lagi mahu mengeji mereka?

Walaubagaimanapun, saya sebagai rakyat Malaysia, tersangatlah bangga walaupun Indonesia membenci Malaysia, walaupun kedutaan Malaysia di sana dilempar dengan najis, walaupun pasukan bola sepak negara kita terpaksa menaiki kereta kebal kerana bimbangkan keselamatan ketika di sana, kita rakyat Malaysia, masih mampu berdoa untuk kesejahteraan mereka. Allahuakbar. Tabik spring untuk penduduk Malaysia!


Harini hanya mampu menggeleng-geleng kepala tengok status facebook. Kelmarin punya la insaf, post dan share segala doa yang ada, sembang kemas nak kembali ingat Allah. Tapi sekarang? Memandangkan amaran Tsunami ditarik balik, segala keinsafan tadi pun kena rentap sama. Everything back to normal. Ikut balik nafsu dan syaitan. 

Kelmarin 
"Ya Allah, ampunilah dosaku ini, selamatkanlah diriku, keluarga, dan sahabat handai daripada bancana ini". 

Harini 
"Yunk jom gi tengok Battleship, membew ittew cakap best gileww''

Ingatlah, amaran Tsunami memang boleh ditarik balik, Amaran Allah? Akan kekal hingga kiamat. 

"Tidaklah bergoncang kecuali kerana ada maksiat-maksiat yang dilakukan di atasnya. Bumi gementar kerana takut Allah melihatnya" - Kaab bin Malik RA 

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

12 April 2012

Dokter Pelik Gila Pelangi

Assalamualaikum


Kowang watpew teww? Ya saya patut menerima seketul penampar di pipi kerana bertanya soalan bangang plus gewdiks tersebut. Ofkos la tengah mengadap skrin laptop/komputer tu kan, before straighting to the point, jom belok ke iklan sekejap. Jom JOIN contest pertama anjuran Mr Doctor dengan kerjasama Sandslova, Your Online Shop. Klik

**MD menggunakan duit yang korang klik churpchurp tu untuk hadiah contest ni. Sebagai penghargaan sokongan korang dekat blog cabok ni. Terharu sangat (sob sob sob) tengk follower dah 1.5k. So korang join la contest mudah ni. Dapat balik duit yang korang bagi kat MD tu (# $____$ #)


Tengok banner tu, macam pelangi tak? Weheee, cakap pasal pelangi, ya saya sudah gila. Jangan cakap korang tak perasan blog ni dah berubah, cobaan untuk didecorate bertemakan pelangi. Hasilnya.. Sebuah blog yang akan membuatkan korang muntah pelangi lepas ni. Muahahaha..

Ni la aktiviti 1 week MD yang lepas sampai terabai schedule menghupdate blog. I know, this is too much 'jambu' kan. Well, people call me peliks but I prefer unique. Tapi seriously, memang aneh pun bila blog kaler-kaler camni blog lelaki sejati. Tambah-tambah yang menggelarkan dirinya Mr Doctor :P

That's why la, ambil inisiatif meletakkan tagline 'sila jangan confuse, ini blog lelaki' kat header nuh. Harap-harap takda lagi la lepas ni panggil 'sis' dekat saya. Fuhh! songsang tu, nak tengok bukti saya lelaki? Err, tak payah la. **Sila jangan ingat saya nak berlucah di sini, cuma terpikir nak tempek IC kat sini, tapi..


Anyway Alhamdulillah, masuk kali ni dah kali ketiga berjaya buat template sendiri. Mula dengan yang kaler biru dulu, then hijau (haish politik pulak) dan yang latest ni kaler pelangi. I would love to hear out your opinions. Do leave your comments. Is it ok or should i change it back? 


Maaf kerana entry ni terlalulah cewi. What? Korang tak tau apa itu 'CEWI'? Ok mughid-mughid, haghi ini kita nak blajaq bahasa utagha. Cewi ni dalam bahasa kolumpoqnya (kuala lumpur) adalah J.A.K.U.N. Ada paham? Hehe, saja ja nak explain sebab my abang ipar taktau kot apa itu cewi. Korang tau? 

Kelas bersurai~



P/s : Maaf, ada yang tanya pasal nak tempah edit blog, sorry, saya tak berani. Takut tak cantek. Sori sekali lagi sebab haritu ada kata nak buat tutorial ajar buat template macam ni tapi belum terlaksana. Sabar ya. InshaAllah akan ada nanti.

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

Hot Blogs Contest By Manja

Assalamualaikum


Fuhh, baru balik dari toilet ni, cuci darah-darah yang keluar dari hidung ni. Sakit? Taklah, cuma terkezut monkey bila tengok contest ni dengan hadiahnya yang... Emm.. Err.. Tak jumpa perkataan yang sesuai untuk meluahkan ke-vogue-kannya. Tengok la seniri..

First Prize for 3 WINNERS 

- a pair of contect lens - can choose colours :)
- Money RM50 
- Tshirt 
- Topup RM 30


Second Prize for 5 WINNERS 

- Topup RM20
- Money RM30 
- Tshirt 


Third Prize for 10 WINNERS 


- Topup RM10 
- Money RM15 
- Keychain 



Weee! (# $______$ #)

Hari ni hari pertama pasang template yang baru siap design ni. Tup tup jumpa pulak contest yang gila gempak yang ditag oleh CCi! Thanks sifu! Nak join la jugak walaupun kepelikan melampaui batas apabila blog seorang lelaki bertemakan kaler Micheal Jackson Kena Halau Balik India Utara ni. Wah! Dok ingat lagi formula susunan nama pelangi since selolah rendah (Merah Jingga Kuning Hijau Biru Indigo Ungu)

Ok taknak merepek panjang, kang kena banned pulak oleh penganjur kerana keterlaluan kemerapuan yang ketidakan keterhinggaan (Cikgu BM sila jangan marah)

So the tag victims are,


Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

01 April 2012

Hahaha.. Earth Hour?

Assalamualaikum

Tiada salahnya dengan Earth Hour..
Tiada salahnya nak selamatkan Bumi..
Cuma...


Get the point? Good..
Sama-samalah kita mencari keredhaan Illahi..
Semoga Bumi Allah ini sentiasa aman dan sejahtera..
^___^

Tabik spring korang yang support Earth Hour! **Toink3
Me? err, terlupa pulak nak tutup lampu..
Next year pulak insyaAllah..
=_____=

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome