Minions

30 January 2012

Freebies!!! Doodles For Men (Boleh Buat Doodle Couple)

Assalamualaikum..

Ok takmau cakap panjang lebar.. Ambik la doodles ni.. X payah kredit.. Boleh edit.. Buat la suka hati korang.. Cuma jangan pulak gi canang yang korang lukis sindiri.. Tak aci la camtu.. Apapun.. Ni ikhlas dari Mr Doctor Speaking's Blog.. Tapi kalau first time sampai sini follow la dulu ya.. Oppssy.. Tercakap panjang pulak.. Ok shadap..






Ok ini saja yang MD mampu buat.. Dah usaha keras tapi dia takmau nak cute jugak.. Guess what?? Kalau korang ambik freebies doodle MD yang dulu di SINI dan gabungkan dengan doodle kat atas ni maka terjadilah yang macam dekat bawah ni..

Yang ni pun korang bleh ambik.. Tapi kalau nak couplekan sendiri silakan...


Amacam.. Padan tak diorang ni.. Cam biasa MD tak pandai sangat nak colour doodle ni.. Tapi yang Doodles kat atas ni colour dia dibuat sama dengan yang gegirls dalam freebies satu lagi.. Kira ok la tu kan ^____^

Korang edit la sendiri ya.. MD tak mintak apa-apa.. Just kalau nak ambik komen sikit la ya.. Kasi MD kembang sikit.. Walaupun pada azalinya memang dah kembang =_______=

Kalau rajin klik churpchurp skali tau.. *eh banyak songeh plak orang tua ni! Ko ni ikhlas ka tak??*
Ikhlas ikhlas.. Ambik ja.. Tapi kalau tolong klik I lagi happy.. haha.. Okbai..

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

29 January 2012

Says.my Memang Masyuk!

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. Menulis blog sambil terloncat-loncat.. Guling sana.. guling sini.. Ok over kau.. Wadehel..
Ekceli.. Tadi bukak says.my... Then ternampak ni..

Sekali lagi.. Alhamdulillah.. Syukur kepada Allah.. Dan terima kasih juga buat korang yang dah klik iklan MD.. Your the best lah.. Untuk itu nanti MD kasi freebies ok...


Nak daftar?? Klik kat atas tu.. Ianya sebijik cam Churpchurp.. Tapi I think yang ni lagi mudah kot.. MD letak iklan says dengan churpchurp sama ja tapi yang peliknya amount says naik lagi cepat dari churpchurp.. Padahal rate dia sama ja.. Satu klik doploh sen..

Kadang-kadang churpchurp habis iklan.. So korang leh la promote plak says.. Kadang-kadang says takde iklan so korang promote la churpchurp.. Takde ruginya.. konsep pun sama.. Cuma says ni Malaysian punya.. Support MALAYSIA!!!

Sekali lagi.. nak join klik SINI...

Kalau nak tau camna nak pasang iklan floating cam MD klik SINI..

Babai! Wait for the freebies...

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

28 January 2012

Melukis Doodle Itu Haram... ◕__◕

Assalamualaikum...

Sob sob sob.. So korang dah baca kan title entry ni.. Melukis doodle itu haram hukumnya.. MD pernah dengar pasal ni dalam ceramah radio sebelum ni.. Dan tadi pulak terbaca entry INI..

Ianya berdasarkan hadis ini :
 "Manusia yang paling pedih seksaannya di hari Kiamat, ialah yang meniru Allah menciptakan makhluk (pelukis, penggambar adalah peniru Allah dalam menciptakan makhlukNya" (HR. Bukhari dan Muslim) 




Sedih, takut semuada ada.. So dah tak boleh la melukis lepas ni??
 Maknanya MD kena bersara la dari dunia doodling..So salah la apa yang MD buat selama ni??
Untuk dapatkan kepastian.. MD tanya la soalan ni dekat orang yang lebih tahu.. Ustaz Azhar Idrus.. MD tanya di page beliau.. Tapi yang menjawabnya bukan UAI.. Tapi anak murid beliau bernama Fainor Mufakirin.. Beliau memang banyak membantu menjawab persoalan yang diajukan di blog UAI.. Boleh tengok blog beliau di SINI.. <-- Follow lah beliau.. Banyak info yang berguna..

So korang ready untuk tengok jawapannya?? 
*Ekceli nak printscreen.. Tp my netbook ni kecik.. Bila bukak kat komputer.. link my question yang I save dah tak boleh bukak.. Hmmm.. So.. I just write the conclusion ja la*


Melukis doodle tidak mengapa.. Harus untuk tujuan berdakwah.. Tapi haram untuk tujuan komersial dan mempersendakan agama.. <-- Diterangkan oleh saudari Fainor Mufakirin






P/s : Sama-samalah kita cuba mencari keredhaan-Nya.. Wallahua'alam..

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

Contest Blog Paling Comel...

Assalamualaikum...

Uhuk uhuk.. Eheh terbatuk pulak.. Sejuk la malam ni.. So apa maksudnya.. It's Contest Time! *clap clap clap* pssstt.. apahal meroyan sangat ni.. Pregnant kot.. Kih3..

Papepon jom tenung banner dia,
Klik banner untuk join jugak.. Cepat3!!!

Whatde?? Blog paling cun? Pang skali.. Ko sedar tak blog kau ni buruk.. Memalukan kaum ja..
Ekeke.. lantakla.. hadiahnya best tau.. BESAR.. MAHAL.. nak tau??

PEMENANG AKAN MENDAPAT...
Tadaa.. hehe.. apa? Sori.. Dirahsiakan tapi dijanjikan kelumayannya.. <--betul ka tatabahasa ni?
Wehee.. Sesuaila untuk aku yang memang curious orangnya.. Hehe.. Mana tau.. BMW sebijik ke..

SYARAT NAK MENANG!
Kena jadi follower Aqies dan Zyhaa nak follow up..
Wajib letak banner..
Tag 2 orang kawan dan mereka wajib tau..
Pemilihan berdasarkan blog yang comel dan menarik..
7 orang pemenang yawww..
Tarikh tutup 29 Januari 2012


Ok MD yang hensem.. <--Ptuihh.. Huraila sikit tentang blog ni..

BLOG DETAIL!!!
Created on February 2011 atas dasar suka sama suka.. eh silap.. suka suka.
What makes me satisfied is 99% contents and design of this blog by ME!
Yang lagi 1% tu benda-benda glitter macam kat sebalah ni yang dicurik di internet.
Best view with Google Chrome and notebook.
Berat blog ni sentiasa dikawal.. Current weight is 61.35kb.. So tak ciput sangat...
Cuba sedaya upaya untuk mengelakkan sebarang widget yang berat-berat.
Bercita-cita tinggi mendapat blog paling comel <-- Panggg.. *Mereng sekejap*

Lastly, sebelum nak bertawakal.. Mau memenuhi syarat terakhir dengan tagging! So it would be...

TAGII!!!


P/s : Moga-moga ada rezki la dalam contest ni.. Wanna explore the mystery gift.. ^___^

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

27 January 2012

MY BIRTHDAY Giveaway by MADAMMONDOQ.COM

Assalamualaikum...

Wehee.. Burppp.. Opps.. Sendawa pulak.. Ya la, baru lepas makan malam.. Mood tengah best ni.. Hah tuggu lagi? Join contest la.. This duper duper contest berakhir tengah malam ni! Nak join baek cepat..

Wei wei.. Apasal ternganga tu? Itu Madammondoq ok.. I repeat.. MADAMmondoq..Means? Mestilah not available.. muahaha.. si cantik ini sudah punya anak pun.. Walaupun di awal 20an (sila gantikan awal kepada perkataan berlawanan).. 28 kot.. Ye ke? Pewiiiit.. Nampak muda trangtantang lagi <-- Hamboi membodek bukan main lagi ko ya.. =P

Opps sebelum terlupa.. Sapa-sapa yang nak join boleh klik banner ya.. Oh did I mention hadiahnya wang tunai.. Fuhhhh!! Tersmbur air hidung.. Yup! WANG TUNAI.. Best kan.. Walaupun wang bukan segalanya..
Ehh.. Helloo.. Camna nak hidup kalau takda fuluss.. Anak bini sapa nak bagi makan?? 
Ok berhenti meroyan..
Terpengaruh ngan drama la ni.. Ekceli still single solid molid lagi aku ni.. erkk..

Lets straight to the point ok! Kang muak pulak orang baca entry ni.. Ayarkk..
So kalau nak tengok syarat-syaratnya, skali lagi klik banner ya.. dengan magicnya akan terbukak link ke blog merah gojes yang dimiliki oleh tuan punya blog yang jugak gojes ni..

Dushummm!!! Apa puji banyak-banyak.. Kang tak pasal-pasal kena flying kick.. Bini orang tu~~

Err.. To be honest.. saya ada baca entries orang lain yang ngejoin contest ni.. 
Takut nanti komen sama.. Entah kenapa.. Ramai yang buat buat pantun untuk maddammondoq..

 Hmm.. belek2 balik peraturan.. takde pulak syarat kena buat pantun.. Sooo.. 
Apa salahnya buat jugak kan.. Sia-sia la menang pantun peringkat.. emm.. 
*pergi cek balik piala* 
hehe.. believe it or not.. Pemantun terbaik daerah Baling/Sik dua tahun berturut-turut.. Dan ketiga peringkat negeri Kedah... Uhuk uhuk uhuk.. Ter-riak sekejap.. *Sila muntah sekarang*

Ceh itu kisah lama.. Zaman sekolah menengah dulu.. Sekarang dah berkarat.. ayarkkk..
Lets begin..


Ish.. malu ah.. ayat sungguh old school.. Tak sedap.. Kena kikis sikit karat dekat cerebrium ni.. kih3.. Kita buat versi ngek sikit la ya.. baru x boring..



Belek belek belek.. Haish.. Nak komen apa ni.. Perfect ja semua.. Apa yang kurang?
Godek godek entries lama pulak.. hmm.. uish.. Liyana Jasmay! Pewiiit.. Eh.. Fokus! Hmm..
Maybe 1 comment ok.. 

I think ur blog is the best.. Retis fofular.. Pageview pun ratus ribu.. soo.. err.. Maybe sometimes Madammondoq boleh la share entries about agama sikit.. hehe.. Untung sebab Madammondoq banyak sangat readers.. Cuba bayang kalau bila setiap kali diorang baca ilmu-ilmu islamic tersebut.. Fuhh.. menggunung-gunung pahala Madammondoq dapat.. Untung-untung..

Sabda Rasullulah s.a.w : "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" 

Tehee~~ Ini cuma satu cadangan ya..

So ucapannya.. Saya UCAPKAN.. hehe.. 10 points boleh?

Happy Besday ofkos.. X kan nak ucap hepi deepavali pulak.. Hehe..
Semoga kehidupan diredhai Allah..
Semoga kedutan tak bertambah di muka.. Hehe..
Semoga happy happy bersama suami ngan anak..
Semoga blog bertambah maju dan vogue..
Semoga panjang umur so taun depan bleh join kontes bday awak ke 40.. kidding =)
Semoga bertambah cantik and gojes.. tehee..
Semoga rezki melimpah ruah.. dari nenek nuffnang ka.. Nanti bleh upkan hadiah..
Semoga terbuka hati nak bagi blog ni menang.. Amiiin ya rabbal alamin... =P
Semoga.. err.. semoga.. emm.. Semoga ampunkan aku coz tak cukup 10 isi!!

Mau pantun sikit lagi boleh? Sikit ja.. Promise!

Ngehee~ Ok bai..

Wait wait.. Tunggu dulu.. Nah.. Ambik ni.. Khas untuk Madammondoq..




P/s : Wah.. Dah lama tak lukis doodle style kat atas ni.. ^___^

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

25 January 2012

K-Pop Itu Bodoh???

Assalamualaikum...

Pang!! Prang.. Pang.. Gedebuk.. Pon Pon.. Dushhumm.. Bush.. Wei wei wei! Thanks ya kasi free selipar, periuk, kuali, belanga, serta pinggan mangkuk kat sini.. Baru tulis tajuk camtu dah nak serang.. Apa ni? Sabar dulu and keep reading..

Hehe.. Entry agak kontroversi.. Especially buat diorang yang minat mereka ini..

Dan ini
Serta yang ini..
Dan jugak... err.. uhh.. err.. tak kenai dah la yang laen.. sapa lagi ya? ni pun google search ja.. =P
Oh I know I know...
SNSD.. hehe.. Gee Gee Gee Gee Baby Baby..
Oops.. Terlebih sudah..
Sayang takleh letak gambo diorang.. Kang dapat pulak dosa kering.. Aik kering? pape ja la..

Hei.. Kau sapa nak kata K-Pop bodoh? Ko pandai sangat ka huh? Blah la wei.. 

Er.. Ekceli ni bukan statement yang MD buat.. Ni adalah statement yang sesetengah bloggers yang k-pop haters kat luar sana yang buat.. Banyak sangat.. Nak list pun.. X baik aib orang.. 

Ke ko saja buat cerita MD? Mau cari pasal ka?  Mesti la.. Eh silap.. Betol la.. Diorang kata.. I tak kata k..

MD selalu baca jugak entry pasal k-pop haters ni.. Always be a silent reader.. Just baca entry, baca comment and geleng-geleng kepala.. Haish.. Harshnya kata-katamu.. MD tak sokong mana-mana ya.. Just jadi pemerhati.. Yang tersengih-sengih lebih dari kerang busuk.. Tengok perangai orang kita.. Ayarkkk..

Firstly si k-pop haters.. I've got your massages.. Ya.. Kita tak boleh agung-agungkan sangat benda ni.. Asyik tengok korean drama ngan korean songs sampai.. err.. emm.. camna nak cakap ya.. Camni lah.. Cuba comparekan waktu ingat pada Allah dengan waktu berhibur.. Kalau nak kata sampai x ingat dunia langsung mesti x kan.. Diorang pun tahu batas akidah.. But what I saw, which was so irritating.. Tak baik la sampai cakap diorang ni BODOH.. Amboi sedapnya mulut.. My friend ada ja yg fanatik k-pop.. Sampai study sambil dengar k-pop kat mp3.. Pandai gila kot.. Pandai sangat sangat sangat..

Ok untuk k-pop lovers pulak.. Emm.. Korang jangan pulak sampai jadi die-hard-fan k-pop ni.. Some of the comments said that 'jangan mengutuk minat orang lain'.. Yup, minat tu tak salah.. Tapi amat rugilah kalau ia diagung-agungkan melebihi Rasulullah.. Ni sampai gaduh-gaduh pulak.. Apa hal ni?? Berjihadkah? Steady sudah.. Siapa la diorang kan kita nak protect sangat.. Saudara seagama? No.. Family? No.. Mujahidin? Of course not.. So tak payah la nak gi serang si k-pop haters ni dengan memaki hamun balik.. But I respect mereka yang boleh terima teguran tu serta menegur semula si k-pop haters agar beri nasihat dengan baik.. 

Ekceli benda ni bukan pasal k-pop ja.. Sama la peminat Lady Gaga, Justin Bieber, Jason Chance, Dato' Siti Nurhaliza dan lain-lain lagi.. Jangan la minat yang berlebih-lebihan sangat.. Kang tak pasal-pasal pulak dosa bertambah.. Ya la.. Biasanya artist ni tak tutup pun aurat diorang.. Kita tengok free.. Dapat dosa pun free.. Taklah.. I tak tengok pun video clips diorang.. I dengar lagu ja.. Ok kalau lagu yang dinyanyikan oleh seorang wanita.. Dapatla dosa kecik.. Ala kecik ja kan.. Haa kecik-kecik pun.. Tah-tah dosa kecik yang bertimbun tu yang akan memberatkan timbangan mizan kita ke sebelah neraka.. Nau'zubillah..

