Minions

20 September 2011

10 Perkara Paling Damn Time Berak

  • Masa tengah berak and betul2 time klimaks - blackout...#@*&#^-#@&.... time ni la nak jerit cari mak bapak... or kalo kontrol macho tu baru la nak ingat tuhan...

  • Feeling feeling gak... Tapi kalau ada orang ketuk kat luar suruh korang cepat coz dia pun nak melepas gak... grrrrr...
  • Time-time melepas ni pulak la ada orang bagi salam dekat luar... Dah la orang rumah semua pergi kenduri-kendara... Terpaksala rushing nak bukak pintu...

  • Anda sedang berak menggunakan toilet yang freshly used by others serta tidak di flush... buek...
  • Toilet yang anda guna gila kotor ngan taik cicak coz kemalasan korang sendiri nak cuci toilet... Plus ada najis lama-lama still berada di mangkuk tu... double blueks...
  • Dengan besnya tengah klimaks ada pulak serangga jahanam merayap kat lantai like cacing, pacat, labah-labah, cicak dan etc...

  • Berak dalam keadaan super rushing macam time exam yang tinggal lagi 10 minit dan korang tak jawab beratus soalan lagi...
  • Syok2 tengah berak sambil feeling2 you baru sedar yang toilet public you singgah tu ada lubang yang sama saiz dengan sebijik bola pimpong kat pintu tu... Tambah bes lagi xde plak la tisu lam poket nak sumbat... and lagi bertambah bes kalau you prasan ada orang tengah tercegat depan toilet tu... ngehngehngeh...

  • Sudah lega explosive dalam perut masa untuk istinjak pulak... All of a sudden you realise that there is no water from the pipe...
  • Toilet yang anda guna tu toilet dekat kampung which is outside the house + it is midnight during Jumaat...



Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

04 September 2011

Doodling Fever

Salam. I love Dollydle! OMG..What's dollydle??? A doll or something... Maybe some kind of barbie??? Can't find it on the GOOGLE TRANSLATE... No la... Dollydle actually stands for DOLLY + DOODLE... Introduced by the dollydle SIFU AMAR AMIRAH at BELOG CAP AYAM....She's a superdooperextraordinary human that created superdoopercomelgilacute Dollydle for everybody with a cool price... Tringin sangat nak tunjuk contoh tapi takut tuan empunya marah... Sapa x marah kan kalau hasil kerja yang so exhausted to be finished taken by somebody else kan! (sila hangguk)... Kalau nak tengok g la melawat blog beliau... skali lagi link dia SINI...

Rasanya mesti most blogger dah tau kan pasal benda ni... Kalau yang xtau tu ni contoh dia... tapi this is created by MR WAN HAZEL di WANHAZEL'S BLOG... Quite different from Amar but still cute kan!!!


Basically the dollydle shows the personality of the owner... macam yang Sifu Amar buat for example kalau a catlover a dollydle with a cat, a photographer a dollydle with a camera, and even a love couple can have their own dollydles.... Mr Doctor tried to make one for himself... but... It becomes soooo ugly!!! Wanna see?? Here... (Jangan gelak ok*_______*

Skema hair, chubby... Yup.. that's me.. But i think my skin gelap lagi kot...

It is fully inspired by Sifu Amar.... Tapi xtau la napa x lawa.... It's 100 percent made by using application PAINT... Dekat 2 jam kot... And here i make for my sister... This one lagi lama nak buat... But still x kiut -_______-

Still trying to make a better one... Oh ya... Making dollydle bukannya bermaksud saya aww ya... Please take note of that... Just a new hobby in front of lappy.... Try la make one!! Perhaps you can be the next SIFUUUU.... 



Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

01 September 2011

Secret of Colour

Xda mood? Lack of self-esteem? Boring? 
Maybe you're in a wrong color!!!

Ekceli there some reasons la sunlight got a lot of colors (7 ja kan)... Any idea?? Coz ada misteri yang tersimpan in the beauty of the nature... Lets say that sebenarnya warna ni merupakan terapi penting dalam mood kita... And even vital for our health...(???) Well, org kata... x knal maka x cinta... x tau maka x paham... Jom la berkenalan dengan Incik and Mak Incik Warna


1. Mr MERAH
Effects
Mempengaruhi kecergasan, kekuatan, seksualiti, kemampuan berfikir. Mengatasi anemia, kekurangan tenaga, mati pucuk, tekanan darah rendah, penyakit kulit, dan saluran air kencing... (So bilik pengantin kena hias merah la ya...)

2. Mrs OREN
Effects
Melancarkan aliran darah dan metabolisme. Merangsang kegembiraan dan keceriaan... (Kalau fail exam pakai la oren... you wont regret it..)

3. Mrs KUNING
Effects
Mempengaruhi intelektual dan kemampuan membuat keputusan. Juga bleh mengawal konsentrasi haid... (So thats mean women in yellow is....)

4. Mr HIJAU
Effects
Penyembuh > menyeimbang dan menstabilkan tenaga tubuh (Patutla hiasan hospital, bilik bedah, langsir, cadar and everything about hospital kaler hijau...)

5. Mr BIRU
Effects
Sangat menenangkan. Sangat bagus untuk golongan yang insomnia, masalah buah pinggang, asma dan migrain... (Slalulah usha langit...)

6. Mr UNGU
Effects
Meningkatkan rasa percaya diri, mengurangkan rasa tidak berdaya dan mengubati mental dan saraf... (uh..uh.. very good kalau nak p temuduga)

7. Mrs BLACK
Effects
Mengekang selera makan (wowweee!!! akhirnya... secret of slimming)

So these serba sikit tentang kaler... So kalau mood swing especially time period ka, janganla pakai merah... Satgi x pasai2 cucu jiran sebelah rumah pun rasa nak maki (melampau!!!).. Yang baru break up plak don't try black... Satgi nampak jambatan sikit rasa nak terjun... jumpa jalan raya sikit rasa nak baring... jumpa pisau sikit rasa nak...... ok2... you got it.. The conclusion is... manage your color well... terapi warna is a very effective healing you know... x pcaya?? tryla sniri... Wallahualam..

Perhaps wearing like this with thousands of colors!!!


Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

Strange Thing Happened in Baling During Raya!

For some reasons, there is a few weird things that happen in Baling during raya day... this unique situations can only be seen during a big celebration such as aidil fitri or aidil adha which are....


  • Tiba-tiba ja Baling telah menjadi BANDAR sebab TRAFFIC JAM teruk sangat...
  • Most cars ada nombor plat starting with a 'W' instead of 'K' or 'P'...
  • Banyak pulak keta yang brilliant belaka kot tengah jalan such as Camry, Alphard or City instead of Wira, Waja or Gen2 time hari2 biasa... 
  • Bila jalan round2 kot area pekan ni bleh dengaq org ckp 'e-e'... cth : "xdE apE pun kat sini"...
  • Makin ramai anak dara free hair rambut perang kat Pekan Baling...oops.. Bandar Baling kot... weeewwiitt...
  • Makin ramai teenagers yg pkai CAP smbil dngaq headphone lalu-lalang kat Pekan... oops lg skali.. bandar la...
  • Once in a year masjid or surau full habis sampai kna hampaq tikaq kat atas tar luaq masjid....
  • Ada bnyk mercun colourful yg vogue gla cam new year tu... tp.. x pnah plak tngok ada org jual mende tu kot area Bandar Baling ni.... huhu.. (suka la guna bandar)
  • Kot dalam pasar raya ada orang dok round 2-3 kali dkat rak yg sama tp msih x jumpa gak barang yg dia cari coz x besa shopping kot sini... huhu.. nak tlg tp maluuu... lalala~~~
  • KFC tunggal baling menjadi sesakpadatsendatketat << ayat xleh blah... sampai kana bratoq 30-45 minutes to order...
Cukuplah 10 examples... You can see the differences yourself... Skang ni da raya ke-3... most of this situations dah xde... so kna waitlah taun depan kalau nak tngok benda2 plik ni... hehe.. Oh by the way.. Ayat yang di-bold kat atas tu trully happen tau.. when me and sister tngah shopping kat LONGWAN, somebody say "xdE apE pun kat sini"... Apa kau ingat ni Midvalley or Tesco apa??? Ni Baling la... My sweet hometown...

Anyway... Its not too late kan to wish..



Enjoyed? Annoyed? Drop a comment below

 

Copyright © 2016 | Designed by Mr Doctor

Best viewed with Google Chrome