Conclusion? Seriously, k-pop lovers are NOT BODOH! Jangan sesenang hati ja nak judge orang.. Nak tegur itu bagus tapi ada caranya.. So k-pop lovers and haters.. Nak gaduh jugak? Jom kita gi gadoh ngan Makcik Hajjah Sitt Alwuzara tu.. Ha baru betul.. Haha.. Tak sudah-sudah gak kes tu kan.. Apa la dendam dia dengan Islam ni? Wallahua'lam..

P/s : I am not a k-pop lover tapi tak pulak benci k-pop ni.. Err.. Lagu gee pun best apa.. Haipp!

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

Allwords Wednesday : Carta Dosa By Bukan Najwa Latif

Assalamualaikum..

Ok tadi di facebook, ada best friend MD tag my name untuk tengok satu foto ni.. Tentang 10 Carta Dosa.. Bukan Carta Hati oleh Najwa Latif ok.. Seriously, terasa sangat sebab masa tu tengah dok melawak pasal sorang kawan ni.. Maybe melawak tu boleh digantikan dengan mengutuk or mengumpat.. Disebabkan ia boleh membuatkan md MD touched.. Apa salahnya share dengan korang skali kan..

Amacam? Berbekas tak dalam hati? Ada terasa yang mana-mana fakta di atas ada kaitan dengan diri kita? I do.. Ya Allah.. Ampunilah dosa hambamu ini..


P/s : Sudah delete komen2 merapu di fb pasal kawan MD tu.. Walaupun melawak.. Kita tak tau hati dia camna.. Mungkin terasa.. Semakin tajam gunting neraka diasah sebagai azab.. Nau'zubillah..

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

24 January 2012

BLOG AKU LAGI BEST DARI BLOG BEN ASHAARI kerana ..

Assalamualaikum

~edited~
**Sila abaikan entry ni kerana sudah x valid lantaran terconfuse dengan tarikh tutup.. malu ni..**

Ok mula-mula masuk stor cari parang takut konco-konco Ben Ashaari serang beta.. Beta? Sejak bila aku anak raja? Lantakla.. Mau jugak merasa hebat.. Muahahaha.. Ini entry kenyataan tapi penuh penipuan.. Ada paham? Tak paham? Er, buat-buat paham.. **hangguk sekarang.. pandai** (kata alu-aluan penuh sopan ini belum dikira dalam 100 patah perkataan)

Mau join? Klik gambar beliau yang... emm.. err.. emmm.. errrrr.. ok fine.. agak henshem itu.. 

Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim.. Let's begin.. Blog aku lagi best dari blog Ben Ashaari kerana :

Header blog beta boleh kenyit2 mata.. Boleh tulis status lagi.. ekeke..
VS


Blog beta takde gambar beta.. Walaupun beta lagi hensyem dari Ben.. Seriously? Gambar beta sangat mahal.. Takleh letak kat blog.. I'm so mysterious..
VS

Blog beta ada doodle lukisan sendiri.. Vogue yaww.. Ekceli doodle pun huduh.. Saje mau bagi cukup isi.. haha 


VS

Blog beta didesign sendiri with my own idea.. Walaupun agak girly or geli.. Kaler hiyau maa.. Baik untuk mata..
VS

Blog beta 3.272374701670644 kali ganda lagi ringan dari blog Ben.. (fact).. So lebih mudah dan cepat nak loading.. 


P/s : Fuh, nasib baek tak lebih 100 perkataan.. Ok mau pasang pagar kawat duri depan rumah sekarang.. Takut fans Ben datang menyerang.. Jangan serang dulu k.. Blog Ben seriously best.. 1000x lg best dari blog ni.. or perhaps sejuta kali kot.. Setiap orang ada kelebihan dan kekurangannya kan.. I tabik spring lu la Ben!

Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome